Menu

 

 

 

 

"Työpisteeni on täynnä insinöörejä  - kiva porukka."

Sinebrychoff 200 vuotta - esittelyssä yksi meistä
tekniikan insinööri Kirsi Peräsuo

Urapolkuni Sinebrychoffilla

Hain kesätöitä ja pääsin työnjohtajaksi juomien täyttöosastolle keväällä 2013. Koulutukseltani olin tuolloin bio- ja elintarviketekniikan insinööri (AMK) ja pääsin kesätyönjohtajana monipuolisesti hyödyntämään koulussa opiskelemiani asioita. Vauhdikkaan kesän jälkeen minulle tarjoutui syksyllä mahdollisuus päästä mukaan SAP-projektiin, jossa Sinebrychoffin toiminnanohjausjärjestelmä siirrettiin koko Carlsberg-konsernin yhteiseen SAP-järjestelmään. Ihan innoissani lähdin mukaan ja opettelin uuden ohjelman käyttöä ja laadin ohjeita järjestelmän käytöstä.

Vuoden 2014 alussa jatkoin SAP-avainkäyttäjänä, tuin ja opastin kollegoitani uuden järjestelmän käytössä. Samalla tutustuin muihin toimintoihin, kuten toimitusketjuun, ja näin ymmärrykseni yhtiön toiminnasta laajeni.

Seuraavana vuonna 2015 syvennyin Lean-ideologiaan. Standardointi, tiimityö ja toiminnan jatkuva kehittäminen tulivat tutuiksi Lean-koordinaattorin tehtävässä. Sillä tiellä olen yhä edelleen.

Syksyllä 2017 aloitin ylemmän ammattikorkeakoulun opinnot, jossa halusin syventää osaamistani ja opiskella lisää biotalouden liiketoiminnan kehittämisestä. Sinebrychoff ja  työkaverit tulivat upeasti vastaan. Työnantaja jousti työajoissa, aina löytyi tukea ja apua duunikavereilta ja toimeksiantoja koulutehtävien suorittamiseksi. Tein opinnäytetyöni Sinebrychoffille tölkkilinjoista. Opinnäytetyössähän sovelletaan tietoja ja taitoja käytännön asiantuntijatehtävässä. Juomien pakkaaminen tölkkeihin on omaa erityisosaamisaluettani. Suoritin joulukuussa 2018 ylemmän AMK-insinööritutkinnon.

Nykyisessä työssäni pääpaino henkilöstön osaamisen kehittymisessä ja toiminnan tehostamisessa

Työskentelen Excellence Focus Improvementin parissa - mielenkiintoista, vai mitä? Tehtäväni on dataa hyödyntämällä ohjata erilaisia tehokkuutta lisääviä toimenpiteitä haluttuun suuntaan ja mitata niiden vaikutusta. Autan tekniikka- ja täyttöosastoa juurisyiden selvityksissä ja korjaavissa toimenpiteissä, jotta saamme vian tai ongelman aiheuttajan poistettua kokonaan. Osallistun myös niin valmistuslinjoilla työskentelevien kuin heidän esimiestensä osaamisen kehittämiseen.

Työkaverini ovat huikeita. Ammattitaitoa on jakaa omaa osaamistaan ja ideoita toisille. Päivittäin opin itsekin uusia asioita, ja parasta on, kun oppeja pääsee soveltamaan arjessa. Työskentelemme Carlsberg-konsernin kolmen A:n hengessä – aina sovittuun suuntaan, aktiivisesti toimeen tarttuen ja ammattimaisesti.  Yhdessä tekemisen meininki on meillä mahtava. Työpisteeni on täynnä insinöörejä  - kiva porukka. Heitetään hurttia huumoria ja nauretaan. Hyvä työilmapiiri ja mukavat kollegat ovat tosi tärkeitä viihtymisen kannalta.

Kansainvälisyys näkyy työssäni

Olen yhteydessä muihin Carlsberg-panimoihin ja Excellence-asiantuntijoihin viikoittain. Tiedonvaihto on tärkeä osa toimintatapojemme kehittämistä. Yhteiset kansainväliset projektit tarjoavat kokemuksia eri kulttuureista, mahdollisuuksia tutustua erilaisiin toimintamalleihin ja oppia niistä. Samalla niistä saa pääomaa itselleen ja voi kokeilla omien siipiensä kantavuutta – pärjäänkö kansainvälisessä porukassa ja osaanko ilmaista itseäni englanniksi.

Sinebrychoff työpaikkana

Suosittelen. Korkeasta iästään huolimatta Sinebrychoff on monipuolinen työpaikka, jossa jokainen päivä on erilainen. Täällä pohditaan asioita paremman huomisen puolesta muun muassa ympäristön osalta ja muutoksia pidetään positiivisina mahdollisuuksina. Minua motivoi kestävän kehityksen edistäminen ja pyrin omassakin elämässäni arkisilla valinnoilla kestävämpään elämäntapaan ja pienentämään hiilijalanjälkeäni.

Omalta osaltani voin todeta, että opiskelut ovat ohi, toki työn ohella voi aina lisää kouluttautua ja kehittää itseään, mutta juuri nyt on aika nauttia tästä hetkestä!

terveisin Kirsi