Menu
Dali image to recrop.jpg

NOLLA hiilijalanjälki

Ilmastonmuutoksen hillintä vaatii kiireellisiä toimenpiteitä.

Keskitymme siihen, mihin voimme vaikuttaa tehokkaimmin eli omien panimoidemme ilmastovaikutusten vähentämiseen. Carlsberg-konserni pyrkii lopettamaan panimoidensa hiilidioksidipäästöt kokonaan ilmastoystävällisen teknologian avulla. Työskentelemme yhteistyössä arvoketjumme toimijoiden kanssa vähentääksemme ketjun hiilijalanjälkeä.

Sinebrychoff saavutti merkittävän askeleen 1.1.2021 kun se alkoi valmistaa kaikki juomat 100 % uusiutuvalla energialla. Panimo tuli hiilineutraaliksi, kun saimme kompensoitua loputkin päästöt alkukesällä 2021 - 9 vuotta tavoitteita etuajassa.

 

Tavoitteemme

 2030

2022

  • 0 % hiilidioksidipäästöt panimoillamme
  • 30 % pienempi tuotteen hiilidioksidijalanjälki arvoketjussa"1 
  • 50 % pienemmät hiilidioksidipäästöt panimoillamme

  • 100 % sähköstä uusiutuvista energialähteistä

  • Lopetamme hiilen käytön panimoillamme

  • 15 % pienempi hiilijalanjälki koko arvoketjussa

  • 100 % jäähdytysjärjestelmä, jonka ilmastovaikutus on pieni

  • Yhteistyö 30 kumppanin kanssa  hiilijalanjälkemme vähentämiseksi 


1 Tuotteen hiilidioksidijalanjälki viittaa tuotteen koko elinkaaren aikaiseen hiilidioksidijalanjälkeen ottaen huomioon arvoketjun vaikutukset myös Carlsberg-konsernin toiminnallisen ohjauksen ulkopuolelta, kuten maataloustuotannossa, kuljetuslogistiikassa ja vähittäiskaupan kylmäsäilytyksessä.

OLUEN VALMISTUS TULEVAISUUTTA AJATELLEN

Matka kohti hiilijalanjäljen nollaamista alkaa panimoiltamme. Sinebrychoff on nyt jo hiilineutraali panimo juomanvalmistuksessaan, eli käytämme vain uusiutuvaa energiaa kun valmistamme juomia. 

KUMPPANIEN AVULLA SUURIN VAIKUTUS

Teemme yhteistyötä kumppaniemme kanssa mahdollisimman tehokkaiden vaikutusten aikaansaamiseksi ja voidaksemme parantaa niitä osa-alueita tuotteissamme, joihin meillä ei ole välitöntä vaikutusta; esimerkkeinä maatalous ja juomiemme pakkaukset.

Aiomme tehdä kumppanuussopimuksia 30 tavarantoimittajan kanssa vuoteen 2022 mennessä ja pienentää yhteistä hiilijalanjälkeämme 30 %:lla vuoteen 2030 mennessä.

Tämä vähentää tuotteidemme hiilijalanjälkeä merkittävästi.

Hiilijalanjälkemme vertailuarvo

Olemme laatineet Yhdessä kohti nollaa –ohjelman tavoitteet yhteistyössä ulkopuolisen asiantuntijan Carbon Trustin kanssa.

He analysoivat omasta ja arvoketjumme toiminnasta muodostuvat hiilidijalanjäljet.

Analyysistä kävi ilmi, että panimot tuottavat 5 % tuotteidemme hiilijalanjäljestä, kun taas pakkauksista kertyy 52 % eli suurin osuus. Maataloudesta kertyy 32 % ja jakelusta 8 % hiilijalanjäljestä.

Haluatko tietää lisää?

Tutustu muihin tavoitteisiimme: