Menu

 

 

"Ihan parasta on tehdä töitä fantastisen innokkaan tiimin kanssa."

Sinebrychoff 200 vuotta – esittelyssä yksi meistä
SAP-asiantuntija Carola Åstrand

Urapolkuni Sinebrychoffilla

Olen kansainvälistäkin kansainvälisempi sinebrychoffilainen. Työelämässä kaikkea ei pysty suunnittelemaan niin tarkkaan, voi vaan ajatella, että kyllä elämä kantaa ja asiat järjestyvät. Uusi ratkaisu voi joskus olla paljon parempi kuin mitä itse olisi osannut kuvitellakaan.

Aloitin Sinebrychoffilla toukokuussa 2016 Ohjausyksikön Supply Chain -asiantuntijana, mutta sitä ennen oli ehtinyt tapahtua paljon. Olen kotoisin Pietarsaaresta ja äidinkieleni on ruotsi, mutta niin suomi kuin englanti sujuvat. Opiskelin kauppatieteiden maisteriksi Lundin yliopistossa Ruotsissa. Halusin matkustaa maailmalla, tutustua erilaisiin kulttuureihin ja ihmisiin sekä saada kansainvälistä kokemusta, niinpä olen töiden myötä asunut Englannissa, Italiassa, Yhdysvalloissa ja käväissyt jopa Taiwanissa. Ennen Sinebrychoffia työskentelin SAP-konsulttina Carlsbergin Kööpenhaminan konttorissa, mutta silloinkin asuin Ruotsin puolella Malmössä. Joka aamu ja ilta matkustin junalla maasta toiseen.

Siirtyminen Sinebrychoffille – tein hyvän päätöksen

Sinebrychoffille tarvittiin SAP-osaajia uuteen koko konsernin toimintamalliin siirryttäessä ja minulle tarjottiin Ohjausyksiköstä paikkaa. Otin sen vastaan. Ehkä elämäni paras päätös!

Nykyisessä tehtävässäni toimitusketjun asiantuntijana olen mukana SAP-projekteissa, joissa kehitämme sekä prosesseja että järjestelmää. Tuen raportoinnissa ja analysoinnissa sekä autan SAPin käyttäjiä kaikin tavoin niin omassa yksikössäni kuin muilla osastoilla.

Parasta ja haastavinta omassa työssäni

Ihan parasta on tehdä töitä fantastisen innokkaan tiimin kanssa. Meitä on 20 ja jokaisella meistä on omat erikoisosaamisalueet.  Saan työskennellä erilaisten persoonien kanssa niin Sinebrychoffilla kuin muissa Carlsberg-yhtiöissä. Projektit ovat kiinnostavia. Niissä oppii uutta, vaikka tiukat deadlinet ja haastavat tehtävät lisäävät painetta ja kasvattavat stressinsietokykyä. Haasteena on, että aina ei pystytä tapaamaan face-to-face, mutta onneksi nykytekniikka tarjoaa apua skype-kokousten muodossa, ja tärkeät keskustelut ja päätökset saadaan tehtyä.

Sinebrychoffilla arvostan sitä, että voin kysyä keneltä tahansa - vaikka johtajalta - ja pyytää neuvoa. Kollegat ja pomot ovat aina valmiita auttamaan. Heistä oli valtavasti apua varsinkin silloin, kun olin ihan uusi talossa.  Kollegani ovat niin hauskoja! Useimmat syövät terveellisesti ja urheilevat kovasti (minä en…😊), mutta jos laitan taukotilaan herkkuja kuten suklaata ja sipsejä tarjolle, ne katoavat alta aikayksikön…hahahhaa!

Sinebrychoff työpaikkana

Meno täällä on rentoa, palautetta saa aidosti ja suoraan. Tasapainon merkitys yksityiselämän ja työn välillä ymmärretään, mutta vapauden ja vastuun merkitys korostuu, sillä deadlinet on pidettävä ja homma saatava valmiiksi. Luottamus kollegoihin ja pomoihin motivoi minua tekemään parhaani.

Käymme parempaan huomiseen

Uskon yhtiömme sloganiin ”Käymme parempaan huomiseen”. Carlsberg-konserni innovoi ja kehittää ympäristöystävällisiä ratkaisuja ja me täällä Sinebrychoffilla teemme oman osuutemme. Kestävän kehityksen strategia - Together Towards ZERO eli yhdessä kohti nollaa, jonka tavoitteena on mm. poistaa hiilenkäyttö konsernissa kokonaan. Mikä olisikaan tärkeämpää kuin hiilidioksidipäästöjen vähentäminen aikana, jolloin ilmaston lämpeneminen on meidän kaikkien huoli.

Päätökseni jäädä Sinebrychoffille on ollut minulle itselleni loistoratkaisu. Elämäni on nyt täällä Sinebrychoffilla ja Suomessa.