Menu

Tälle (kuva yllä) isäni Keijo Pihlströmin ottamalle kuvalle olen antanut nimen ”Ruista ranteeseen”. Teimme yhdessä mökillämme tarkan kuvaussuunnitelman ja valitsimme viljapellon Karhu-oluen mukaan. Osallistuin Olutposti-lehden kesäkuvakisaan ja sain palkinnonkin.

”Tämä työ ja oluiden kiehtova maailma vei minut mukanaan – opinnot jäivät. Täällä aika ei käy pitkäksi, eikä yksikään päivä ole tylsä.”

Esittelyssä yksi meistä
Operaattori Joonas Pihlström

 

Kesätöistä tämä alkoi

Sinebrychoff  ja sen brändit kiinnostivat minua. Pääsin kesäksi 2007 varastohommiin. Pari talvea opiskelin EVTEK-ammattikorkeakoulussa tietotekniikkaa ja sitten päätin pitää välivuoden. Kohtalokasta - sen aikana työskentelin täällä keräilijänä, eivätkä opinnot enää sen jälkeen innostaneet.

 Operaattorina vuodesta 2011

Työskentelen operaattorina logistiikkakeskuksessa. Työni on monipuolista, erilaisten automatisoitujen laitteiden ja varaston valvontaa – olen tehtävissä, joissa tarvitaan IT-taitoja. Ihan siis sitä mitä opiskelinkin. Kiinnostus automaatioon auttaa - esimerkiksi APS-laite* kerää asiakkaiden tilaamat tuotteet ja keltaiset laserohjatut LGV-vaunut**, vievät lavat lähetysalueelle odottamaan lastausta jakeluautoihin ja rekkoihin. On osattava työskennellä laitteiden ja ohjelmistojen kanssa  ja ymmärrettävä  järjestelmien rakennetta ja toimintaa.

*APS-laite – automatic picking system
**LGV-vaunu – laser guided vehicle

Työvuorossa meitä operaattoreita on yleensä kuusi. Tehtäväni vaihtelevat viikoittain sen mukaan millä työpisteellä kulloinkin työskentelen: esimerkiksi operaattorikopissa valvon varastoa, lähetysaluetta sekä korkeavarastoa. Häiriöihin laitteiden ja järjestelmien toiminnassa on reagoitava nopeasti. Vuosien mittaan saadun kokemuksen pohjalta osaan hoitaa vikatilanteet omatoimisesti, jos niitä tulee. Mahdollisiin isompiin laiterikkoihin joudumme kuitenkin tilaamaan paikalle laitteeseen erikoistuneen huoltomiehen.

Koulutusta on tarjolla

Valmistuin pari vuotta sitten Sinebrychoffin Olutlähettilääksi. Koulutuksessa käytiin läpi oluen raaka-aineet, valmistus ja erilaiset oluttyypit. Samalla tutustuttiin ihan konkreettisesti oluen ja ruuan yhdistämiseen, maistamiseen ja tarjoiluun. On trendikästä kokeilla erikoisuuksia ja uutuuksia. Usko omiin brändeihimme on vahva ja teen kaikkeni, jotta tuotteemme menestyvät markkinoilla.  

Olen myös mukana Digilähettiläs-tiimissä, jolle järjestetään koulutuksia ja muita yhteisiä tilaisuuksia O365-työympäristöön liittyen. Jaamme sitten saamiamme oppeja eteenpäin toimien talon sisäisinä digilähettiläinä.

Sinebrychoff työpaikkana

Suosittelen! Esimiehet ja työkaverit ovat mukavia. Sanoisin, että olemme samanhenkisiä eli tulemme hyvin toimeen keskenämme. Työilmapiiri on erinomainen. Täällä aika ei käy pitkäksi, eikä yksikään päivä ole tylsä. Työskentelen 12 tunnin vuorossa, jossa vapaata kertyy tavallista enemmän - kerran kuussa on mahdollisuus 7 päivän mittaiseen vapaaseen. Tämä sopii loistavasti, koska jää enemmän aikaa harrastuksille, minun tapauksessani valokuvaamiselle.

Yhteisenä tavoitteenamme turvallinen ja tehokas työympäristö

Meillä 5 ässän -ohjelma eli sortteeraus, systematisointi, siivoaminen, standardisointi ja seuranta on isossa roolissa. Sortteeraamisessa poistamme tarpeettomat tavarat työpisteistä Systematisoinnissa olemme määritelleet hyvät varastointimenetelmät, merkinneet lavapaikat ja työpisteet sekä muut alueet. Siivoaminen, standardointi ja seuranta kertovat jo itsessään mistä on kyse. Turvallisessa ja siistissä työpisteessä hommat sujuvat.

Täällä panimolla koronavirus on otettu vakavasti. Kommunikoinnissa käytämme pääasiassa puhelinta, länkkyä eli LA-puhelinta, kuulokkeita ja kokoustamme Teamsin avulla. Social distancing onnistuu, kun vain muistaa pitää sen 2 metrin etäisyyden työkavereihin – virtuaalihalaukset ovat ihan YES 😊.

Toki tällä hetkellä voidaan yleisesti Suomessa ottaa rennommin, koska olemme olleet varovaisia ja noudattaneet ohjeita, eikä koronatilanteemme ole päässyt niin pahaksi kuin monissa muissa maissa. Riskiryhmäläiset kuten omat vanhempani on kuitenkin parasta ottaa edelleen huomioon.

Nyt nautitaan lämpimästä kesästä, ulkoilmasta ja tietenkin virkistävistä juomista!