Menu
003 Laihduttajat 1920.jpg

Hyppy hyvään oloon

Sinebrychoffin Hyppy Hyväään Oloon -työhyvinvointiohjelma perustettiin vuonna 2011. Ohjelmaan valitaan vuosittain 20 sinebrychoffilaista. Keskeisenä tavoitteena on tukea osallistujien fyysistä ja henkistä hyvinvointia sekä ehkäistä työperäistä kuormitusta. Ohjelmaa toteutetaan yhteistyössä Sinebrychoffin työterveyspalveluista vastaavan Lääkärikeskus Aavan kanssa.

Hyppy Hyvään Oloon -ohjelma on monipuolinen kokonaisuus, johon kuuluu liikunnan lisäksi ravinto-ohjausta, painonhallintaa ja henkiseen hyvinvointiin liittyvää valmennusta. Ohjelmaan on osallistunut jo lähes 150 sinebrychoffilaista. Jokaisen osallistujan ohjelma räätälöidään juuri hänelle sopivaksi.

Ohjelmaan tulee vuosittain vaihteleva määrä hakemuksia, yleensä enemmän toimihenkilöiltä kuin työntekijöiltä. Valinnoissa painottuvat muutoksen tarve ja siinä tarvittava apu sekä hakijan motivaatio ja sitoutuminen lähes vuoden mittaiseen ohjelmaan.

Työterveyslääkäri Sakari Sulosaari Aavasta on ollut mukana kehittämässä ohjelmaa jo usean vuoden ajan. Hän kiittää ohjelmaa hienoksi mahdollisuudeksi henkisen ja fyysien kunnon kohentamiseksi.

 - Kaikki, jotka ovat läpikäyneet ohjelman, ovat saavuttaneet hyviä tuloksia: joillakin paino putoaa, toisille liikunnasta tulee elämäntapa, monien elämänhallinta kohenee. Ja sitten on heitä, jotka ovat saaneet ohjelmasta kimmokkeen täydelliseen elämänmuutokseen.

Yksi tällaisen muutoksen tehneistä on viime vuonna ohjelman aloittanut Sinebrychoffin IT Manageri Juha Bagge (kuvassa oikealla). Hän kertoo löytäneensä kadoksissa olleen sporttisen identiteettinsä  ohjelman avulla. Painokin on pudonnut rutkasti.

- Olen lähes viisikymppinen neljän nuoren isä. Havahduin miettimään muutoksen tarvetta, kun huomasin, että kaikenlainen jaksaminen alkoi olla kortilla. Vuosien mittaan kertynyt ylipainokin ahdisti. Mahdollisuus osallistua Hyppy Hyvään Oloon -ohjelmaan ei olisi voinut osua kohdalleni parempaan aikaan.

Juha kiittää asiantuntijoiden tarjoamaa ohjausta ja ryhmän tukea:

- Luennot ja valmennustilaisuudet liikunnasta, kunnon kohentamisesta ja oikeanlaisista ravintotottumuksista sekä ryhmän yhteiset tilaisuudet ovat antaneet minulle paljon. Muistan elävästi ensimmäisen juoksulenkkini. Pururata  oli vain 1,3 kilometriä pitkä, läähätin kuin hullu ja tuntui, että sydän irtoaa rinnasta. Nyt, lähes puoli vuotta myöhemmin, 10 kilometrin lenkki sujuu kevyesti.

Ryhmähenkeä ja ryhmän tukea kiittää myös Aavan johtava liikuntafysiologi Jussi Sievälä  (kuvassa vasemmalla), joka on neljättä vuotta mukana ohjelman tiimissä.

- Viikoittaiset luennot, ryhmätapaamiset, henkilökohtaiset tapaamiset ja palaute edistymisestä sekä tuki auttavat osallistujia hurjasti. Olen huomannut, että ryhmän yhteishenki ja vertaistuki ovat merkittävä tekijä onnistumisessa.

Vertaistuki auttoi Juha Baggea ylläpitämään harjoittelumotivaatiota. Samalla se esti harjoittelemasta liikaa.

- Ilman Jussi Sievälän ja muiden aavalaisten opastusta ja ryhmän tukea olisin ehkä yrittänyt alussa ihan liikaa, uupunut ja jopa luopunut tavoitteista. Porukan tuella fiilis pysyi koko ajan korkealla eikä treeneistä tullut paineita aiheuttavaa suorittamista.