Menu

Brooklyn Fonio Double Pilsner – afrikkalaisesta superviljasta tehty olut

Brooklyn Breweryn yhteistyössä länsiafrikkalaisen Yolélé -yhtiön kanssa luoma Brooklyn Fonio Double Pilsner on hedelmäinen pohjahiivaolut, joka Suomessa on saatavilla Sinebrychoffin asiakasravintoloiden kausihanavalikoimassa.

Brooklyn Brewery ja Yolélé lanseeraavat Fonio-oluen yhteistyössä maailmanlaajuisesti 2023. Julkaisulla halutaan kiinnittää huomiota kestävään viljelyyn ja tukea Afrikan pienviljelijöitä. Yolélé pyrkii tuomaan muualla maailmassa vähemmän tunnettuja afrikkalaisia raaka-aineita - kuten foniota - laajempaan käyttöön ja tietoisuuteen.

Fonio (Digitaria Exilis) on ruohokasvi, josta saadaan luontaisesti gluteenittomia siemeniä. Niitä on helppo käyttää monipuolisesti ruoanlaitossa. Yli 5 000 vuotta Länsi-Afrikassa käytetty fonio on maultaan hieman pähkinäinen, ja sitä voi käyttää riisin tai hirssin tapaan.  YK on julistanut kuluvan vuoden ”hirssin vuodeksi”.

Brooklyn Fonio Double Pilsner (6,4 %) on raikas kullankeltainen lager, jonka vahvaa makuprofiilia keventävät trooppiset, hedelmäiset maut. Olut lanseerataan aluksi syksyllä 2023 Norjassa ja Suomessa, myöhemmin globaalisti.

”Ravintoloiden hanoihin tuleva Brooklyn Fonio Double Pilsner täydentää hanavalikoimaamme aivan omanlaisellaan tyylillä. Kuluttajat haluavat raikkaan ja puhtaan makuisia oluita*. Pils on yksi suosituimmista oluttyypeistä*Uutuus tukee myös kestävän kehityksen tavoitteitamme Yhdessä kohti nollaa ja edemmäs -ohjelmassamme, jonka yksi osa on kestävä maanviljely”, Sinebrychoffin Brooklyn-oluiden tuotepäällikkö Marisa Kursula kertoo.

Brooklyn Breweryn panimomestari Garrett Oliver (kuvassa oikealla) todistaa nyt, että fonio soveltuu myös oluen raaka-aineeksi ohran ohella. Oliver innostui vuonna 2019 näkemästään senegalilaisen keittiömestarin Pierre Thiamin (kuvassa vasemmalla) esityksestä ja kiinnostui fonion potentiaalista. Oliverin tavoitteena oli luoda olut, joka kunnioittaa muinaisen viljakasvin perintöä ja tukee samalla Länsi-Afrikan pienviljelijöitä. Ennen Double Pilsneriä USA:n markkinoilla on lanseerattu jo muutama muu foniopohjainen olut, kuten Brooklyn Brewery x Yolélé Fonio White Beer.

”Fonion tekee ainutlaatuiseksi sen kyky kukoistaa alueilla, joilla muut viljelykasvit kamppailevat. Kuivilla alueilla lähellä Sahelin aavikkoa tämä erittäin ravitseva ja gluteeniton vilja viihtyy ravinneköyhässä maaperässä ilman lannoitteita tai torjunta-aineita. Huomattavaa kuivuutta kestävä fonio auttaa uudistamaan maaperää lyhyen kahden kuukauden kasvukautensa aikana, antaa runsaan sadon ja tarjoaa elintärkeän tulonlähteen alueen viljelijäyhteisöille”, Brooklyn Breweryn Garrett Oliver kertoo.

Brooklyn Fonio Double Pilsnerin jakelu ravintoloiden hanavalikoimaan alkaa 28.8. kautta maan. Olut soveltuu myös vegaaneille. Huom! Vaikka fonion siemenet ovat gluteenittomia, Brooklyn Fonio Double Pilsner ei ole gluteeniton, koska siinä on ohramallasta.

Tuotetiedot:

Brooklyn Fonio Double Pilsner
Olut

Ainesosat: Vesi, OHRAMALLAS, mallastetut fonio (Digitaria Exilis) -kasvin kuoritut siemenet, humala

Energiasisältö:
Energia per 100 ml: 241 kJ / 57 kcal
Proteiini g/100 ml: 0,6
Hiilihydraatit g/100 ml: 5
Sokeri g/100 ml: 0,1
Rasvaa g/100 ml: 0
Suolaa g/100 ml: 0,01

Alkoholiprosentti: 6,4 til-%:

* Lähde Cambri Online-tutkimus 2023 Suomi

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Timo Mikkola, Sinebrychoff, email: [email protected], tel: 040 830 7176

https://yolele.com/
https://www.brooklynbrewery.com/

kohtuullisesti.fi

1819 perustettu Sinebrychoff on osa Carlsberg-konsernia ja valmistaa oluita, siidereitä, long drink -juomia, virvoitusjuomia, vesiä sekä energiajuomia. Sen tuotesalkkuun kuuluvat mm. Karhu, KOFF, Carlsberg, Battery Energy Drink, Monster Energy, Crowmoor sekä Somersby ja Coca-Colan yhtiön juomat, kuten Coca-Cola, Fanta, Bonaqua sekä Sprite.  Henkilöstön monimuotoisuus, vuorovaikutus asiakkaiden ja ympäröivän yhteiskunnan kanssa sekä vahvat tuotebrändit ovat kestävän kehityksen edistämisen lisäksi yhtiölle tärkeitä. Sinebrychoff valmistaa juomat 100 % uusiutuvalla energialla ja juomanvalmistus on hiilineutraalia. Alkoholin kohtuukäyttöä yhtiö edistää laajalla alkoholittomien oluiden valikoimalla. Käymme parempaan huomiseen.

sinebrychoff.fi - Facebook, YouTube & Instagram: Sinebrychoff1819 - kohtuullisesti.fi