Menu

NOLLA vesihukka

Vesi on välttämätöntä yhteiskunnassa ja oluen valmistuksessa. Sen käyttö on kuitenkin monin paikoin hallitsematonta, ja vesivarojen niukkuus on iso ongelma.

Visiossamme paremmasta tulevaisuudesta vettä ei tuhlata.

Veteen liittyvät Carlsberg-konsernin ja Sinebrychoffin yhteiset tavoitteet vievät kohti tätä visiota. Tavoitteenamme on vähentää veden käyttöä Carlsberg-konsernin panimoissa ja muodostaa kumppanuuksia yhteisten vesivarojen turvaamiseksi korkean vesiriskin alueilla.

Tavoitteemme

2030

2022

  • 50 % pienempi veden kulutus panimoillamme
  • Kumppanuuksia turvaamaan yhteiset vesivarat riskialueilla
  • 25 % pienempi veden kulutus panimoillamme
  • Tutkimme mahdollisuutta kuluttaa alle 2,0 l vettä/juomalitra kaikilla riskialueilla sijaitsevilla panimoillamme
  • Kumppanuuksia turvaamaan yhteiset vesivarat riskialueilla 

Vedenkulutuksen pienentäminen

Oluen valmistaminen ilman vettä on mahdotonta. Pyrimme käyttämään tätä arvokasta luonnon raaka-ainetta mahdollisimman tehokkaasti ja aiomme pienentää veden kulutusta panimoillamme 50 % vuoteen 2030 mennessä.

Näin vedenkulutuksemme pienenee vuoden 2015 vertailuluvusta 3,4 l/juomalitra toimialamme alhaisimpaan tasoon 1,7 l/juomalitra. Tämä säästää 8112 olympiatason uima-altaallista puhdasta juomavettä joka vuosi.

Pyrimme säästämään kaiken sen veden, joka ei ole tuotteissamme, käyttämään sen tehokkaasti ja puhdistamaan sen käytön jälkeen. Sitten voimme uudelleen käyttää veden joko itse tai ohjata sen muiden alojen, kuten maanviljelyn, käyttöön tai palauttaa sen turvallisesti luontoon.

Yhteisten vesivarojen turvaaminen riskialueilla

Olemme tietoisia siitä, että puhtaan juomaveden puute on huomattava ongelma monissa yhteisöissä eri puolilla maailmaa. Olemme yhteistyössä WWF:n kanssa tunnistaneet ne riskialueet, joilla Carlsberg-konsernilla on toimintaa.

WWF:n arvioimista 86 Carlsbergin enemmistöomistuksessa olevista toimipaikoista 15 sijaitsee riskialueilla Intiassa, Nepalissa, Kiinassa ja Vietnamissa.

Osana Yhdessä kohti NOLLAA –ohjelmaa sitoudumme solmimaan kumppanuuksia, jotka auttavat meitä turvaamaan yhteiset vesivarat riskialueilla panimoidemme läheisyydessä.

Haluatko tietää lisää?

Tutustu muihin tavoitteisiimme?