Menu

Karhulta kaksi olutuutuutta - Karhu Summer Ale ja Pale Ale & Saunaoluen paluu

Karhu Pale Ale ja Karhu Summer Ale tuovat Karhu-oluen valikoimaan kaksi uutta oluttyyliä. Karhun kesää raikastaa lisäksi jo viime vuoden löylyistä tuttu Karhu Saunaolut.

Karhu Pale Ale on tyylipuhdas Pale Ale ja Karhua parhaimmillaan. Olut on raikas ja helposti juotava, siinä on täyteläinen mallasrunko ja rapsakka humalointi. Citra, Mosaic ja Simcoe -humalaseos tuo olueen mäntyisyyttä ja sitruksisuutta.

”Tyypillinen erikoisoluen kuluttaja ostaa pääasiallisesti tuttua suosimaansa olutmerkkiä ja joka viidennelle keskiössä on eri oluttyyppien kokeilu. Pale Ale on tällä hetkellä kolmanneksi suosituin pintahiivaoluttyyppi”, kertoo Karhun tuotepäällikkö Niklas Rinne Sinebrychoffilta.

Karhu Pale Ale sopii mainiosti grilliruokien, possun, mausteisten makkaroiden ja kanan kaveriksi.

Karhu Pale Alen karhun on suunnitellut Teemu Järvi, luontoaiheisiin erikoistunut taiteilija ja muotoilija. Eräaiheiset työt kattavat laajan kirjon taidegrafiikkavedoksia, kirja- ja lehtikuvituksia, käyttöesineitä ja erilaisia konsepteja. Teemun taide kumpuaa syvästä luontokokemuksesta, hän viettää suuren osan vuodesta metsässä ja vesillä.

Karhu Summer Ale on aurinkoinen olutherkku, kevyt ja hedelmäinen aleolut, joka sopii erinomaisesti kesäsesonkiin. Hienovarainen humalointi tuo olueen trooppisen hedelmäisyyden lisäksi myös raikasta sitruksisuutta. Karhu Summer Ale on valikoimassa kevään ja kesän ajan.

Grilliruoat, possu, salaatit ja kalaruoat sopivat hyvin Karhu Summer Alen kanssa.

Karhu Summer Alen karhun on suunnitellut Taika Mannila, taiteilija, kuvittaja ja DJ. Hän työskentelee kuvitusten, installaatioiden, digitaalisen median ja musiikin parissa. Teoksissaan hän tutkii erilaisia aiheita, kuten sosiaalisen median trendejä, unimaista estetiikkaa ja vallan rakenteita.

Karhun erikoisoluiden pakkauksissa korostetaan makutyyppejä värien avulla. Karhu Ruis IPAn tölkissä on rukiisen oranssia, Karhu Pale Alen tölkissä raikkaan vihreää ja Summer Alessa aurinkoisen keltaista väriä.

Saunaolut uuteen löylyvuoteen

Ensimmäisen kerran 2019 lanseerattu Karhu Saunaolut on vaalea lagerolut, joka on suunniteltu nautittavaksi saunomisen yhteydessä. Olut on maustettu Frantsilan Yrttitilan koivunlehtiuutteella, joka tuo makuun miellyttävää ”vihtaisuutta”. Parhaiten koivunlehden aistii tuoksussa. Koivunlehdet on kerätty käsin ja uutettu erityisesti Karhu Saunaoluen valmistukseen. 

”Frantsilassa koivunlehdet kerätään käsin, kun ne ovat tuoreimmillaan ja elinvoimaisimmillaan, minkä jälkeen ne kuivataan nopeasti matalassa lämpötilassa luonnollisten ominaisuuksien säilyttämiseksi. Kuivatut koivunlehdet uutamme hitaalla ja perinteisellä menetelmällä tallentaaksemme kasvin aromaattiset teho- ja makuaineet”, kertoo Frantsilan luova johtaja Anna Karhu-Cormier.

