Menu

Keravan kaupunki ja Sinebrychoff tukevat keravalaisia lapsia ja nuoria harrastestipendillä

Jokaisella tulisi olla mahdollisuus harrastaa. Keravalla on tehty pitkään yritysyhteistyötä, jotta mahdollisimman moni lapsi ja nuori pääsee harrastamaan perheen tuloista riippumatta.

Keravalaisille lapsille ja nuorille jaettava harrastestipendi on tarkoitettu ohjattuun harrastetoimintaan esimerkiksi urheiluseurassa, järjestössä, kansalaisopistossa tai taideoppilaitoksessa. Vastaavaa kaupungin ja yrityksen kanssa yhdessä tehtävää yhteistyömallia ei tiettävästi ole vielä käytössä muualla Suomessa.

- Harrastamisessa on selviä eroja perheen tulotason mukaan ja vähävaraiset lapset harrastavat muita harvemmin. Erityisesti nyt taloudellisesti epävarmoina aikoina joudutaan monissa perheissä miettimään, mistä menoja karsitaan. Meille on tärkeää, että voimme tukea perheitä harrastamisen saralla. Harrastamisen mahdollistamisella haluamme myös tarttua liikkumattomuuden haasteeseen ja yhdessä saada enemmän liikettä aikaan Keravalla, sanoo nuorisopalvelujohtaja Jari Päkkilä Keravan kaupungilta.

- Haluamme, että jokaisella nuorella olisi mahdollisuus löytää oma juttunsa ja päästä kehittämään itseään mielekkään harrastuksen parissa. Onnistumisen kokemukset antavat itseluottamusta, ja harrastuksen parista voi löytää uusia kavereita, kertoo kumppanuuksista vastaava markkinointijohtaja Joonas Säkkinen Sinebrychoffilta.

Sinebrychoff vastaa kevätkauden stipendien maksusta ja Keravan kaupunki maksaa syksyn stipendit. Stipendejä jaetaan vuodessa yhteensä noin 60 000 eurolla.

Haku on alkanut

Kevään 2024 harrastestipendien hakuaika on 4.12.2023–7.1.2024. Harrastestipendiä voi hakea 7–17-vuotias keravalainen nuori, joka on syntynyt välillä 1.1.2007-31.12.2017. Valintaperusteita ovat muun muassa lapsen ja perheen taloudelliset, terveydelliset ja sosiaaliset olosuhteet.

Stipendiä haetaan ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella. Siirry sähköiseen hakemukseen. Hakemukset käsitellään tammikuun 2024 aikana.

Keravan kaupungin toimintaa ohjaavat arvomme, joita ovat inhimillisyys, osallisuus, rohkeus. Pidämme tärkeänä yhteisöllisyyttä ja paikallisen elinvoimaisuuden tukemista.

Lisätietoja

  • Lisätietoja: kerava.fi/avustukset
  • Keravan kaupunki: vs. nuorisosihteeri Tanja Oguntuase, [email protected], 040 318 3416
  • Sinebrychoff: viestintäpäällikkö Timo Mikkola, [email protected]

 

1819 perustettu Sinebrychoff on osa Carlsberg-konsernia ja valmistaa oluita, siidereitä, long drink -juomia, virvoitusjuomia, vesiä sekä energiajuomia. Sen tuotesalkkuun kuuluvat mm. Karhu, KOFF, Carlsberg, Brooklyn Brewery, Battery Energy Drink, Monster Energy, Crowmoor sekä Somersby ja Coca-Colan yhtiön juomat, kuten Coca-Cola, Fanta, Bonaqua sekä Sprite.  Henkilöstön monimuotoisuus, vuorovaikutus asiakkaiden ja ympäröivän yhteiskunnan kanssa sekä vahvat tuotebrändit ovat kestävän kehityksen edistämisen lisäksi yhtiölle tärkeitä. Sinebrychoff valmistaa juomat 100 % uusiutuvalla energialla ja juomanvalmistus on hiilineutraalia. Alkoholin kohtuukäyttöä yhtiö edistää laajalla alkoholittomien oluiden valikoimalla. Käymme parempaan huomiseen.

sinebrychoff.fi - Facebook & Instagram: Sinebrychoff1819 – LinkedIn: Sinebrychoff - kohtuullisesti.fi