Menu
36155976-coronavirus-virus-outbreak.jpg

Koronavirus

Varautuminen ja leviämisen ehkäisy Sinebrychoffilla

Koronavirus COVID-19 -tartuntatautiepidemia vaikuttaa nyt meidän kaikkien elämään.

Me seuraamme Sinebrychoffilla yhdessä Carlsberg Groupin kanssa Euroopan ruokaviraston eli EFSAn ohjeistuksia. Lisäksi Sinebrychoff seuraa Suomen viranomaisten, erityisesti THL:n, ohjeistuksia asiasta.

EFSA on todennut, että elintarvikkeet eivät ole koronaviruksen kannalta riskitekijä, ei sen lähteenä tai leviämisen kannalta.

Sinebrychoffilla on yleinen jatkuvuussuunnitelma erilaisia kriisitilanteita varten. Sitä voidaan soveltaa myös tähän tilanteeseen.

Tällä hetkellä ei ole näkyvissä mitään vaikutusta jakeluun. 

Suunnitelmia päivitetään koko ajan tilanteen mukaan.

Sinebrychoffilla seurataan tilannetta yhdessä Carlsberg Groupin CMT (Crisis Management Team) kanssa.

10 ASIAA KORONAVIRUKSEN EHKÄISYSTÄ SINEBRYCHOFFILLA / 7.5.2020

  1. Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto EFSA on todennut, ettei koronavirus ole elintarviketurvallisuusriski. Koronavirus ei leviä juomien kautta.
  2. Viruksen leviämisen estämiseksi pese kätesi runsaalla vedellä ja saippualla työhön tullessasi, erityisesti ennen ruokailua ja luonnollisesti aina WC-käynnin jälkeen. Käytä myös käsidesiä. Vältä kasvojesi koskettelua. Vältä kättelyä ja pidä kohtuullinen etäisyys (vähintään 2 metriä) muista. Yski/aivasta kertakäyttönenäliinaan tai hihaasi. Heitä käytetty nenäliina roskiin. Viranomaissuositusten mukaisesti emme edellytä hengityssuojien käyttöä, paitsi paikoissa, joissa vierailee ulkopuolisia. Lisäksi hengityssuojaimia sekä suojalaseja tulee käyttää omissa tehtävissä, joissa tehdään ryhmätyöskentelyä yli 15 minuutin ajan, eikä 2 metrin etäisyyden pitäminen kollegaan ole mahdollista. Yhteyskäyttöautolla ajamisen jälkeen sinun pitää desinfioida ohjaamo.
  3. Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, soita oman asuinpaikkasi terveyskeskukseen tai Aavan Sinebrychoffin työterveyden päivystysnumeroon. Jos numero on varattu, puhelu siirtyy Aavan asiakaspalveluun, jonne voit jättää soittopyynnön. Jokainen yhteydenotto kaikissa terveysasioissa ensin puhelimitse tai sähköpostilla (intranetissämme). Työterveyshuolto sopii oireiden perusteella onko tarve tulla vastaanotolle. Jos sinulla on oireita, jää kotiin, äläkä lähde siis liikkeelle ennen kuin olet saanut ohjeet, miten sinun tulee toimia. Jos olet työpaikalla, poistu tiloista kotiin välittömästi ja ole vasta sitten yhteydessä työterveyteen. Kerro tilanteesta ja aina myös positiivisesta COVID-19-testituloksesta aina esimiehellesi. Esimiehen pitää ilmoittaa sairauslomasta Aavalle ja HR:lle, positiivisesta testituloksesta toiminnon johtajalle.
  4. Mikäli sinulla on flunssaoireita, voit myös pyytää omalta esimieheltäsi sairauslomaa – tässä tapauksessa enintään kolme päivää kerrallaan, esimiehen harkinnan mukaan. Esimiehen pitää ilmoittaa myöntämästään sairauslomasta Aavaan ja HR:lle poissaoloilmoituskäytäntömme mukaisesti. Mikäli sairauslomaa pitäisi jatkaa tämän jälkeen, tulee sinun ottaa yhteys Aava-terveyspalveluun.
  5. Ulkomaan työmatkoja ei saa tehdä ilman toimitusjohtajan lupaa. Kun tulet ulkomaan työ- tai lomamatkalta takaisin kotiin(Huom! Mistä tahansa maasta), ole yhteydessä esimieheesi. Sinun tulee jäädä kahden viikon karanteeniin, mistä esimiehen tulee ilmoittaa välittömästi HR:lle. Kotimaan työmatkoja tehdään vain liiketoiminnan kannalta erittäin tärkeissä tilanteissa toiminnon johtajan etukäteisluvalla. Tämä ei koske juoksevaa myyntityötä, josta kanavien johto ohjeistaa erikseen.
  6. Kun perheenjäsenesi on määrätty viranomaisen toimesta karanteeniin tai epäilet olleesi kontaktissa koronavirukseen sairastuneen kanssa, ole yhteydessä esimieheesi. Tämän jälkeen esimies ottaa yhteyttä oman toimintonsa johtajaan, joka tekee päätöksen työhön paluusta tai muista toimenpiteistä. Tämä voi johtaa enintään kahden viikon karanteeniin.
  7. Elintarvikeala – mukaan lukien siis Sinebrychoff - kuuluu niihin kriittisiin aloihin, joiden työntekijöiden 1. - 3. luokalla koulussa oleville lapsille turvataan opetus, jotta työntekijät pääsevät töihin. Valtioneuvoston päätösten mukaisesti päivähoitoa ja varhaiskasvatusta jatketaan niin normaalisti kuin tässä tilanteessa on mahdollista eli alle kouluikäisten lasten päivähoito on turvattu. Koska tässä tapauksessa koulut ja päiväkodit ovat toiminnassa, tästä syystä kenenkään ei tule jäädä pois töistä.
  8. Emme ota vieraita vastaan Sinebrychoffille. Tämä ei kuitenkaan koske esimerkiksi raaka-aineita ja pakkaustarvikkeita tuovia kuskeja tai olennaista huoltohenkilökuntaa. Kaikilta ulkopuolisilta varmistetaan pääportilla ja pääaulassa vastaanottohenkilöstön ja porttivalvojan toimesta, ettei heillä ole flunssaoireita. Jos ilmenee, että oireita on, emme ota heitä vastaan. Noutomyynti on suljettu.
  9. Meidän pitää välttää kaikkea fyysistä kokoustamista. Kaikki yli viiden henkilön sisäiset ja ulkoiset kokoukset ja kokoontumiset on peruttava tai pidettävä etänä – suosimme pienemmissäkin kokouksissa Teams- ja Skype-kokouksia. Pidetään reilu etäisyys muista – vältä liikkumista myös osastojen välillä. Työpaikkaruokalassamme annokset jakaa ravintolahenkilökunta, ja lounasajat jaotellaan seuraavasti. Klo 6 – 7 töihin tulevat: 10:00 – 11:30 ja myöhemmin työhön tulevat 11:30 – 13:00.
  10. Suosittelemme, että teet etätyötä, mikäli sinulla on tehtäviin soveltuvat työkalut. Etätyö sovitaan aina esimiehen kanssa. Jos työskentelet kannettavalla tietokoneella, pidä se mukanasi myös kotona. Pidä hyvää huolta tietoturvasta on kyse sitten kyberturvallisuudesta tai fyysisistä papereista. Arkaluontoiset, työhön liittyvät dokumentit pitää tuoda takaisin työpaikalle ja säilyttää sitä ennen turvallisesti.

Seuraa viranomaisohjeistuksia terveysasioissa THL.fi.