Menu

Karhu-uutuusoluet: Karhu NEIPA ja Karhu 2,8 -lagerolut

Karhun erikoisoluiden joukkoon liittyy suosittu oluttyyli NEIPA ja Karhun matala-alkoholillisten oluiden valikoima täydentyy lagerilla. Karhu-olutperheessä on nyt 10 erilaista olutta.

Karhu NEIPA (4,8 %)

Karhu NEIPA on vahvasti humaloitu New England India Pale Ale, eli tyypillisiä IPA-oluita hieman kevyempi oluttyyli. Karhu NEIPA on vaalea ja kevyt, voimakkaasti aromihumaloitu suodattamaton ale. Karhu NEIPA:sta voikin löytää runsaasti erilaisia humalan aromeita, kuten sitrusta, männyn neulasta ja trooppista hedelmää.

Karhun erikoisoluiden suosio on kasvanut tasaisesti ja uutuuksia perheeseen on tuotu säännöllisesti. Kasvua Karhun erikoisoluilla oli vuoden 2021 aikana jopa 2,5-kertaisesti edellisvuoteen verrattuna.

”Erikoisoluiden suosio kasvaa ja kuluttajat luottavat tuttujen tuotemerkkien valikoimaan. Laadukas tasalaatuisuus on tärkeää niin meille kuin oluen ystävillekin. Olemme onnistuneet tuomaan tarjolle oluen ystävien haluamia oluttyylejä ja tuore designpäivitys on selvästi helpottanut niiden löytymistä kaupasta”, Karhun tuotepäällikkö Elli Karppinen kertoo.

Vuoden 2021 designuudistus toi Karhun erikoisoluille omat selvästi erottuvat väritunnisteensa, mikä helpottaa niiden erottumista. Esimerkiksi NEIPA on tummanpunaisella reunuksella ja karhulla, ja esimerkiksi Karhu Pale Alen väritys on vihreä.

Karhun erikoisoluiden karhudesign on perinteisesti kotimaisen taiteilijan käsialaa, tällä kertaa Karhu NEIPAn karhusta vastaa Tippa – aiemmin tunnettu nimellä Tippa T.

”Lähestymiskulma ja idea KARHU Neipa -oluen tölkkitaiteeseen syntyi puhtaasti ajatuksesta, että metsäkävelyllä törmäisi pudonneen hirvensarven sijaan karhun pääkalloon. Karhun pääkallo on esteettisesti hyvin hienon näköinen ja uniikki. Sen estetiikka toi vahvasti mieleen 80-luvun punkkareiden nahkatakkien selkämysmaalaukset ja -logot. Kun nuori Topi oli aloittelemassa musiikillista polkuaan, niin se tapahtui juuri punkin kautta. Punkin raakuus ja rujous on sen kauneus, ja se haluttiin ikuistaa myös tölkkiin”, Tippa kertoo.

Karhu NEIPA on muiden Karhun erikoisoluiden tapaan pakattu 0,5 litran tölkkiin.

Karhu 2,8 – vaalea matala-alkoholinen lager

Karhu 2,8 on karhumainen matala-alkoholinen lagerolut. Karhu Tumma 2,8 on ollut markkinoilla jo hieman yli 10 vuotta, vuodesta 2011, mutta matala-alkoholisten oluiden suosion kasvaessa kysyntä on kova myös miedoimmille lageroluille. Karhu 2,8 on pakattu 0,5 litran tölkkiin.

”Karhu haluaa tarjota myös matala-alkoholisia oluita ja tumman Karhun ohella on ollut selkeä tarve myös vaalealle lagerille siinä kategoriassa. Karhu 2,8 % sopii Karhun ystäville, jotka haluavat nauttia oluen mausta, mutta pienemmällä prosentilla”, Karhun tuotepäällikkö Elli Karppinen sanoo.

Karhu-perhe on nyt laajimmillaan, erilaisia oluttyylejä, makuja ja vahvuuksia on tarjolla jopa 10 erilaista: Karhu 0,0, Karhu 2,8, Karhu Tumma 2,8, Karhu 4,6, Karhu 5,3, Karhu 8, Karhu Ruis IPA, Karhu Pale Ale, Karhu NEIPA ja sesonkiolut Karhu Summer Ale.

Uutuuksien jakelu alkaa 14.3. kautta maan.

Sinebrychoff valmistaa kaikki juomansa 100 % uusiutuvalla energialla hiilineutraalisti.

Lähde:
* Sinebrychoff Brand Health Tracker Ipsos 2020 Suomi
** Sinebrychoff C&S online kuluttajakysely Surveypal 2020 (N = 305)

Tuotetiedot:

Karhu NEIPA
Oluttyyppi: New England India Pale Ale (NEIPA)
Ainesosat: Vesi, OHRAMALLAS, OHRA, VEHNÄ, humala, hiiva.
Alkoholi: 4,8 % Vol.
Kantavierre %plato: 10,9
Väri (EBC): 12
Katkerot (EBU): 28

Ravintosisältö: 100 ml sisältää

Energia 170 kJ/41 kcal
Rasvaa 0 g
-josta tyydyttynyttä 0 g
Hiilihydraatit 2,6 g
-josta sokereita <0,5 g
Proteiinia <0,5 g
Suola 0 g

Karhu 2,8 %
Oluttyyppi: Lager
Ainesosat: Vesi, OHRAMALLAS, OHRA, humala
Alkoholi: 2,8 % Vol.
Kantavierre %plato: 7,7
Väri (EBC): 12
Katkerot (EBU): 14

Ravintosisältö: 100 ml sisältää

Energia 121 kJ/43 kcal
Rasvaa 0 g
-josta tyydyttynyttä 0 g
Hiilihydraatit 2,7 g
-josta sokereita <0,5 g
Proteiinia <0,5 g
Suola 0 g

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Timo Mikkola, Sinebrychoff, [email protected], 040 830 7176

1819 perustettu Sinebrychoff on osa Carlsberg-konsernia ja valmistaa oluita, siidereitä, long drink -juomia, virvoitusjuomia, vesiä sekä energiajuomia. Sen tuotesalkkuun kuuluvat mm. Karhu, KOFF, Carlsberg, Battery Energy Drink, Monster Energy, Crowmoor sekä Somersby ja Coca-Colan yhtiön juomat, kuten Coca-Cola, Fanta, Bonaqua sekä Sprite.  Henkilöstön monimuotoisuus, vuorovaikutus asiakkaiden ja ympäröivän yhteiskunnan kanssa sekä vahvat tuotebrändit ovat kestävän kehityksen edistämisen lisäksi yhtiölle tärkeitä. Sinebrychoff valmistaa juomat 100 % uusiutuvalla energialla ja juomanvalmistus on hiilineutraalia. Alkoholin kohtuukäyttöä yhtiö edistää laajalla alkoholittomien oluiden valikoimalla. Käymme parempaan huomiseen.

sinebrychoff.fi — Twitter: Sinebrychoff - Facebook, YouTube & Instagram: Sinebrychoff1819 - kohtuullisesti.fi