Menu

Henkilökohtainen kuntotsempparini Welschin Gorgi Lilli komentaa minua kovasti. Häntä on pakko totella – näin saamme molemmat liikuntaa ja raitista ilmaa.

Esittelyssä yksi meistä
Katja Kettu - Työnjohtaja virvoitusjuomissa

 

Järvenpää on hyvä paikka asua
 
Olen neljännen polven järvenpääläinen. Työurani alkoi jo
13-vuotiaana kuuluisan Peikkometsän peikkona. Muuten minussa on myös pääministeriainesta, sillä työskentelin nuorena Valintatalon kassana.


Suhteeni Sinebrychoffiin 

Sinebrychoff oli juuri siirtynyt Helsingin Hietalahdesta Keravalle. Pääsin kesäoperaattoriksi virvoitusjuomien valmistukseen. Hyvä kesätyö moneksi vuodeksi oli varma. Valmistuin Espoo-Vantaa AMKista prosessitekniikan insinööriksi vuonna 1997. Sinebrychoffille tekemäni lopputyö käsitteli sokerin liuotusta - kannattaisiko yhtiön ostaa kidesokeria, jota sitten itse liuotettaisiin vai hankittaisiinko nestemäistä sokeria. Toistaiseksi ostamme nestemäistä sokeria. Valmistumiseni jälkeen työskentelin nelisen vuotta laboratorion päällikkönä kellokoskelaisessa pintakäsittelyfirma Pinnoitus Helinissä.

Takaisin kotiin

Hyvät muistot ja halu päästä takaisin Sinebrychoffille innoittivat minut jättämään avoimen työhakemuksen. Ja kun Coca-Colan valmistus Sinebrychoffilla alkoi vuonna 2000 tarvittiin virvoitusjuomiin kolmas työnjohtaja Hannu Meijerin ja Pasi Raitasen lisäksi. Minut valittiin. Kuvittele, se tunne, kun tulet takaisin omaan kotiin monen vuoden jälkeen. Todella hieno fiilis!

Uusia haasteita vuosien mittaan

Vuodesta 2000 olen toiminut työnjohtajana ja välillä olen tuurannut kemikaalien käytönvalvojaa ja osallistunut puhalluspulloprojektiin seuraten kustannuksia ja aikataulua. Vuonna 2013 aloitetussa mittavassa BSP1-projektissa ja sen myötä siirtymisessä kokonaan uuteen toimintamalliin ja SAP-järjestelmään olin mukana 2,5 vuotta. Projektin päätyttyä palasin takaisin virvoitusjuomien valmistukseen.

Tehtäväni Virvoitusjuomissa

Vastuullani ovat työvuorosuunnittelu, palkat ja henkilöstöasiat. Meille työnjohtajille kuuluvat lisäksi SAP-järjestelmään liittyvät perustietoasiat, muut tuotannon järjestelmät ja reseptiikan ylläpito, tuotannon kirjanpitojärjestelmä TUKI, Alcont-tuotannonohjausjärjestelmä, työturvallisuusasiat ja kunnossapidon seuranta.

Pidämme huolta, että työt Virvoitusjuomaosastolla tulevat tehtyä. Henkilöstöhallinnolliset asiat ovat iso osa työtämme – olemme tiiviissä yhteistyössä porukkamme kanssa. Parasta työssäni on vaihtelevuus – on tehtäviä laidasta laitaan, rutiineihin ei pääse kyllästymään. Haasteena osastollamme on hetkittäinen hillitön vauhti, jolloin monta asiaa on yhtaikaisesti työn alla ja tuntuu, ettei aika riitä kaiken hoitamiseen.

Kansainvälisyys näkyy toiminnassamme

Osastollamme on 17 operaattoria ja 3 työnjohtajaa. Muodostamme ammattitaitoisen porukan, jossa jokainen tukee toinen toistaan. Työssämme ei kuitenkaan pidä olla liian pikkutarkka, isossa tuotantomittakaavassamme ovat suuremmat kuviot pelissä. Omalaista ajatusmaailmaa vaaditaan, kun puhutaan miljoonista litroista.

Kansainvälisyys näkyy myös meillä: on vierailijoita ja harjoittelijoita muista Carlsberg-yhtiöistä, Coca-Colan vaatimukset valmistukselle ja uudet asiat, jotka SAP toi tullessaan. Koulutuksia ulkomailla - minäkin osallistuin viime vuonna kahden viikon mittaiseen Expert Program -koulutukseen Kööpenhaminassa.

Sinebrychoff työpaikkana

Mielestäni Sinebrychoff on mukava, reilu ja joustava. Henkilökohtainen tilanteesi huomioidaan ja tarvittaessa saat apua HR:stä tai työterveyshuollosta. Ja yhtiön tarjoamat edut ovat hyvät: terveydenhoito, sairauskuluvakuutus, KOFF-kerhot ja ihanat työkaverit.  

Kohti vihreää ajattelua eli yhdessä Together Towards Zero

Arvostan luontoa ja vihreät arvot ovat minulle tärkeitä. Kuuden asunnon taloyhtiö, jossa asumme, on edistyksellinen. Olemme juuri aloittaneet muovinkeräyksen kaiken muun kierrätyksen lisäksi. Toimimme samoin kuin Sinebrychoff, joka kaikin keinoin tähtää ympäristöhaittojen ehkäisemiseen ja luonnonvarojen säästämiseen.

Yhdessä selviämme koronapandemiastakin

Koronapandemian keskellä eläminen aiheuttaa meistä monessa huolta ja pelkoa. Joudumme pysyttelemään erossa rakkaista vanhuksistamme.

Onneksi jonain päivänä tämä on ohi. Pidetään huolta toisistamme ja itsestämme.