Menu

Grimbergen Pale Ale – uutuus luostarityyppisten oluiden ystäville

Sinebrychoff tuo maaliskuussa erikoisolutvalikoimaansa luostarityyppisen Grimbergen Pale Ale -oluen, joka palkittiin makuvoittajaksi World Beer Awards -kisassa 2019.

Grimbergen Pale Ale on menestystä niittänyt luostarityyppinen olut, jossa hedelmäisyys ja maisteisuus ovat upeassa tasapainossa. Trooppisten hedelmien ja sitrusten aromi sekoittuvat neilikan tuomaan mausteisuuteen. Oluen alkoholiprosentti on 5,5 %.

Grimbergenin kuuluisa vuonna 1128 perustettu luostari sijaitsee samannimisessä kylässä, joka on nykyisin osa Brysselin esikaupunkialuetta. Luostari tuhoutui monta kertaa sodissa, mutta rakennettiin aina uudelleen. Munkit valitsivatkin feenikslinnun symboliksi valmistamansa oluen etikettiin, kuvaamaan luostarin nousua tuhkasta. Vaikka Grimbergeniä ei enää valmisteta luostarissa, oluen pitkä historia on vielä tänä päivänä tärkeä asia luostarille ja sen munkeille.

Grimbergen Pale Ale on pakattu 0,33 litran kierrätyslasipulloon ja sen jakelu alkaa 23.3. alkaen ravintoloihin ja kauppoihin.

Sinebrychoffin valikoimassa Suomessa muita Grimbergen-oluita ovat Blonde ja Double-Ambreé.

Sinebrychoff on sitoutunut Carlsberg-konsernin Together Towards ZERO -kestävän kehityksen kampanjaan, jonka yksi osa-alue on vastuuttoman alkoholikulttuurin vähentäminen. Tähän liittyen Sinebrychoff tarjoaa aina myös alkoholittomia vaihtoehtoja panimojuomissaan. Valikoimassa on jo seitsemän eri vaihtoehtoa, neljä Crisp-olutta (Alkoholiton Lager, Alkoholiton Tumma Lager, Alkoholiton Vehnä 0,5 % ja uusi IPA), Karhu 0,0 %, K1664 Blanc 0,5 % ja Brooklyn Special Effects 0,4 %.

Tuotetiedot

Grimbergen Pale Ale

Olut

Oluttyyppi: Belgian Pale Ale

Alkoholi: 5,5 til-%

Ainesosat: vesi, ohramallas, glykoosisiirappi, vehnämallas, aromaattinen karamelli, sokeri, ohramallasuute, humala, hiiva

Ravintosisältö: 100 ml sisältää

energia 200 kJ/48 kcal

rasva 0 g

- josta tyydyttynyttä 0 g

hiilihydraatit 3,9 g

- josta sokereita <0,5 g

proteiini 0,4 g

suola <0,01 g

Lisätietoja, kuvat ja haastattelupyynnöt: viestintäpäällikkö Timo Mikkola, Sinebrychoff,
puh: 040 8307176, email: [email protected]

200-vuotias Sinebrychoff on Suomen johtava oluiden, siidereiden sekä virvoitus- ja energiajuomien valmistaja, joka tarjoaa myös kattavan valikoiman kansainvälisiä oluita ja yhteistyökumppaniensa kautta laajan valikoiman muita alkoholijuomia. Sinebrychoff aloitti panimotoiminnan 1819 ja on tänään Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys. Sinebrychoff valmistaa Coca-Colan juomat Suomessa. Sinebrychoff on osa kansainvälistä Carlsberg-konsernia.
www.sinebrychoff.fifacebook.com/Sinebrychoff1819 — Twitter: @Sinebrychoff — Instagram: Sinebrychoff1819 — YouTube: Sinebrychoff1819 — kohtuullisesti.fi