Menu

Laitepalvelussa vastuullani ovat muun muassa Laitepalvelun materiaalit ja varastotoiminnot.

Ville Friman, huoltopäällikkö laitepalvelussa
Haastattelimme laitepalvelun huoltopäällikkö Ville Frimania, 34 vuotta, joista 10 Sinebrychoffilla 

 

Kesätyöstä kaikki alkoi

Vuonna 2010 opiskelin matematiikkaa Joensuun yliopistossa ja pääsin kesätyöntekijäksi Sinebrychoffille. Pari seuraavaa kesää ja joulu 2012 menivät varastohommissa. Työ ja hyvä palkka vetivät puoleensa, opinnot eivät niinkään, ja jäin vakinaiseksi varastoon. Sitten pääsin operaattoriksi ja myöhemmin automaation pääkäyttäjän apulaiseksi. Vuoden 2019 loppupuolella siirryin varastointi- ja keruuprosessien työnjohtajan tehtävästä laitepalveluun huoltopäälliköksi. Aikamoinen urakehitys!

Nykyinen tehtäväni laitepalvelun huoltopäällikkönä

Tehtävääni voisi kuvata yhdellä sanalla: vaihtelevaa. Varaston hallintaa taloudellisesta näkökulmasta katsottuna, yli 2000 erilaista varaosaa, ja minun on pidettävä huolta siitä, että niitä on riittävästi saatavilla. Kesällä kylmälaitteiden on toimittava niin kesätapahtumissa kuin myymälöissä ja anniskelupaikoissa.

Meillä laitepalvelussa on hyvä, rento fiilis – tulemme hyvin keskenämme juttuun – vuorovaikutus kaikilla tasoilla pelaa ja hommat hoituvat. 

Toimintamme on kansainvälistä

Kansainvälisyys näkyy päivittäisessä työssäni. Ostamme materiaalia ja välineistöä eurooppalaisilta toimittajilta. Sähköposti ja puhelin ovat tärkeimpiä työvälineitäni. Yhteyshenkilöni ovat muun muassa Romaniassa,  Norjassa ja Tanskassa, mutta englannilla pärjää kaikkien kanssa.

Opiskeluun kannustetaan

Työn ohessa olen voinut opiskella AMKissa, nyt on enää insinöörityö palauttamatta. Ihan hirvittää, mutta työn alla se on ja valmistuu varmasti. Täällä Sinebrychoffilla suhtaudutaan opiskeluun joustavasti. Ymmärretään, että on elettävä ajassa mukana ja ihan jokaisen meistä on kehityttävä.

Minulle paras palkinto on se, kun saa kiitosta ja kehuja tekemisistään. Varsinkin lasten kanssa, joita minulla on kolme, touhuillessa huomaa, millainen voima kiitoksella on. Toimii muuten myös aikuisiin.

Kestävä kehitys näkyy kylmälaitteissamme

Omistamme asiakkaidemme käytössä olevat juomien kylmälaitteet ja vastaamme niiden huollosta. Huolehdimme myös käytöstä poistettujen laitteiden hävittämisestä. Kylmälaitteemme edustavat viimeisintä tekniikkaa ja ne ovat ympäristöystävällisiä. Emoyhtiömme Carlsbergin Cooling Policyn mukaan kaikki uudet hankittavat kylmälaitteet ovat HFC-vapaita viimeistään vuonna 2022.

Kuljetusten osalta pyrimme tehokkuuteen ja ympäristöystävällisyyteen. Toimitamme juomat ja kylmälaitteet moniin Suomen kesätapahtumiin. Teemme kaikkien tapahtumien osalta suunnitelman yhdessä myynnin kanssa, mitkä tuotteet ja miten paljon kylmäkaappeja ja -altaita tarvitaan ja miten niiden kuljetukset hoidetaan mahdollisimman vähin kilometrein. Arjen pieniä ympäristötekoja tämäkin.

 Mitä tekee Sinebrychoffin laitepalvelu?

Laitepalvelu hoitaa kylmäkaappitoimitukset, hana- ja post-mix-laitteiden toimitukset. Hoidamme juomalaitteiden asennukset ja huollamme ne säännöllisesti. Teknisen vian yllättäessä juomalaiteasiakkaamme soittavat palvelunumeroon, josta pyyntö ohjataan laitteen ”omahuoltajalle”, ja näin apu saadaan nopeasti paikalle.