Menu
Brooklyn Stonewall Inn IPA

Brooklyn Stonewall Inn IPA

Olut- tai juomatyyppi:
India Pale Ale (IPA)
Alkoholi-%:
4,6%
Brändin alkuperä:
USA
Brooklyn Stonewall Inn IPA

Brooklyn Stonewall Inn IPA on ennakkoluuloton session IPA, jossa maistuvat vahvat sitruksen ja greippihedelmän vivahteet. Tämä raikas olut kuuluu kaikille - ilman poikkeuksia.

Session IPA on amerikkalainen pintahiivaoluttyyli. Se on syntynyt Yhdysvaltain pienpanimoissa 2010-luvulla vastapainona kohoaville alkoholiprosenteille sekä vahvemmalle humaloinnille. Käytännössä se on alkoholiprosentiltaan kevyempi versio India Pale Alesta, tyypillisesti alle 4,6 % vahvuinen. Session IPA on yleensä humaloitu amerikkalaisilla ja/tai uusiseelantilaisilla humalalajikkeilla.

New York Cityssä sijaitseva The Stonewall Inn -baari ja sen ympäristö olivat näyttämönä kuuluisille Stonewallin mellakoille vuonna 1969. Mellakat muistetaan seksuaalivähemmistöjen vapautusliikkeen alkulaukauksena.

Brooklyn Brewery on tehnyt yhteistyötä The Stonewall Inn Gives Back Initiativen (SIGBI) kanssa siitä lähtien kun järjestö perustettiin vuonna 2017. SIGBI on voittoa tuottamaton järjestö, joka ajaa LGBTQ+ oikeuksia. Olut on syntynyt tästä yhteistyöstä.

Koska session IPAt ovat kevyitä mutta reippaasti humaloituja, ne sopivat monenlaisten ruokien kanssa. Brooklyn Brewery suosittelee Stonewall Inn IPAn kanssa nautittavaksi mm. tacoja, trooppisia hedelmiä, cheddar-juustoa sekä ruokia, joissa on vahvoja makuja kuten esimerkiksi tulisia kastikkeita.

Tuotetiedot:

Brooklyn Stonewall Inn IPA
olut

Ainesosat: vesi, OHRAMALLAS, humala, hiiva.

Oluttyyppi: session IPA
Alkoholi: 4,6 % Vol.
Kantavierre: 10,6 %Plato
Väri: 11 EBC
Katkerot: 30 EBU
Humala: Citra

Ravintosisältö: 100 ml sisältää

Energia 165 kJ/40 kcal
Rasvaa 0 g
-josta tyydyttynyttä 0 g
Hiilihydraatit 2,8 g
-josta sokereita 0,1 g
Proteiinia < 0,5 g
Suola 0 g

kohtuullisesti.fi