Menu
Sinebrychoff Carbon Neutral 2021-1920px.jpg

Vastuullisuuden johtaminen Sinebrychoffilla

Tapio Krook

Tapio Krook

Näin ESG-hankkeita ohjataan Sinebrychoffilla

Vastuu Yhdessä kohti NOLLAA ja edemmäs -hankkeiden johtamisesta Sinebrychoffilla on jaettu eri työryhmiin. Työryhmien edistymistä seurataan säännöllisesti johtoryhmässä, jossa ESG-asioista vastaa strategia- ja vastuullisuusjohtaja (ESG) Tapio Krook. Operatiivisen tekemisen vastuuhenkilönä eli ESG Champion -roolissa toimii ympäristökoordinaattori Hanna Palomäki, joka tukee, edistää, koordinoi ja seuraa ESG-työryhmien etenemistä, sekä toimii yhteistyössä niin HR:n kuin strategiatoiminnonkin kanssa. Vastuullisuus on osa Sinebrychoffin strategiaa, ja siihen on sitouduttu läpi yhtiön.

”Tunnistamme globaalin haasteen ympäristöasioissa, ja näemme, että suurten yritysten pitää aktiivisesti edistää ratkaisuja kestävän kehityksen haasteiden ratkaisemiseksi. Olemme sitoutuneet tähän niin konsernitasolla kuin jokaisessa yhtiömme toiminnossa. Arvoketjumme on pitkä, ja siinä on paljon asioita, joissa yhdessä kumppaniemme kanssa voimme toimia paremmin. Olemme olleet tässä yhtiönä olemme elintarviketeollisuudessa edelläkävijä jo pitkään, kuten pakkauskehityksessämme tai hiilineutraalissa tuotannossamme ”, sanoo Tapio Krook.

Science Based Targets – tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet

Sinebrychoff on osana Carlsberg-konsernia liittynyt Science Based Targets -hankkeeseen kesäkuussa 2017, kun Carlsbergin Together Towards Zero -kestävän kehityksen ohjelma alun perin julkistettiin. Yhdessä kohti NOLLAA ja edemmäs -tavoitteet ovat tieteeseen perustuvia tavoitteita.

Voittoa tavoittelematon Science Based Targets -hanke tarjoaa yrityksille työkaluja, joiden avulla ne voivat tarkistaa ja todentaa omien ilmastotavoitteidensa olevan linjassa Pariisin tavoitteiden kanssa. Hankkeen taustalla ovat CDP (aikaisemmin Carbon Disclosure Project), YK:n Global Compact (UNGC), World Resources Institute (WRI) ja Maailman luonnonsuojelusäätiö (WWF).