Alkoholiprosentti on alennettu 4,5 %:iin oluen raikkauden lisäämiseksi ja koivunlehden maun korostamiseksi. Myös tölkkipakkauskoko 0,33 l on sopiva saunomisen yhteyteen.

Parhaiten Saunaolut maistuu saunan lauteilla, mutta kuten muutkin lagerit, se sopii keveytensä vuoksi monen ruuan kanssa. Erityisen hyvältä sen kanssa maistuvat saunan yhteydessä nautitut makkarat ja makkararuuat sekä grillattu ruoka. Myös yrteillä maustetut ruuat ja salaatit – erikoisuutena luonnonlehtisalaatit – maistuvat Karhu Saunaoluen kanssa.

Uutuudet on pakattu 0,5 litran tölkkeihin. Karhu Saunaolut jatkaa pienemmässä 0,33 litran tölkissä.  

Sinebrychoff valmistaa kaikki juomansa 100 % uusiutuvalla energialla.

Tuotetiedot:

Karhu Pale Ale
Olut
Oluttyyppi: Ale

Ainesosat: Vesi, OHRAMALLAS, humala, hiiva
Alkoholiprosentti: 5,0 %
Humalat: Citra, Mosaic, Simcoe
EBU: 33

Energia per 100 ml: 174 kj/42 kcal
Proteiini g/100 ml: 0 g
Hiilihydraatit g/100 ml: 2,6
Sokeri g/100 ml: 0
Proteiini g/100 ml: 0,5
Rasvaa g/100 ml: 0
Suolaa g/100 ml: 0

Karhu Summer Ale
Olut
Oluttyyppi: Ale

Ainesosat: Vesi, OHRAMALLAS, OHRA, humala, hiiva
Alkoholiprosentti: 4,8 %
Humala: Citra ja Sabro
EBU: 24

Energia per 100 ml: 166 kj/40 kcal
Proteiini g/100 ml: 0 g
Hiilihydraatit g/100 ml: 2,5
Sokeri g/100 ml: 12,4
Proteiini g/100 ml: 0,5
Rasvaa g/100 ml: 0
Suolaa g/100 ml: 0

Karhu Saunaolut
Olut
Oluttyyppi: Lager

Ainesosat: Vesi, OHRAMALLAS, OHRA, humala, koivunlehtiuute
Alkoholiprosentti: 4,5 %
Humalat: Saaz
EBU: 16

Energia per 100 ml: 155 kj/37 kcal
Proteiini g/100 ml: 0 g
Hiilihydraatit g/100 ml: 2,2
Sokeri g/100 ml: 12,4
Proteiini g/100 ml: 0,5
Rasvaa g/100 ml: 0
Suolaa g/100 ml: 0

 

1819 perustettu Sinebrychoff on osa Carlsberg-konsernia ja valmistaa oluita, siidereitä, long drink -juomia, virvoitusjuomia, vesiä sekä energiajuomia. Sen tuotesalkkuun kuuluvat mm. Karhu, KOFF, Carlsberg, Battery Energy Drink, Crowmoor sekä Somersby ja Coca-Colan yhtiön juomat, kuten Coca-Cola, Fanta, Bonaqua sekä Sprite.  Henkilöstön monimuotoisuus, vuorovaikutus asiakkaiden ja ympäröivän yhteiskunnan kanssa sekä vahvat tuotebrändit ovat kestävän kehityksen edistämisen lisäksi yhtiölle tärkeitä. Sinebrychoff valmistaa juomat 100 % uudistuvalla energialla. Alkoholin kohtuukäyttöä yhtiö edistää laajalla alkoholittomien oluiden valikoimalla. Käymme parempaan huomiseen.

sinebrychoff.fi — Twitter: Sinebrychoff - Facebook, YouTube & Instagram: Sinebrychoff1819 - kohtuullisesti.fi