Menu

Hyvät työkaverit ovat ihan parasta. Heidän innoittamana hyppäsin benji-hypyn yhteisellä Tallinnan-matkalla. Me kaikki tarvitsemme kannustusta. Kippis!

 

 

Keskityn omaan tehtävääni ja teen sen niin hyvin kuin suinkin osaan. Työssä on annettava parhaansa ja autettava työkavereita.

Sinebrychoff 200 vuotta - esittelyssä yksi meistä
operaattori Mari Koponen täyttöosastolta

 

Urapolkuni Sinebrychoffilla

Oikeastaan sanoisin, että kohtalonani Sinebrychoff. Ihan ensimmäistä kertaa tulin kesätöihin vuonna 2007 lasipullojen lajitteluun. Syksyn opiskelin kemiantekniikkaa yliopistossa, mutta se ei ihan tuntunut omimmalta alaltani. Soitin Sinebrychoffille ja pääsin jouluapulaiseksi. Vuodenvaihteen jälkeen sain mahdollisuuden jatkaa operaattorin tehtävässä.

Nykypäivän työelämässä pelkkä ylioppilastodistus ei riitä. Syksyllä 2009 aloitin opinnot Lahden AMK:ssa. Joka vuosi kesätöitä löytyi Sinebrychoffilta, ja tein opinnäytetyönikin puhalluskoneistamme Asterixista ja Obelixista. Asterix puhaltaa pienet muovipullot ja Obelix isot. Valmistuessani vuonna 2014 muovitekniikan insinööriksi koulutusta vastaavaa työtä ei löytynyt, mutta ovet minulle jo tuttuun panimomaailmaan olivat avoinna.

Parasta ja haastavinta omassa työssäni

Työskentelen upouudella DraughtMaster-linjalla, jolla täytämme ravintoloiden 20-litran hana-astiat.  DraughtMaster on todella tuonut vauhtia ja muutoksia työhöni. Kävimme tutustumassa Carlsberg-konsernin samanlaiseen linjaan Tanskassa ja puhalluskoneeseen Itävallassa. Tämän projektin myötä ovat konsernin toimintamallit tulleet tutuiksi. Kansainvälisyys näkyy täällä – auditoijia ja vierailijoita käy konsernin muista panimoista tutustumassa uuteen DM-linjaamme. Kielitaitoani olen saanut verestää saksalaisen Kronesin ja itävaltalaisen Kosmen asentajien kanssa. Hyvin on pärjätty – asiat on saatu selvitettyä niin englanniksi kuin saksaksi.

Keväästä lähtien on tekemistä riittänyt. Pysymmekö tuotantoaikatauluissa ja tavoitteissa, onko työmme jälki laadukasta? Ajoittainen kiire hieman stressaa, mutta myös innostaa. Välillä työskentelen myös kierrätysmuovipullo- ja tölkkilinjalla. Mielestäni porukkamme täytössä on konsernin paras – puhallamme yhdessä samaan hiileen 😊.

Kolmivuorotyötä olen tehnyt vuodesta 2013 lähtien. Aamu- ja iltavuorot sopivat minulle. Yövuorossa joudun hieman sinnittelemään, mutta kahvi ja Battery pitävät hereillä.

Sinebrychoff työpaikkana

Mielestäni 12 työvuoteni aikana on tapahtunut merkittäviä muutoksia niin toiminnassa kuin työilmapiirissä. Ja kaikki parempaan suuntaan! Täällä voi olla oma itsensä, meistä kenenkään ei tarvitse esittää olevansa jotain muuta kuin oikeasti on. Erilaisuutta ymmärretään ja kaikkia arvostetaan. Me sinebrychoffilaiset vietämme aikaa yhdessä työkavereiden, toimintojen ja ihan koko firman kesken ja hauskaa on. Tulevia 200-vuotisjuhlia odotetaan! 

Työkaverit ovat ihan parasta. Heidän innoittamana hyppäsin benji-hypyn KOFF-kerhon (kaikki sinebrychoffilaiset ovat KOFF-kerhon jäseniä ja kerho järjestää paljon harrastetoimintaa ja matkoja) yhteisellä Öllesummer-matkalla Tallinnassa. Hyppylavalla minulle sanottiin, että ei sun oo pakko hypätä ja lähettäjä alkoi laskea 1,2 ja sitten jo mentiinkin. Huusin kuin palosireeni, mutta kokemus oli vapauttava. Me kaikki tarvitsemme kannustusta!

Arvostan meille tarjottuja työterveysetuja. Ne ovat superhyvät verrattuina moniin muihin yrityksiin. Meistä pidetään huolta - mm. sairauskuluvakuutus, vuosittaiset kuuloseulat, työterveystarkastukset ja Hyppy Hyvään Oloon, josta moni on saanut uutta puhtia elämäänsä. Työntekijöiden työturvallisuudesta huolehtiminen on viety aivan huippuunsa. Tämä on työpaikka, josta on vaikea lähteä pois. Niin paljon hyvää ja niin hyviä työkavereita.

Ajatuksiani paremmasta huomisesta

Minusta on tullut vuosien mittaan entistä ympäristötietoisempi. Mielestäni muovikassiton Kerava -hanke on aivan mahtava! Samaa voisivat toteuttaa kaikki Suomen kaupungit. Carlsberg-konsernin kestävän kehityksen -strategian Together Towards Zero eli yhdessä kohti nollaa -strategian avulla pyrimme vähentämään yhtiön hiilijalanjälkeä, vedenkäyttöä, vastuutonta juomista ja työtapaturmia. Hieno hanke, johon me kaikki sinebrychoffilaiset osallistumme.