Menu
36155976-coronavirus-virus-outbreak.jpg

Koronavirus

Varautuminen ja leviämisen ehkäisy Sinebrychoffilla

Koronavirus COVID-19 -tartuntatautiepidemia vaikuttaa nyt meidän kaikkien elämään.

Me seuraamme Sinebrychoffilla yhdessä Carlsberg Groupin kanssa Euroopan ruokaviraston eli EFSAn ohjeistuksia. Lisäksi Sinebrychoff seuraa Suomen viranomaisten, erityisesti THL:n, ohjeistuksia asiasta.

EFSA on todennut, että elintarvikkeet eivät ole koronaviruksen kannalta riskitekijä, ei sen lähteenä tai leviämisen kannalta.

Sinebrychoffilla on yleinen jatkuvuussuunnitelma erilaisia kriisitilanteita varten. Sitä voidaan soveltaa myös tähän tilanteeseen.

Tällä hetkellä ei ole näkyvissä mitään vaikutusta jakeluun. 

Suunnitelmia päivitetään koko ajan tilanteen mukaan.

Sinebrychoffilla seurataan tilannetta yhdessä Carlsberg Groupin CMT (Crisis Management Team) kanssa.

Ohjeet koronaviruksen leviämisen estämiseksi 1.12.2020 (lyhennelmä)

  1. Pese kätesi aina kun mahdollista. Käytä myös käsidesiä. Älä kättele ja pidä turvaväli muihin (2 m). Yski/aivasta kertakäyttönenäliinaan tai hihaasi. Vältä hissien käyttöä ja työmatkaa julkisessa liikenteessä. Käytä Koronavilkku-sovellusta. Jos Koronavilkku-sovelluksesi hälyttää, ole yhteydessä työterveyspalvelu Aavaan.
  2. Seuraa kasvomaskeista annettuja viranomaisohjeita (thl.fi). Sinebrychoffilla kaikkien on käytettävä kasvomaskia. Poikkeukset: Kun olet omalla työpisteelläsi ja turvaetäisyyttä (2 m) voi noudattaa, tai kun olet yksin työhuoneessasi, tai kun syöt ja juot (lounas, tauot). Maskeja saa porttivalvomosta ja aulasta ja työkäyttöön omasta toiminnostasi. Yhteyskäyttöautolla ajamisen jälkeen ohjaamo pitää desinfioida.
  3. Tee etätyötä, jos se on mahdollista. Jos työ ehdottomasti vaatii Keravalla olemista ja työ sen sallii, jaamme tiimimme kahtia: Mahdolliset poikkeamiset tästä tulee sopia esimiehen kanssa etukäteen
  4.  Jos sinulla on flunssan oireita tai tunnet itsesi muuten sairaaksi, soita Aavan Sinebrychoffin työterveyden päivystysnumeroon. Jos numero on varattu, puhelu siirtyy Aavan asiakaspalveluun, jonne voit jättää soittopyynnön. Työterveyshuolto neuvoo oireiden perusteella onko tarve tulla vastaanotolle. Jos sinulla on oireita, jää kotiin, äläkä lähde liikkeelle ennen kuin olet saanut ohjeet. Aavan tiloissa kasvomaskin käyttö on myös pakollista.
  5. Esimies ei voi toistaiseksi myöntää sairauslomaa. Sairaustapauksessa ota siis aina yhteys Aavaan ja kerro tilanteesta sitten myös esimiehellesi.
  6.  Jos kotona on koronapotilas, lääkäri laittaa perheenjäsenet viralliseen karanteeniin. Työntekijän on noudatettava karanteeniohjeita, pysyttävä pois työpaikalta, sekä informoitava asiasta esimiestään. Jos kotona on henkilö, joka sairastaa hengitystieinfektiota ja odottaa koronatestiin pääsyä/tulosta, työntekijän tulee ottaa yhteys esimieheen, joka asettaa henkilön työnantajan määräämään karanteeniin toistaiseksi. Tänä aikana tehdään etätöitä, jos se on työn puolesta mahdollista. Jos tulos on positiivinen, tartuntatautilääkäri määrää henkilön ja tämän perheenjäsenet viralliseen karanteeniin. Jos epäilet olleesi kontaktissa koronavirukseen sairastuneen kanssa, ole yhteydessä esimieheesi. Mikäli päätös on töihin tulo, on henkilön käytettävä työpaikalla kasvomaskia 10 päivän ajan.
  7.  Ulkomaan työmatkoja ei tehdä ilman toimitusjohtajan lupaa.  Vapaa-ajan matkojen osalta suosittelemme tarkkaa harkintaa ja viranomaisohjeiden seurantaa (um.fi) turvallisista matkustuskohteista. Kun tulet miltä tahansa ulkomaan työ- tai lomamatkalta takaisin Suomeen, ole yhteydessä esimieheesi.
  8. Emme ota vieraita vastaan Sinebrychoffille. Tämä ei kuitenkaan koske esimerkiksi raaka-aineita ja pakkaustarvikkeita tuovia kuskeja tai olennaista huoltohenkilökuntaa. Lisäksi poikkeukset sallitaan liiketoiminnan kannalta välttämättömistä syistä, jos toiminnon johtaja on hyväksynyt vierailun.
  9. Kokoukset on syytä pitää Teams-kokouksina myös konttorilla. Kokoustilaan saa tulla korkeintaan 10 henkilöä huomioiden myös 2 metrin turvavälit.
  10. Lounasta voi nauttia Emokarhussa klo 10.00 - 13.00 välisenä aikana. Iltavuorolle ruokaa on tarjolla 17.00-18.30 ma-ke. Pidä huolta hygieniasta ja turvaväleistä! Kasvomaskia on käytettävä myös Emokarhussa jonotettaessa.

Seuraa viranomaisohjeistuksia terveysasioissa THL.fi.