Menu

 

 

On oltava rohkeutta tehdä valintoja unelmiensa eteen – ja osua oikeaan paikkaan oikeaan aikaan – minulle on käynyt juuri niin.

Sinebrychoff 200 vuotta – esittelyssä yksi meistä
Asiakaspalvelupäällikkö Janne Konttinen laitepalvelusta

 

Urapolkuni Sinebrychoffilla

Oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Monesti jälkeenpäin olen itsekin ihmetellyt, kuinkas tässä nyt näin kävi.  

Keväällä 2013 nykyinen kollegani Jarmo Kaikkonen vinkkasi minulle avoimesta työpaikasta. Hain paikkaa ja pääsin sijaistamaan vuorotteluvapaalla olevaa juomalaiteasentajaa. Liiketalouden opintoni Keravan Laureassa olivat vielä vaiheessa, mutta olin tosi tyytyväinen, kun pääsin kiinni työelämään. Samalla tein valmiiksi opinnäytetyöni Nesteelle biopolttoaineiden käytöstä. Ympäristöasioiden tulisi olla meille kaikille tärkeitä. Mitä ongelmia kulutustottumuksemme aiheuttavat ja millä keinoilla kulutusta voitaisiin saada kestävämmälle pohjalle?

Tekninen osaaminen, hyvät vianetsintätaidot ja tarkkuus ovat tarpeen juomalaitteiden asennus-, huolto- ja korjaustöissä. Kyllä, myös juomalaitteiden kunnostus ja laitevaraston siivous sujuivat minulta. Ymmärrykseni panimoalasta, asiakaspalvelusta ja oluista kasvoi nopeasti näissä hommissa. Olen aina tykännyt haasteista, joten oli aika löytää jotain uutta.

Pääsin mukaan SAP-projektiin

Kesällä 2014 minut otettiin mukaan Sinebrychoffin koko toimintamallin mullistaneeseen SAP-tietojärjestelmäprojektiin. Tulin nopeasti sinuiksi uusien järjestelmien kanssa testausten ja koulutusten myötä. Profiloiduin järjestelmäasiantuntijaksi. Monipuoliset tehtävät, joissa vaadittiin ongelmanratkaisutaitoja sopivat minulle hyvin. Niissä oli haastetta!

Sinebrychoff käynnisti toimintansa uudessa ympäristössä ja uusilla SAP-järjestelmillä syksyllä 2014. Seuraavana vuonna aloitimme yhteistyön Puolassa sijaitsevan Poznańin yhteispalvelukeskuksen kanssa, ja sen myötä opin, kuinka toimimme yhtenä isona Carlsberg-konsernina. Jotta prosessit toimisivat kaikissa Carlsberg-yhtiöissä optimaalisesti, prosessien piti olla hyvin standardoituja ja dokumentoituja.

Esimiesasemaan

Vuoden 2017 aikana Laitepalvelu organisoitiin uudelleen ja tarvittiin osaavaa henkilöä asiakaspalvelupäällikön paikalle. Sain tehtävän, ja olen nyt päässyt kerryttämään esimieskokemusta kahden vuoden ajan. Vastaan laitepalvelun asiakaspalvelusta ja tietojärjestelmistä.

Tehtäväni on hyvin kansainvälinen, sillä olen päivittäin yhteydessä niin intialaisiin kuin tanskalaisiin sekä muihin Euroopan maissa työskenteleviin kollegoihini. Haastavinta työssäni on paikallisten ja kansainvälisten tarpeiden välillä tasapainottelu - varsinkin järjestelmäasioissa. Onneksi hyvät kollegat eri maista ovat auttamassa, sillä hekin painivat samojen haasteiden kanssa. Ja omat alaiseni tekevät ratkaisujen löytämisestä helppoa 😊. Iso kiitos heille!

Leppäkorvesta pyöräillen Keravalle

Vuoden 2015 yhteistyö Poznańin yhteispalvelukeskuksen kanssa sujui hyvin ja näissä työkuvioissa törmäsin puolalaiseen Paulinaan. Jälleen uskomaton sattuma – oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Nykyisin asumme Paulinan kanssa rivitalossa Vantaan Leppäkorvessa. Ja koska me molemmat olemme ympäristötietoisia, asuntoomme asennettiin hiljattain ilmalämpöpumppu.

Leppäkorvesta pyöräilen kesät talvet Sinebrychoffille. Alle viiden kilometrin työmatka tarjoaa minulle mahdollisuuden hyvään työn ja vapaa-ajan tasapainoon.  

Tosin autokin pitää olla. Meillä se on museorekisteröity BMW 518i, jota pitää huoltaa ja tuunata. Bemarilla on museoajoneuvovakuutus, joka on tavallista liikennevakuutusta edullisempi, mutta sillä saa ajaa vain enintään 30 vuorokautena vuodessa. Autoilu jää vähiin.

Sinebrychoff työpaikkana

Sinebrychoff on työpaikkana mitä mainioin, sillä juomabisnes on niin kiehtovaa. Meiltä löytyvät asiantuntijat ja tietotaito niin panimoalaan, virvoitusjuomiin, juomalaitteisiin, liiketoimintaan kuin logistiikkaan liittyvistä aiheista.

Olen jatkanut opiskelujani ylemmässä ammattikorkeakoulussa. Tarkoitukseni on valmistua tänä vuonna. Opinnäytetyössäni tutkin Sinebrychoffin päivittäistavarakaupan ja HoReCan myyntikanavien johtamista. Koen Sinebrychoffin eräänlaisena kouluna itselleni. Olen saanut juuri täältä parhaimmat työkaverini ja oppini. Minulle Sinebrychoff edustaa perinteitä, vastuullista toimintaa, ja erityisesti edelläkävijyyttä.