Menu
36155976-coronavirus-virus-outbreak.jpg

Koronavirus

Varautuminen ja leviämisen ehkäisy Sinebrychoffilla

Koronavirus COVID-19 -tartuntatautiepidemia vaikuttaa nyt meidän kaikkien elämään.

Me seuraamme Sinebrychoffilla yhdessä Carlsberg Groupin kanssa Euroopan ruokaviraston eli EFSAn ohjeistuksia. Lisäksi Sinebrychoff seuraa Suomen viranomaisten, erityisesti THL:n, ohjeistuksia asiasta.

EFSA on todennut, että elintarvikkeet eivät ole koronaviruksen kannalta riskitekijä, ei sen lähteenä tai leviämisen kannalta.

Sinebrychoffilla on yleinen jatkuvuussuunnitelma erilaisia kriisitilanteita varten. Sitä voidaan soveltaa myös tähän tilanteeseen.

Tällä hetkellä ei ole näkyvissä mitään vaikutusta jakeluun. 

Suunnitelmia päivitetään koko ajan tilanteen mukaan.

Sinebrychoffilla seurataan tilannetta yhdessä Carlsberg Groupin CMT (Crisis Management Team) kanssa.

Ohjeet koronaviruksen leviämisen estämiseksi 4.2.2021 (lyhennelmä)

