Menu
KOFF Porter

KOFF Porter

Alkoholi-%:
7,2%
Brändin alkuperä:
Suomi
Vuodesta:
1957
KOFF Porter

Oluttyyppi: imperial stout / portteri
Alkoholi: 7,2 til-%
Kantavierre: 17 %Plato
Väri: 300 EBC
Katkerot: 45 EBU

Sinebrychoff Porter on pintahiivalla valmistettu tumma, lähes musta, suodattamaton olut, jonka aromissa tuntuu mallasmainen paahtuneisuus. Sen valmistuksessa käytetään neljää eri mallasta: Pilsner-, Münchener-, väri- ja ruskeamallasta. Nämä tuottavat oluelle sen tunnusomaiset aromit: paahtuneisuuden, suklaan, kahvin ja lakritsin. Porter on voimakkaasti humaloitu Saazer- ja katkerohumalilla.

Jääkaappikylmänä Porterin mausta jää paljon hienoja vivahteita avautumatta. Siksi sen ainoa oikea tarjoilulämpötila on viileä huoneenlämpö.

Portteria valmistettiin Sinebrychoffilla jo 1860-luvulla, tosin suhteellisen pieniä määriä ja lähinnä talvikuukausina. Yhtäjaksoisesti Porteria on valmistettu Sinebrychoffilla vuodesta 1957. Sitä markkinoitiin aluksi Imperial Stoutina.

Porterin kehittivät panimomestarit Boris Orlo ja Nils Sandman sekä laboratoriopäällikkö Aarne Rahiala. Hiiva on legendan mukaan samaa, jolla Guinness valmistetaan. Se on peräisin Lontoossa sijaitsevasta Park Royal -panimosta.

Sinebrychoff Porter on moneen kertaan palkittu olut. Beverage Testing Institute Chicagossa valitsi sen vuonna 2000 USA:n parhaiden tuontioluiden joukkoon. Maailman arvostetuimmassa The Brewing Industry International Awards -olutkilpailussa Porter on voittanut hopeaa kahdesti, vuonna 1998 ja 2002. Suomessa Porter on listattu monta kertaa Vuoden Hanaolueksi. Michael Jackson, edesmennyt arvostettu olutasiantuntija, kelpuutti Sinebrychoffin Porterin ja Jouluoluen ainoina suomalaisina maailman 500 parhaan oluen listalleen.

Myös amerikkalainen Men’s Journal on noteerannut 2010 ja 2011 Sinebrychoff Porterin maailman 25 parhaan oluen listallaan ja toteaa, että se luo kansainväliset standardit vahvoille porttereille ja tummille pintahiivaoluille.

Sinebrychoffin Porter valittiin Suomen Parhaaksi Olueksi 2011 Suomalainen Olut ry:n järjestämässä kilpailussa ja vuonna 2013 hopeasijalle eurooppalaisten portterien sarjassa kansainvälisessä The World Beer Awards -kilpailussa.

Ainesosat: vesi, ohramallas, humala, hiiva.

Ruokasuositus: nautiskelu, riistaruoat, vahvat liharuoat, osterit, suklaajälkiruoat, aterian jälkeen.

Tarjoilulämpötila: 10-18 astetta.

Parasta ennen: lasipullo 12 kk.

Ravintosisältö: 100 ml sisältää
Energia: 280 kJ / 65 kcal
Rasva 0 g 
- josta tyydyttynyttä 0 g
Hiilihydraatit 5,2 g 
- josta sokereita 0 g
Proteiini 0,5 g
Suola 0 g

kohtuullisesti.fi