Menu

"Näin korona-aikana on myös korostunut huolenpito työntekijöistä ja heidän voinnistaan. Sinebrychoffilla tämä toteutuu hyvin – on korona-ohjeet, koronatilanne päivitetään viikoittain, työterveyspalvelusta saa apua ja henkistä tukea, kukaan ei ole yksin, vaikka tekisi etätöitä." -Minna Knuuttila

Esittelyssä yksi meistä
Logistiikkakeskuspäällikkö Minna Knuuttila

Mukaan Carlsberg Graduate Trainee -ohjelmaan

Pelkät numerot eivät kiehtoneet eikä markkinointikaan ihan iskenyt, joten valitsin Helsingin Kauppakorkeakoulussa ihan harkitusti pääaineekseni logistiikan. Opintojen aikana olin vaihdossa Texas Tech yliopistossa Lubbockissa, Texasissa. Se oli englannin kielen taidon kannalta aivan nappivalinta. Valmistuin maisteriksi syksyllä 2004, jonka jälkeen aloitin etsiä sopivaa työpaikkaa. Halusin tehdä jotain merkityksellistä ja jotain missä voisin vaikuttaa. Bongasin Helsingin Sanomista (silloin ei vielä ollut LinkedIniä) ilmoituksen Carlsberg Graduate Trainee -ohjelmasta. Jätin hakemuksen ja minut valittiin. Ensimmäisen trainee-jakson työskentelin Suomessa tuontituotteiden parissa ja toisella jaksolla pääsin Northamptoniin, Englantiin. Silloinen esimieheni Neil Bales vetää nykyisin Carlsbergin koulutusakatemiaa eli olin todella hyvässä opissa. Niin hankintaketjut, varastointi ja tavaroiden siirtäminen paikasta toiseen ja moni muukin logistinen homma tuli tutuksi.

Hankkeesta toiseen
Alkoi pitkä projektien sarja. Ensin Logistics Excellence -hankkeet, joita pääsin Suomen lisäksi toteuttamaan myös Liettuassa ja Latviassa, sitten  Lean-hankkeet ja automaattisen keräilyn kehittäminen. Parisen vuotta vierähti Sinebrychoffin SAP-projektissa, jossa vastuullani oli logistinen osuus Sinebrychoffin siirtyessä kokonaan uuteen toiminnanohjausjärjestelmään. Pääsin vetämään konsernin Center of Excellencen Route Planning -työryhmää. Ja kun saimme reittisuunnittelun kuntoon minut nimitettiin logistiikkakeskuspäälliköksi. 

Nykyinen toimenkuvani
Logistiikkakeskuspäällikkönä vastuulla on juomien varastointi, keräily ja saldohallinta eli materiaalivirtojen varastokirjanpito. Organisaatiossani työskentelee 110 ammattitaitoista sinebrychoffilaista. Meillä on todella hyvä porukka!

On niin monia asioita - pieniä jokapäiväisiä operatiivisia juttuja, jotka on hoidettava saman tien ja isoja monen vuoden päähän tähtääviä strategioita ja isoja hankkeita, joihin on keskityttävä. Meillä muutos on jatkuvaa. Usein ajattelen, että perehdyn tähän, kun tulee se rauhallisempi hetki, mutta niitä ei tunnu tulevan koskaan. Muuttuviin tilanteisiin on reagoitava nopeasti, joten hyvää paineensietokykyä tässä hommassa tarvitaan.

Yhteistyössä erilaisten ihmisten kanssa
Tykkään työskennellä yhdessä erilaisten ja eri maista kotoisin olevien ihmisten kanssa. Jokaiselta oppii aina jotain uutta. En välitä narinasta, vaan haluan saada porukkani tekemään ja osallistumaan, jotta ongelmista päästään eroon. COVID-19-pandemia on toki rajoittanut face-to-face -tapaamisia, mutta kyllä digitapaamisetkin ovat mukavia – kohottelemme yhdessä maljoja eri maissa😊. Omassakin porukassamme on monia muista Carlsberg-yhtiöistä tulleita, joten kommunikointikielenä on useimmiten englanti suomen lisäksi.

Together Towards Zero eli Kestävästi Keravalta  
Pelastamme asiakaspalautukset takaisin myyntiin, jos ne ovat kunnossa, käytämme sähköä, vettä ja muita hyödykkeitä säästeliäästi. Olemme juuri uusineet trukki- ja lavansiirtovaunumme litiumioniakkuisiksi. Ne ovat ympäristöystävällisiä. Pyrimme kierrättämään kaiken mahdollisen materiaalin sen sijaan, että se päätyisi energiajakeeseen.

Vapaa-aika on rentoutumista varten – se meidän kaikkien tulisi pitää mielessä
Suuren osa vapaa-ajastani vietän nelivuotiaan tyttäreni Aidan (kyllä, hän on saanut nimensä säveltäjä Verdin kuuluisan Aida-oopperan mukaan) kanssa. Tanssi ja jumpat ovat mielestäni aivan mahtavia keinoja irrottautua arjesta. Uusin innostukseni on Les Mills Barre, joka on baletin inspiroimaa supertehokasta lihaskuntoharjoitusta. Tykkään myös liikkua luonnossa ja sienestää. Perheuinti on koko perheemme yhteinen harrastus.
Täydellinen irrottautuminen työasioista antaa energiaa ja sitten taas jaksaa.​

Korona-vuosi on vaikuttanut
Mielestäni työnantaja, joka pystyy tarjoamaan koulutusta ja kehittymismahdollisuuksia on vahvoilla.

Näin korona-aikana on myös korostunut huolenpito työntekijöistä ja heidän voinnistaan. Sinebrychoffilla tämä toteutuu hyvin – on korona-ohjeet, koronatilanne päivitetään viikoittain, työterveyspalvelusta saa apua ja henkistä tukea, kukaan ei ole yksin, vaikka tekisi etätöitä.