 1. Pese kätesi aina kun mahdollista. Käytä myös käsidesiä. Älä kättele ja pidä turvaväli muihin (2 m). Yski/aivasta kertakäyttönenäliinaan tai hihaasi. Vältä hissien käyttöä ja työmatkaa julkisessa liikenteessä. Käytä Koronavilkku-sovellusta. Jos Koronavilkku-sovelluksesi hälyttää, ole yhteydessä esimieheesi ja työterveyshuoltoomme Aavaan. Koronavilkun hälytys johtaa yleensä karanteeniin, ellei Aavan ja toimintosi johtajan kanssa sovita toisin.
 2.  Seuraa kasvomaskeista annettuja viranomaisohjeita (thl.fi) ja noudata niitä. Sinebrychoffin tiloissa ja muuallakin työhön liittyvissä kokouksissa kaikkien on käytettävä CE-sertifioitua kertakäyttöistä kasvomaskia, ellet työskentele yksin työhuoneessasi. Maskeja saa porttivalvomosta ja aulasta ja työkäyttöön omasta toiminnostasi. Jos työskentelet tiimissä, eikä 2 metrin etäisyyttä ei voi noudattaa, pitää kasvomaskin lisäksi käyttää suojalaseja. Kasvomaskien käytöstä tarkempia ohjeita Intranetissämme ja esimiehillä. Yhteyskäyttöautolla ajamisen jälkeen ohjaamo pitää desinfioida.
 3.  Tee etätyötä, jos se on mahdollista. Kun lähdet toimistolta etätöihin, kirjaudu koodilla ”Etä”, paina sen jälkeen ”Ulos” ja aseta sitten paluupäivä ja –aika.
 4. Jos sinulla on flunssan oireita tai tunnet itsesi sairaaksi, soita Aavan päivystysnumeroomme. Jos numero on varattu, puhelu siirtyy Aavan asiakaspalveluun, jonne voit jättää soittopyynnön. Työterveyshuolto neuvoo, onko sinulla tarve tulla vastaanotolle. Jos olet kotona, jää kotiin, äläkä lähde liikkeelle, ennen kuin olet saanut ohjeet. Jos olet työpaikalla, ilmoita esimiehellesi, poistu tiloista ja ole vasta sitten yhteydessä Aavaan. Muista myös kertoa positiivisesta COVID-19-testituloksesta esimiehellesi. Esimiehen pitää ilmoittaa sairauslomasta Aavalle ja HR:lle, positiivisesta testituloksesta myös toiminnon johtajalle. Aavan tiloissa kasvomaskin käyttö on myös pakollista.
 5. Esimies ei voi toistaiseksi myöntää sairauslomaa. Sairaustapauksessa ota yhteys Aavaan ja kerro tilanteestasi sitten myös esimiehellesi. Jos lapsi on sairas, eikä kyseessä ole hengitystieinfektio eikä koronaepäily, esimies voi antaa enintään 3 päivää sairauslomaa lapsen hoidon järjestämiseksi.
 6. A) Jos kotona on koronapotilas, tartuntatautilääkäri määrää perheenjäsenet viralliseen karanteeniin. Työntekijän on noudatettava karanteeniohjeita, pysyttävä pois työpaikalta, sekä informoitava asiasta heti esimiehelleen Työnantaja maksaa palkan virallisen karanteenin ajalta.
  B) Jos kotona on henkilö, joka sairastaa hengitystieinfektiota ja odottaa koronatestiin pääsyä/tulosta, työntekijän tulee ottaa yhteys esimieheen, joka asettaa sinut työnantajan määräämään karanteeniin toistaiseksi. Tänä aikana tehdään etätöitä, jos se on työn puolesta mahdollista. Tältä ajalta maksetaan normaalia palkkaa. Testituloksesta ja -ajankohdasta tulee heti informoida esimiestä. Jos tulos on negatiivinen, tulee töihin palata heti. Jos tulos on positiivinen, tartuntatautilääkäri määrää henkilön ja tämän perheenjäsenet viralliseen karanteeniin.
  C) Jos epäilet olleesi kontaktissa koronavirukseen sairastuneen kanssa, ole yhteydessä esimieheesi. Tämän jälkeen esimies ottaa yhteyttä oman toimintonsa johtajaan, joka tekee päätöksen työhön paluusta tai muista toimenpiteistä. Mikäli päätös on töihin tulo, on sinun käytettävä työpaikalla kasvomaskia 10 päivän ajan.
 7. Ulkomaan työmatkoja ei tehdä ilman toimitusjohtajan lupaa. Vapaa-ajan matkojen osalta suosittelemme tarkkaa harkintaa ja viranomaisohjeiden seurantaa (um.fi) turvallisista matkustuskohteista. Kun tulet miltä tahansa ulkomaan työ- tai lomamatkalta takaisin Suomeen, ole yhteydessä esimieheesi ja noudata rajaviranomaisten ja muiden viranomaisten ohjeita mm. Covid-testauksen suhteen. Työhön paluusta. on aina sovittava erikseen työnantajan kanssa, ja työhönpaluuarviossa on hyvä käyttää apuna Aavaa.
 8. Emme ota vieraita vastaan. Tämä ei kuitenkaan koske esimerkiksi raaka-aineita ja pakkaustarvikkeita tuovia kuskeja tai huoltohenkilökuntaa. Lisäksi poikkeukset sallitaan liiketoiminnan kannalta välttämättömistä syistä, jos toiminnon johtaja on hyväksynyt vierailun. Ulkopuolisilta varmistetaan porttivalvomossa ja aulassa, ettei heillä ole flunssan oireita. Jos on, emme ota heitä vastaan. Vain Coca-Cola-neuvotteluhuone hallintorakennuksen 2. kerroksessa on käytettävissä vierailijoille. Vierailijaa ei saa viedä henkilöstöravintolaan lounaalle eikä muuallekaan toimitiloihimme. Vierailijoiden pitää käyttää kasvomaskia koko vierailunsa ajan.
 9. Kokoukset on syytä pitää Teams-kokouksina myös konttorilla. Mikäli erityisestä syystä on välttämätöntä pitää kokous fyysisesti, se edellyttää toiminnon johtajan lupaa. Kokoustilaan saa tulla korkeintaan 10 henkilöä (tai vain 5 jos niin ilmoitettu) huomioiden 2 metrin turvavälit ja kokoustajien tulee käyttää kasvomaskeja. Pienimmät neuvotteluhuoneet eivät ole käytössä. Vältä liikkumista osastojen välillä.
 10. Lounasta voi nauttia Emokarhussa klo 10.00 - 13.00 välisenä aikana. Pidä huolta hygieniasta ja turvaväleistä! Kasvomaskia on käytettävä myös Emokarhussa jonotettaessa.

Seuraa viranomaisohjeistuksia terveysasioissa THL.fi.