Menu
09_SFF_Challenge_1260.jpg (1)

Liiketoiminnan eettisyys

Liiketoiminnan eettiset periaatteet ja ohjeet

Sinebrychoffilla otettiin loppuvuodesta 2010 käyttöön Carlsberg-konsernin liiketoiminnan eettiset periaatteet ja ohjeet. Kyseisen ohjeiston täytäntöönpano käynnistyi samaan aikaan kaikkialla Carlsberg-konsernissa.
Ohjeet edellyttävät, että aina kun työntekijät harjoittavat liiketoimintaa Carlsberg-konserniin kuuluvan yhtiön nimissä, heidän on toimittava eettisten periaatteiden ja ohjeiden mukaisesti.

Kahdeksan liiketoimintaetiikan osa-aluetta, joihin ohjeemme ottavat kantaa

1. Lahjonta
2. Voitelurahat
3. Lahjat, ateriat ja vieraanvaraisuus
4. Lahjoitukset
5. Eturistiriidat
6. Luottamukselliset tiedot
7. Kilpailu
8. Petollinen toiminta

Liiketoiminnan eettinen ohjeisto on osa jokaisen uuden työntekijän työsopimusta. Avainryhmät koulutetaan vuosittain, ja lisäksi kaikki uudet sinebrychoffilaiset perehtyvät ohjeisiin Tervetuloa taloon –koulutuksen yhteydessä.

Ilmoituskanava

Eettisen ohjeiston noudattamisen valvontaa tukee Whistleblower-ilmoitusjärjestelmä. Kaikki Sinebrychoffin työntekijät voivat käyttää anonyymia ja luotettavaa ilmoituskanavaa raportoidakseen tietoonsa tulleesta tai epäilyttävästä toiminnasta, jonka uskovat olevan eettisen ohjeiston vastaista.


Alihankkijat

Sinebrychoffin hankintasopimuksiin sisällytetään Carlsbergin alihankkijoita ja lisenssinhaltijoita koskevat menettelyohjeet (Supplier and Licensee Code of Conduct). Niiden tavoitteena on edistää alihankkijoidemme vastuullisia liiketoimintatapoja.

Merkittävä osa raaka-aine- ja materiaalihankinnoista tehdään Carlsberg-konsernin sveitsiläiseltä hankintayhtiöltä, Carlsberg Group Procurement AG:lta (CGP). CGP soveltaa menettelyohjeita kaikkien alihankkijoiden kohdalla. Ohjeiden noudattamista seurataan osana normaalia kanssakäymistä alihankkijoiden kanssa. CGP hyödyntää erityistä alihankkijasuhteiden hallintatyökalua jäljitettävyyden ja läpinäkyvyyden varmistamiseksi.

Lue lisää Carlsberg Groupin sivuilta

Speak Up – paremman huomisen puolesta.

Rehellisyys, vastuullisuus, sääntöjen ja määräysten noudattaminen sekä kaikkien kunnioittaminen määrittelevät yrityskulttuuriamme Sinebrychoffilla ja Carlsbergilla.

Jos epäilet, että konsernimme Eettisiä Sääntöjä tai lakia on rikottu, kannustamme sinua ilmoittamaan asiasta.

Voit ilmoittaa huolenaiheesi yhtiön turvallisen ja riippumattoman kolmannen osapuolen hallinnoiman SpeakUp-kanavan kautta. SpeakUp-kanava on luottamuksellinen ja anonyymi, mutta voit myös halutessasi kertoa henkilöllisyytesi. SpeakUp-kanavan kautta voit ottaa yhteyttä verkossa tai puhelimitse.

Nollatoleranssi vastatoimenpiteille.

Emme hyväksy minkäänlaisia vastatoimenpiteitä huolenaiheensa vilpittömästi ilmoittaneita kohtaan.