Menu

NJK:n Djinn purjehti Nicolas Sinebrychoff Challengen voittoon Hangossa

Purjehduksen 6mR-luokan klassikkoveneiden kisaamassa Sinebrychoff Challengessa pokaali pysyy NJK:n Djinn-veneellä. Lauantain alkukarsintojen jälkeen ahvenanmaalainen Fridolin, kapteeninaan Henrik Lundberg, haastoi viime vuoden voittajan sunnuntaina. Jännittävässä finaalissa voittajaksi purjehti Djinn.

Tänä vuonna 6mR-luokan MM-kilpailujen esikisana toimiva Nicolas Sinebrychoff Challenge on purjehdittu vuodesta 1888 lähtien.

Djinnin kapteenina toimi Karl Gustaf Pihl, miehistönään Georg Tallberg, Thomas Castren, Oscar Andersin ja Hema Virkkunen.

”Olosuhteet olivat haastavat, purjehdittavaa oli paljon puuskittaisen ja suuntaa vaihtavan tuulen vuoksi. Manöövereitä riitti sekä meillä että haastajalla, mutta me pärjäsimme niissä vähän paremmin. Olemme myös harjoitelleet todella paljon, ja se kantaa hedelmää. Tähtäämme MM-mitalisijoille”, sanoo Djinn-veneen kapteeni Karl Gustaf Pihl.

Palkintona oli kilpailun nimeä kantavan Sinebrychoff-panimon perustajan Nikolai Sinebrychoffin veljenpojan, kommodori Nicolas Sinebrychoffin, lahjoittama pokaali, joka on maailman toiseksi vanhin yhä kierrossa oleva urheilupokaali America’s Cup -pokaalin jälkeen. Nicolas Sinebrychoff Challenge purjehditaan vuosittain Helsingin Kruunuvuoren selällä, nyt MM-kisojen vuoksi Hangossa. MM-kilpailujen sponsorointi on osa Sinebrychoffin 200-juhlavuoden tekemisiä.

”Sinebrychoffin puolesta tahdon toivottaa paljon onnea voittajalle. Suuret kiitokset kilpailun järjestelyistä kuuluvat erityisesti Hangon kaupungille ja Hangö Segelföreningille. Itämeren suojelemisen tärkeys korostuu Suomenlahdella purjehdittaessa, ja meidän täytyy voida jatkossakin kilpailla kestävästi. Omalta osaltamme Itämeren suojelu näkyy mm. vesitehokkuudessa ja mallasohratilojen auditoinneissa yhteistyökumppaniemme Viking Maltin ja Baltic Sea Action Groupin kanssa ”, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Marja-Liisa Weckström Sinebrychoffilta muistuttaa.

6mR-luokan veneet eli niin sanotut kuutoset mittelevät alkavalla viikolla vielä varsinaisissa MM-kisoissa Hangossa. Kuutoset ovat perinteisesti hyvin aktiivisia Suomessa, mutta lisäksi kansainvälisiä osallistujia on mukana runsaasti. Kaiken kaikkiaan 48 venekuntaa on ilmoittautunut kilpailemaan maailmanmestaruudesta.

Lisätiedot & kuva- ja haastattelupyynnöt:

  • Sinebrychoff ja Sinebrychoff Challenge: Timo Mikkola / Sinebrychoff / [email protected],
    040 830 7176
  • MM-kisat: Cata Mansikka-aho / 6mR-media / [email protected], 046 810 1433

200-vuotias Sinebrychoff on Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen johtava oluiden, siidereiden sekä virvoitus- ja energiajuomien valmistaja, joka tarjoaa myös kattavan valikoiman kansainvälisiä oluita. Sinebrychoff aloitti panimotoiminnan 1819 ja on tänään osa kansainvälistä Carlsberg-konsernia. Se valmistaa Coca-Colan tuotteet Suomessa. sinebrychoff.fifacebook.com/Sinebrychoff1819 — Twitter: @Sinebrychoff — Instagram: Sinebrychoff1819 — www.kohtuullisesti.fi