Menu
Sana karate tarkoittaa "tyhjää kättä", jolla voi tehdä paljon. Harrastukseni myötä ymmärrän ja puhun japania jonkin verran, mutta kirjoittaminen - sitä täytyy harjoitella.

Sana karate tarkoittaa "tyhjää kättä", jolla voi tehdä paljon. Harrastukseni myötä ymmärrän ja puhun japania jonkin verran, mutta kirjoittaminen - sitä täytyy harjoitella.

 

 

Työyhteisömme hyvä henki ja sisäinen kulttuuri vaikuttavat siihen, miksi me sinebrychoffilaiset viihdymme yhdessä.

Sinebrychoff 200 vuotta - esittelyssä yksi meistä
Kehityspäällikkö Hannu Sistonen

 

Urapolkuni Sinebrychoffilla

Olen määrätietoinen karateka mitä parhaimmalla näköalapaikalla. Tiedän, mitä tuotannossa, toimitusketjussa ja mitä kaupallisella puolella tehdään.

Elinikäisenä harrastuksenani karate

Elokuva Karate Kid iski minuun täysillä kuten sataan muuhunkin pielaveteläiseen tenavaan.
Sana karate tarkoittaa "tyhjää kättä", jolla voi tehdä paljon. Karatessa ylemmille, tummemmille vöille osoitetaan kunnioitusta. Harjoitusten ohjaaja on ehdoton auktoriteetti salilla ja hänen sanansa on laki. Karateen kuuluvat niin kumarrukset kuin siisteys- ja pukeutumis- sekä käyttäytymissäännöt. Tätä kutsutaan niin sanotuksi budoetiketiksi, joka näkyy niin salilla kuin sen ulkopuolellakin jokaisen tosissaan harjoittelevan budoharrastajan elämässä. Ensimmäisestä mustasta vyöstä lähtien tulevat mustan vyön eri dan-asteet, joita on yhdestä ylöspäin aina kahdeksaan asti. Minulla on mustan vyön dan nelonen eli renshi-arvo, joka on japania ja tarkoittaa ”ohjaajaa tai apu-opettajaa”. Muuten harrastukseni myötä ymmärrän ja puhun japania jonkin verran, mutta kirjoittaminen - sitä täytyy harjoitella”

Kesäoperaattorista työnjohtajaksi

Opiskelin Savonia AMKissa Varkaudessa tietotekniikkaa ja valmistuin IT-insinööriksi vuonna 2006. Opintojen rahoittamiseksi matkasin Keravalle viikonloppuvuoroon pullojen automaattilajitteluun. Siitä tuli minulle moneksi vuodeksi myös hyväpalkkainen kesätyö. Valmistumiseni jälkeen olin työnjohtajana tuotannossa vuoteen 2014 saakka. Viihdyin tosi hyvin, mutta sitten Carlsberg-konsernin Länsi-Euroopan toimintoihin haettiin pakkausexperttiä. Innostuin hakemaan ko. paikkaa ja pääsin haastatteluun Ziegelbrückeen, Sveitsiin. Jo matka sinne oli seikkailu. Onnistuin vakuuttamaan haastattelijat ja paikka oli minun! Sen jälkeen elämäni olikin matkustamista ja kansainvälistä tekemistä - niin Tanska, Ukraina, Venäjä ja Serbia kuin monet muut Euroopan maat tulivat tutuiksi.

Western-Europe Packaging Field Expertinä työskennellessäni organisaatioomme kuului kuusi pakkausasiantuntijaa, jotka avustivat, antoivat teknistä tukea ja ratkoivat ongelmia pakkaus- ja prosessikysymyksissä. Oman panimomme toimintatavoista oli paljon annettavaa muihin Carlsbergin panimoihin. Teimme parhaamme ongelmien ratkaisemisessa ja parhaiden toimintatapojen jakamiseen yli rajojen ns. ”Best Practice”-toimintatapaan.

Tänä päivänä kehityspäällikkönä QESH-organisaatiossa

Mikä ihmettä tarkoittaa QESH? Se on lyhenne englanninkielisistä sanoista quality, environment, safety and health eli tiimimme tekee työtä laadun, ympäristön ja työturvallisuuden eteen. Tavoitteemme on jatkuva parantaminen, sillä kaiken voi aina tehdä paremmin tai vaikkapa uudella tavalla ja päästä siten parempiin tuloksiin. Toimin esimiehenä kolmelle asiantuntijalle kehitystiimissä. Tiimimme on mukana uusien tuotteiden ja prosessien kehittämisessä. Teemme parhaamme tehokkuuden parantamiseksi sekä hävikin ja kulujen minimoimiseksi.

Parasta ja haastavinta omassa työssäni

Näen hyvin 200-vuotiaan panimomme toiminnan laajassa mittakaavassa ja miten eri toiminnot tuotanto, logistiikka, myynti ja markkinointi pelaavat yhteen.

Oma tehtäväni ei ole kaavoihin kangistunutta puurtamista, vaan saan soveltaa työtekniikkaa ja osaamista eri kulmista. Suurimpana haasteenani on, kuinka saada aika riittämään ja ohjata ammattitaitoisen eri alojen asiantuntijoista koostuvan tiimimme voimavarat oikeisiin kohteisiin. Kansainvälisyys kehitysprojekteissa on konsultointia ja opastusta muille maille sekä yhteisiä projekteja.

Sinebrychoff työpaikkana

Työurani aikana kohdalleni on osunut pelkästään hyviä esimiehiä. He ovat ohjanneet ja olleet esimerkkinä minulle. Työyhteisömme hyvä henki ja sisäinen kulttuuri vaikuttavat siihen, miksi me sinebrychoffilaiset viihdymme yhdessä. Pohdimme asioita paremman huomisen puolesta asioita muun muassa ympäristön osalta vähentämällä kuljetuksista aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä ja tavoittelemalla pakkaussäästöjä monenlaisilla toimenpiteillä mm. uusilla muovimateriaaleilla, kevyemmillä lasipulloilla ja ohentamalla alumiinitölkkejä kuitenkaan unohtamatta laatua ja varmistamalla, että asiakkaamme saavat korkealaatuisia tuotteita.

Minua motivoi kestävän kehityksen edistäminen ja pyrin omilla arkisilla valinnoilla kestävämpään elämäntapaan ja pienentämään hiilijalanjälkeäni. Mielestäni myös Sinebrychoff on kehityskelpoinen ja innokas oppimaan – näen niin paljon potentiaalia ja kehittymismahdollisuuksia monella eri sektorilla.