Menu

Red Classics tuo sinfoniaorkesterin SM-liigan jääkiekko-otteluun

Lokakuussa Helsingin jäähallilla nähdään ennennäkemätön jääkiekkospektaakkeli, kun 200-vuotisjuhlavuottaan viettävä KOFF tuo yhteistyössä HIFK:n kanssa sinfoniaorkesterin SM-liigan otteluun. 12.10.2019 HIFK:n ja TPS:n välisessä jääkiekko-ottelussa musiikista vastaa Vantaan Viihdeorkesterin yli 80-henkinen livekokoonpano kuoroineen.

Kaksi erilaista maailmaa kohtaavat toisensa, kun jääkiekko-ottelu ja sinfoniaorkesterin konsertti yhdistyvät saman katon alle Red Classics -tapahtumassa. Lokakuun 12. päivä Helsingin Nordenskiöldinkadun jäähallissa pelattavassa HIFK–TPS-ottelussa pelikatkojen ja erätaukojen musiikki kuullaan sinfoniaorkesterin soittamana. Ottelua varten uuden sovituksen on kokenut muun muassa legendaarinen HIFK:n maalibiisi.

– KOFF taistelee tylsyyttä vastaan aina, piste. Juhlavuoden kunniaksi haluamme tarjota ihmisille tämän ainutlaatuisen hockey-kokemuksen kiitokseksi kaikista näistä vuosista. Red Classics on luontaista jatkoa KOFFin suurille teoille – Foo Fightersille Tavastialla ja Leningrad Cowboysille Senaatintorilla. Odotan innolla kiekon tippumista jäähän 12.10 Nordiksella, Sinebrychoffin markkinointijohtaja Alexander Sneen sanoo.

Red Classics tarjotaan jääkiekon ystäville normaalilipun hinnalla. Pelattava peli on osa SM-liigan runkosarjan otteluita, ja liput erikoisotteluun myydään normaalihinnoin. Myös kausikorteilla pääsee pelipaikoille totuttuun tapaan.

–  Olemme erittäin ylpeitä siitä, että KOFF haluaa juhlistaa 200-vuotispäiväänsä meidän ottelussamme. Tapahtumassa urheilu ja kulttuuri yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla ja on todella hienoa, että voimme tarjota faneillemme jotain näin ainutlaatuista koettavaa, HIFK:n markkinointijohtaja Roland Carlsson toteaa.

 

Kahden erilaisen maailman yllättävä yhteys

Sinfoniaorkesterin voima yhdistettynä jääkiekkofanien intohimoon on Red Classics -tapahtuman ydin. Jääkiekkojoukkuetta ja kurinalaisesti johdettua sinfoniaorkesteria yhdistää ehkä hieman yllättävästikin moni asia.

– Jututimme sekä pelaajia että soittajia ja huomasimme, että orkesterilla ja jääkiekkojoukkueella on paljon yhteistä. Molempia osapuolia ohjaa vahva intohimo omaan tekemiseen. Huomasimme myös, että faneja ja arvostusta löytyy paljon puolin ja toisin, Sneen kertoo

– On huikean hieno ja rohkea idea HIFKiltä ja KOFFilta toteuttaa jääkiekko-ottelun pelikatkomusiikki livenä ja vieläpä suurella sinfoniaorkesterilla. Jännittäväksi ja vaativaksi orkesterin kannalta muodostuu reagointi kiihkeän jääkiekko-ottelun erikoistilanteisiin. Kappaleiden lähtöjen on oltava räjähtäviä pelikatkojen alkaessa. Toivottavasti pääsemme soittamaan HIFKin maalibiisiä monta kertaa, Vantaan Viihdeorkesterin toiminnanjohtaja Janne Rönnbäck naurahtaa.  

Liput HIFK:n ja TPS:n väliseen SM-liigan otteluun 12.10.2019 klo 17: https://www.ticketmaster.fi/event/hifk-tps-lippuja/257433

HIFK:n legendaarinen maalibiisi sinfoniaorkesterille sovitettuna ladattavissa median käyttöön täältä: http://extra.hasanpartners.fi/_lsm-jvGTM65ttR.

Mitä yhteistä on jääkiekkojoukkueella ja orkesterilla? Pelaajat ja muusikot pohtivat, mikä näitä kahta erilaista maailmaa yhdistää. Onko sinfoniaorkesteri joukkuepeliä siinä missä jääkiekkokin?
Video median käyttöön täällä:
https://vimeo.com/359002106

 

Lisätietoja:

Niklas Rinne, Senior Brand Manager / KOFF

Sinebrychoff, [email protected], p. 040 549 2219.

www.koff.fi

200-vuotias Sinebrychoff on Suomen johtava oluiden, siidereiden sekä virvoitus- ja energiajuomien valmistaja, joka tarjoaa myös kattavan valikoiman kansainvälisiä oluita ja yhteistyökumppaniensa kautta laajan valikoiman muita alkoholijuomia. Sinebrychoff aloitti panimotoiminnan 1819 ja on tänään Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys. Sinebrychoff valmistaa Coca-Colan juomat Suomessa. Sinebrychoff on osa kansainvälistä Carlsberg-konsernia. www.sinebrychoff.fi — facebook.com/Sinebrychoff1819 — Twitter: @Sinebrychoff — Instagram: Sinebrychoff1819 — YouTube: Sinebrychoff1819 — kohtuullisesti.fi