Menu

Kesät talvet työmatkani taittuu pyöräillen. Työpäivän päätteeksi ei tarvitse lähteä kuntosalille, vaan jää aikaa viettää mukavaa koti-iltaa vaimon ja 2,5-vuotiaan tyttären kanssa.

 

 

Mielenkiintoisinta on se, että suuri osa työtehtävistäni vaatii asioiden perinpohjaista selvittämistä, uuden kehittämistä tai toimintatapojen muuttamista.

Sinebrychoff 200 vuotta – esittelyssä yksi meistä
Finance Business Partner Vesa Tuomainen

 

Urapolkuni Sinebrychoffilla

Numerot ovat aina kiehtoneet minua. Tiedän, että lukujen takaa löytyy totuus bisneksen kannattavuudesta. Vahvinta osaamisaluettani ovatkin talouden tunnusluvut. Kutsuvat minua täällä Excel-guruksi, sillä olen pitänyt työkavereilleni muutaman Excel-kurssin. Excelin osaamisesta on kyllä hyötyä muissakin toiminnossa kuin vain taloudessa.

Olen kotoisin Ruokolahdelta, ja puheessani vilahtelevat yhä Karjalan murteen sie ja mie. Koulutukseltani olen tuotantotalouden DI Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta.

Opintojen jälkeen työskentelin Stora Ensolla mm. Jönköpingissä, Ruotsissa, ja Suomeen palattuamme päädyimme Keravalle asumaan. Huomasin, että Sinebrychoff etsi tuotantoon Finance Business Partneria, hain paikkaa ja sain sen.

Pääsin aloittamaan vuoden 2015 alussa, jolloin Sinebrychoff oli juuri ottanut käyttöön uuden toimintamallin ja SAP-järjestelmän, joka antaa työkalut eri toimintojen kuten taloushallinnon, kirjanpidon, logistiikan, raportoinnin ja myynnin tehostamiseen yhden sovelluksen alaisuudessa.

Neljä antoisaa vuotta vierähti tuotannon parissa, sillä SAPin käyttöönoton jälkeen tiedot järjestelmässä eivät olleet ihan kohdallaan ja toimintatavatkin olivat uusia. Meni oma aikansa ennen kuin saimme kaiken toimimaan sujuvasti. 

Tavanomaisten taloustehtävien kuten kuunvaihteiden, ennusteiden ja budjetoinnin lisäksi pääsin osallistumaan toiminnan kehittämiseen niin Sinebrychoffilla kuin muissa Carlsberg-konsernin Länsi-Euroopan panimoissa.

Kehitimme kollegoideni kanssa muun muassa oman kustannussuunnittelutyökalun, joka on otettu käyttöön kaikissa Carlsberg-yhtiöissä tuotannon osalta. Tämän vuoden aikana myös kaupalliset toiminnot siirtyvät käyttämään tätä samaa työkalua.

Uutta ja mielenkiintoista uralla

Viime kesänä sain mahdollisuuden siirtyä kaupalliselle puolelle, vaikka mielenkiintoisia tehtäviä olisi vielä ollut tuotannossakin. Tilaisuus, jota en voinut jättää käyttämättä. Marraskuusta 2018 alusta olen työskennellyt markkinoinnin ja hallinnon Finance Business Partnerina. Tuen markkinoinnin ja hallinnon porukkaa talousasioissa, toimin Coca-Cola -yhteistyön talousasioiden yhdyshenkilönä ja koordinoin kaupallisen yhtiön ennusteprosesseja.

Parasta ja haastavinta tehtävässäni

Ihan parasta on, kun saa tehdä töitä mukavien, rentojen ja osaavien ammattilaisten kanssa eikä yksikään työpäivä ole täysin samanlainen. Mielenkiintoisinta on se, että suuri osa työtehtävistäni vaatii asioiden perinpohjaista selvittämistä, uuden kehittämistä tai toimintatapojen muuttamista. Haasteita ja myös opittavaa riittää! Tunnen kehittyvänä täällä ammatillisesti.

Jäsenenä eri tiimeissä

Olen osa monia erilaisia tiimejä - markkinoinnin tiimi, talouden oma business controlling -tiimi, joka projektilla on oma tiiminsä ja lisäksi meillä on myös ulkomaisten kollegoiden tiimi. On tultava juttuun monen erilaisen kulttuuritaustan omaavan ihmisen kanssa. Yhteinen kielemme on englanti.

Tapaan ulkomaisia kollegoitani muutaman kerran vuodessa. Nämä face-to-face -tapaamiset ovat erittäin antoisia. Ratkomme haasteita, joiden parissa kaikki meistä painivat ja keksimme samalla parhaita tapoja ratkaista erilaisia ongelmia.

Monet tuotannon Finance Business Partnereista ovat hyviä tuttujani, joihin olen yhä lähes viikoittain yhteydessä, vaikka osa meistä on jo siirtynyt toisiin tehtäviin, kuten minäkin markkinoinnin ja hallinnon talousasioiden pariin.

Nykyisen elämäntilanteeni vuoksi työt ulkomailla eivät ole ajankohtaisia, vaikka konsernissa sellaisia on tarjolla. Onneksi on näitä kansainvälisiä projekteja – kansainvälistä ulottuvuutta omaa työhön – kuitenkaan muuttamatta Suomesta pois.

Sinebrychoff työpaikkana

Mielestäni Sinebrychoffilla on avoin ja rento työilmapiiri. Asioista puhutaan suoraan ja haasteisiin tartutaan reippaalla otteella. Energiaa ei kulu turhaan pönöttämiseen. Ja energiaa täällä panimolla säästetään muutenkin. Tutustu energiansäästötuloksiimme ja tulevaisuuden tavoitteisiin: https://sinebrychoff.fi/vastuu/tavoitteemme/nolla-hiilijalanjalki/.