Menu
Käyn 4-5 kertaa viikossa jumppaamassa Sinebrychoffin omalla punttisalilla

Käyn 4-5 kertaa viikossa jumppaamassa Sinebrychoffin omalla punttisalilla

 

Tehokkuuden ja prosessia parantavien ratkaisuiden kehittämisessä on haastettava niin itsensä kuin muutkin oppimaan lisää.

Sinebrychoff 200 vuotta - esittelyssä yksi meistä                                                                 

Technical Lead - Heikki Aho

 

Urapolkuni Sinebrychoffilla

Sähkö, tekniikka ovat minun juttujani. Olen ollut nuoresta lähtien kiinnostunut teknisistä asioista, harrastanut, rakentanut ja suunnitellut. Omin pikku kätösin on tullut korjattua ja rakennettua ihan kaikenlaista, polkupyöristä huonekaluihin. Halu haastaa itseään ja oppia uutta sekä kehittyä jatkuvasti paremmaksi, ne voisivat olla kuvaavimpia luonteenpiirteitäni.

Peruskoulutukselta olen sähköasentaja. Lisäksi olen opiskellut lukuisia täydentäviä kursseja automaatiosta, suorittanut sähköasentajan ammattitutkinnon sekä kunnossapidon erikoisammattitutkinnon. Opiskelin myös koneautomaatioinsinööriksi ammattikorkeakoulussa, mutta työt veivät mennessään. Päivittäinen 200 km työmatka Konecranesille alkoi tympiä ja päätin alkaa etsiä työtä lähempää. Sain kuulla eräältä tuttavaltani Sinebrychoffista ja laitoin hakemukset sisään. Aloitin kesätyöntekijänä vuonna 2004. Sähköosastolla vapautui paikka ja siirryin vuorosähköasentajaksi. Tästä tieni vei panimon ja käyttöhyödykekeskuksen sähköasentajaksi. Olin mukana mm. lämmön talteenottoprojektissa, sehän on ympäristöteko ja vie meitä kohti nolla hiilidioksipäästöjä. Panimosta matka jatkui automaatio-osastolle. Technical Leadiksi siirryin tölkkilinjan ns. Exellence-hankkeen myötä. Alun perin suunnitelmissani oli tulla töihin Sinebrychoffille vain yhdeksi kesäksi, mutta 16 vuotta on kulunut ja täällä ollaan. Näiden vuosien aikana olen työskennellyt useammalla osastolla ja tehnyt yhteistyötä monen tahon kanssa.

Omat tehtäväni tällä hetkellä

Toimin konesarjan 420:n teknisenä asiantuntijana (Technical Lead). Tehtäväni on vastata linjan kunnossapidosta, parannushankkeista sekä kehittämisen organisoinnista yhdessä mekaanisen ja sähköisen kunnossapidon sekä huoltosuunnittelun kanssa. Kehittämistyössä ovat suuressa roolissa operaattoreilta eli linjoilla työskenteleviltä saadut ideat ja havainnot. Tämä motivoi minua ja haluan kehittää niin kunnossapidossa työskentelevien kuin operaattoreiden itsenäisempää toimintamallia ja samalla edistää heidän keskinäistä yhteistyötään.

Parasta ja haastavinta omassa työssäni

Tehtävässäni on sopivassa suhteessa rutiineja, mutta myös vaihtelua. Linjan tehokkuuden ja prosessia parantavien ratkaisuiden kehittämisessä on haastettava niin itsensä kuin muutkin oppimaan lisää. Yhteistyö monen eri osaston ja toiminnon kanssa tuottaa tulosta. On hienoa havaita toistuvien vikojen ja häiriötekijöiden väheneminen.

Haasteinamme ovat tiukat aikataulut ja koko ajan muuttuvat tilanteet, mutta näinhän se on monessa muussakin tehtävässä. Toisinaan  työ saattaa tuntua kaaoksen hallinnalta, mutta kaikesta on aina selvitty 😊.

Kansainvälisyys näkyy ja kuuluu Sinebrychoffilla

Koulutukset ja tapaamiset ulkomailla kuuluvat  arkeemme. Kävimme porukan kanssa Tanskassa, Frederician panimon tuotantolinjan kick-off -tilaisuudessa. Ja jokin aika sitten tapasin kollegoitani muista Carlsberg-yhtiöistä pääkonttorilla Kööpenhaminassa.

Kuulun myös Carlsbergin Virtual Tiimiin, joka kokoontuu kerran viikossa Skypen välityksellä. Tähän ryhmään kuuluu kollegoitani ympäri Eurooppaa. Jaamme keskenämme Best of the Best -käytäntöjä ja autamme ongelmatilanteissa toinen toisiamme.