Menu

Kaksi alkoholitonta olutuutuutta maailmalta – Brooklyn Special Effects ja 1664 Blanc 0,5 %

Alkoholittoman oluen suosio jatkaa kasvuaan niin globaalisti kuin Suomessakin*. Sinebrychoff tuo valikoimaansa elokuussa kaksi uutuutta, Brooklyn Breweryn Special Effects -oluen ja ranskalaisen Kronenbourgin 1664 Blanc 0,5 % -oluen. Uutuudet nostavat Sinebrychoffin alkoholittoman olutvalikoiman jo kuuteen tuotteeseen.

Brooklyn Special Effects on hoppy lager/amber lager -tyylinen olut, jonka maussa on aistittavissa mäntyisyyttä ja katkeruutta. Olut on kuivahumaloitu Citra- ja Amarillo-lajikkeilla. Tasapainoista Special Effectsiä ei ensimaistamalla arvaisi alkoholittomaksi olueksi.

Special Effects sopii mainiosti esimerkiksi salaattien, grillatun kanan, munakkaiden tai vuohenjuuston kanssa nautittavaksi. Brooklyn Special Effectissä on alkoholia 0,4 %, mikä luokitellaan vielä alkoholittomaksi olueksi ja se on pakattu 0,355 litran kierrätyslasipulloon.

1664 Blanc 0,5 % on alkoholiton versio suositusta 1664 Blanc -vehnäoluesta, joka on ollut Sinebrychoffin valikoimassa keväästä 2017. Kyseessä on moderni belgialaistyylinen vehnäolut, jossa maistuvat sitrus ja korianteri. 1664 Blanc 0,5 %:ssa on nimensä mukaisesti hieman alkoholia, mutta myös se lasketaan alkoholittomaksi olueksi. 1664 Blanc 0,5 % sopii kalaruokien, aasialaisen keittiön ja vaalean lihan palan painikkeeksi. Ranskassa valmistettu on pakattu siniseen 0,33 litran kierrätyslasipulloon, kuten vahvempikin versio.

”Alkoholittoman oluen suosion myötä ns. premium-oluet yleistyvät myös siinä kategoriassa. Alkoholiton olut on entistä suositumpaa juhlissa ja muissa sosiaalisissa tilanteissa. Alkoholittomuus onkin erikoisoluiden lähitulevaisuuden tärkeimpiä teemoja”, kertoo Sinebrychoffin erikoisoluiden tuotepäällikkö Tuuli Kajaani.

Alkuperäinen 1664 Blanc 4,5 % saa lisäksi elokuussa toisen pakkausvaihtoehdon, 0,33 litran tölkin, myös lasipullo pysyy valikoimassa.

Uutuuksien jakelu alkaa kauppoihin ja ravintoloihin 26.8. kautta maan.

Carlsbergin Together Towards ZERO -kestävän kehityksen ohjelmassa on määritelty tavoitteeksi, että aina kun on tarjolla olutta, saatavilla on myös alkoholiton vaihtoehto.

*Pelkästään Carlsberg-konsernin kaikkien markkinoiden alkoholittomien oluiden volyymi kasvoi vuoden alussa 15 % ja Suomessa kasvu on ollut tätäkin vauhdikkaampaa. Esimerkiksi Sinebrychoffin KOFF Crisp kasvoi vuoden 2018 aikana peräti 60 % eli voidaan puhua alkoholittoman oluen buumista.

 

Tuotetiedot:

Brooklyn Special Effects
alkoholiton olut
Ainesosat: Vesi, ohramallas, humala, hiiva
Alkoholi: 0,4 %
Energia per 100 ml: 121 kJ/29 kcal

1664 Blanc 0,5 %
alkoholiton olut
Ainesosat: Vesi, ohramallas, vehnämallas, sokeri, aromi, happo: sitruunahappo, humala
Alkoholi: 0,5 %
Energia per 100 ml: 147 kJ/35 kcal

Lisätietoja, kuvat ja haastattelupyynnöt: viestintäpäällikkö Timo Mikkola, Sinebrychoff,
puh: 040 8307176, email: [email protected]

 

200-vuotias Sinebrychoff on Suomen johtava oluiden, siidereiden sekä virvoitus- ja energiajuomien valmistaja, joka tarjoaa myös kattavan valikoiman kansainvälisiä oluita ja yhteistyökumppaniensa kautta laajan valikoiman muita alkoholijuomia. Sinebrychoff aloitti panimotoiminnan 1819 ja on tänään Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys. Sinebrychoff valmistaa Coca-Colan juomat Suomessa. Sinebrychoff on osa kansainvälistä Carlsberg-konsernia.


www.sinebrychoff.fi
facebook.com/Sinebrychoff1819 — Twitter: @Sinebrychoff — Instagram: Sinebrychoff1819 — YouTube: Sinebrychoff1819 — kohtuullisesti.fi