Menu
008 SFF ja Keravan Energia 12-2020.jpg

100 % uusiutuvalla energialla

Sinebrychoff valmistaa juomansa jatkossa uusiutuvalla energialla – tavoitteena Keravan panimon hiilineutraalius

Pohjoismaiden vanhin panimo, Sinebrychoff, valmistaa juomansa 100 % uusiutuvalla energialla 1.1.2021 alkaen. Tämä tulee mahdolliseksi, kun Sinebrychoffin yhteistyökumppani Keravan Energia luopuu turpeen käytöstä, eikä juomien valmistamiseen myöskään käytetä fossiilisia polttoaineita. Merkittävä tekijä on myös lämmön talteenotto Sinebrychoffilla. Työ ilmaston lämpenemisen rajoittamiseksi jatkuu, sillä tavoitteena on panimon hiilineutraalius keväällä 2021.  

”Sinebrychoff on sitoutunut ilmastonmuutoksen torjuntaan ja tieteeseen perustuviin ilmastotavoitteisiin (Science Based Targets), jotta ilmastonmuutos saadaan rajoitetuksi 1,5 asteeseen. Osana kestävän kehityksen ohjelmaamme Together Towards Zero eli Yhdessä kohti nollaa siirrymme ensi vuoden alussa käyttämään pelkästään uusiutuvaa energiaa, ja saavutamme tavoitteemme uusiutuvista energialähteistä 9 vuotta etuajassa,” Sinebrychoffin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Marja-Liisa Weckström kertoo.

Tavoitteena hiilineutraalius

Sinebrychoff on käyttänyt vihreää sähköä jo vuodesta 2015. Siirtyminen uusiutuvaan lämpöenergiaan jatkaa panimon määrätietoista työtä kohti hiilineutraaliutta. Joitakin ilmastopäästöjä, kuten yhtiön kylmälaitteiden vuodot, jää vielä kompensoitavaksi, ja Sinebrychoff kartoittaa parhaillaan parhaita käytäntöjä sitä varten. Tarkoituksena on, että Sinebrychoffin panimo on hiilineutraali kevään 2021 aikana.

Osana kaukolämpöverkkoa ilmastotyö, puhdas energia sekä yhteistyö ja kumppanuus Keravan Energian kanssa korostuvat YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden 7, 13 ja 17 hengessä. Keravan Energian luopuessa turpeen käytöstä Sinebrychoff saavuttaa tavoitteensa uusiutuvien energianlähteiden käytön osalta, eikä omaan biovoimalaitokseen investoiminen ole tarpeellista.

 

Vastuullisuuslinkkejä (kaikki linkit löytyvät ylävalikosta)