Menu

Brooklyn Breweryn uutuudet: Stonewall Inn IPA ja Summer Ale

Amerikkalaisen Brooklyn Breweryn uutuudet Suomeen keväällä 2021 ovat jo viime vuonna kausihanassa ihastuttanut Stonewall Inn IPA ja kesäksi ravintoloiden kausihanoihin saapuva Summer Ale. Suosittu Brooklyn Bel Air Sour löytyy jatkossa myös hanavalikoimasta.

Brooklyn Stonewall Inn IPA on ennakkoluuloton session IPA, jossa maistuvat vahvat sitruksen ja greippihedelmän vivahteet. Tämä raikas olut kuuluu kaikille - ilman poikkeuksia.

Session IPA on amerikkalainen pintahiivaoluttyyli. Se on syntynyt Yhdysvaltain pienpanimoissa 2010-luvulla vastapainona kohoaville alkoholiprosenteille sekä vahvemmalle humaloinnille. Käytännössä se on alkoholiprosentiltaan kevyempi versio India Pale Alesta, tyypillisesti alle 4,6 % vahvuinen. Session IPA on yleensä humaloitu amerikkalaisilla ja/tai uusiseelantilaisilla humalalajikkeilla.

New York Cityssä sijaitseva The Stonewall Inn -baari ja sen ympäristö olivat näyttämönä kuuluisille Stonewallin mellakoille vuonna 1969. Mellakat muistetaan seksuaalivähemmistöjen vapautusliikkeen alkulaukauksena.

Brooklyn Brewery on tehnyt yhteistyötä The Stonewall Inn Gives Back Initiativen (SIGBI) kanssa siitä lähtien kun järjestö perustettiin vuonna 2017. SIGBI on voittoa tuottamaton järjestö, joka ajaa LGBTQ+ oikeuksia. Olut on syntynyt tästä yhteistyöstä.

Koska session IPAt ovat kevyitä mutta reippaasti humaloituja, ne sopivat monenlaisten ruokien kanssa. Brooklyn Brewery suosittelee ”SWIIPA”n kanssa nautittavaksi mm. tacoja, trooppisia hedelmiä, cheddar-juustoa sekä ruokia, joissa on vahvoja makuja kuten esimerkiksi tulisia kastikkeita.

SWIIPA on kausituote ja saatavilla vain kesän 2021 ajan. Jakelu alkaa 12.4. ja se on myynnissä niin kauan kuin tuotetta riittää. Olut on myynnissä vain K-Ruokakaupoissa ja ravintoloissa kautta Suomen.

Brooklyn Summer Ale on kevyt ja raikas mutta maukas pale ale, jonka mausta löytää hedelmäisyyttä ja sitruksisuutta. Tuoksusta voi aistia kukkaisia aromeita. Tämä helposti nautittava Summer Ale on täydellinen nautittavaksi aurinkoisina kesäpäivinä ja sopii erinomaisesti kesäsesonkiin.

Brooklyn Brewery suosittelee Summer Alea kevyiden, kesäisten ruokien kanssa. Esimerkiksi kalatacot, erilaiset salaatit, merenelävät ja kevyesti tuliset ruuat maistuvat Summer Alen kanssa. Myös juustot, erityisesti cheddar ja feta sopivat nautittavaksi Summer Alen kanssa.

Summer Ale on kausituote ja se on saatavilla ainoastaan kesäaikaan. Tuote on myynnissä vain ravintoloiden hanoista kautta Suomen. Jakelu alkaa 1.4. ja se on myynnissä niin kauan kuin tuotetta riittää.

Myös pullotuotteena jo vuosia Sinebrychoffin valikoimassa ollut Brooklyn Bel Air Sour löytyy keväästä alkaen hanavalikoimastamme. Hapanoluiden suosio on noussut Suomessakin tasaisesti viime vuosien aikana, joten Bel Air Sour hanassa on odotettu uutuus.

Tuotetiedot:

Brooklyn Stonewall IPA
olut

Ainesosat: vesi, OHRAMALLAS, humala, hiiva.

Oluttyyppi: session IPA
Alkoholi: 4,6 % Vol.
Kantavierre: 10,6 %Plato
Väri: 11 EBC
Katkerot: 30 EBU
Humala: Citra

Ravintosisältö: 100 ml sisältää

Energia 165 kJ/40 kcal
Rasvaa 0 g
-josta tyydyttynyttä 0 g
Hiilihydraatit 2,8 g
-josta sokereita 0,1 g
Proteiinia < 0,5 g
Suola 0 g

Brooklyn Summer Ale
olut

Ainesosat: vesi, OHRAMALLAS, humala, hiiva.

Oluttyyppi: sunny pale ale
Alkoholi: 5 % Vol.
Kantavierre: 10,7 %Plato
Väri: 11 EBC
Katkerot: 22 EBU
Humalat: Ahtanum, Willamette, Cascade ja Amarillo

Ravintosisältö: 100 ml sisältää

Energia 163 kJ/39 kcal
Rasvaa 0 g
-josta tyydyttynyttä 0 g
Hiilihydraatit 3,2 g
-josta sokereita 0 g
Proteiinia 0,5 g
Suola 0 g

1819 perustettu Sinebrychoff on osa Carlsberg-konsernia ja valmistaa oluita, siidereitä, long drink -juomia, virvoitusjuomia, vesiä sekä energiajuomia. Sen tuotesalkkuun kuuluvat mm. Karhu, KOFF, Carlsberg, Battery Energy Drink, Crowmoor sekä Somersby ja Coca-Colan yhtiön juomat, kuten Coca-Cola, Fanta, Bonaqua sekä Sprite.  Henkilöstön monimuotoisuus, vuorovaikutus asiakkaiden ja ympäröivän yhteiskunnan kanssa sekä vahvat tuotebrändit ovat kestävän kehityksen edistämisen lisäksi yhtiölle tärkeitä. Sinebrychoff valmistaa juomat 100 % uudistuvalla energialla. Alkoholin kohtuukäyttöä yhtiö edistää laajalla alkoholittomien oluiden valikoimalla. Käymme parempaan huomiseen.

sinebrychoff.fi — Twitter: Sinebrychoff - Facebook, YouTube & Instagram: Sinebrychoff1819 - kohtuullisesti.fi