Menu

Vapaa-ajalla valmennan GrIFK Käsipallon junioreita. Oma poikani pelaa joukkueessa.

 

 

Työnteko sujuu ja tuntuu mielekkäältä, kun on hyviä tyyppejä rinnalla. Ja mun myyntiporukkani on just niitä!

Sinebrychoff 200 vuotta – esittelyssä yksi meistä 
Area Manager Patrik ’Patta’ Martas

 

Urapolkuni Sinebrychoffilla

Myyntityössä ihan parasta on, että tilanteet muuttuvat koko ajan ja jokainen työpäivä on erilainen. Ikinä ei pääse kyllästymään ja aina oppii uutta. Tämä on unelmaduuni!

K-marketin kärrypojasta Sinebrychoffille aluepäälliköksi

Kaupallinen urani alkoi jo 13-vuotiaana ostoskärryjen siirtämisellä K-marketin parkkipaikalta takaisin kärryriviin. Vuonna 2003 aloitin opintojen ohessa lauantai-menekinedistäjänä Sinebrychoffilla, mutta hyvin nopeasti sain oman merkkaripiirin eli tietyt myymälät, joissa hoidin juomien ja markkinointimateriaalin esille laiton. Töiden ja kaupallisten opintojen aikataulutus sujui hyvin. Opin jo tuolloin, että ajankäytön hallinta ja suunnitelmallisuus vie pitkälle.

Innostuneisuuteni noteerattiin ja minut pestattiin myyntiedustajaksi vuonna 2006. Myynti on asiakaspalvelua, jossa hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot ovat tarpeen. Yhdenkään myyntikäynnin etukäteissuunnittelua ja laatua ei sovi unohtaa. Tärkeintä on suhde asiakkaaseen. On sitten supermarketti tai pienempi kioski kyseessä, niin kaikkia tulee kohdella yhtä arvokkaasti.

Toimin myyntiedustajana Espoo-Riihimäki alueella vuoteen 2012 asti. Sitten pääsin mukaan Carlsberg-konsernin SAP-järjestelmäprojektiin, jossa uusi toimintamalli ja uudet työkalut otettiin käyttöön. Samalla sain hyvin kokonaisvaltaisen kuvan Sinebrychoffista ja sen eri toiminnoista. Projektin päättyessä toimin vielä myyntikentän kouluttajana, jonka jälkeen aloitin avainasiakaspäällikkönä. Vuoden 2018 kesäkuusta olen toiminut Etelä-Suomen aluepäällikkönä.

Parasta ja haastavinta omassa työssäni

Parasta ja antoisinta on työ oman porukkani kanssa. Tiimissäni on kolme edustajaa ja 13 menekinedistäjää. Voisin esimiehenä mennä kertomaan heille, miten asioita pitää tehdä tai miten tulisi toimia, mutta menestyksekästä myyntityötä voi tehdä niin monin eri tavoin. Persoonaltaan ihan erilaiset tyypit voivat päästä samaan tulokseen omalla tavallaan.

Haluan osallistaa ja kannustaa omia tekijöitäni. Olla esimerkkinä heille. Käyn esimerkiksi jokaisen kanssa kehityskeskustelun olemalla mukana ensin päivän työssä – myyntiedustajan tai merkkarin matkassa. Päivän päätteeksi käymme yhdessä läpi tehtävän kuvaa, tavoitteita ja saavutuksia, asiakkaita ja turvallisuusasioita mm. turvakenkien ja viiltohanskojen käyttöä. Mielestäni jokainen heistä on oman työnsä asiantuntija, rautainen ammattilainen, joka tuntee omat asiakkaansa paremmin kuin minä.

Mukavaa on myös, että saa olla face to face -tekemisissä asiakkaiden kanssa. Asiakkailta olen oppinut, että yhdessä tekemällä saadaan paras lopputulos aikaan. Molemmin puoleinen luottamus on tärkeässä asemassa. Työympäristö myyntikentällä vaihtelee, kun liikutaan asiakaspinnassa itsenäisesti. Kun motivaatio on kunnossa ja viihtyy työssään, niin hyvä tulee. Hyvä mieli ja innostus vie pitkälle😊.

Sinebrychoff työpaikkana

Sinebrychoff on ollut minulle reilu ja suoraselkäinen työnantaja. Aina on tullut mielenkiintoisia haasteita vastaan. Tämä on iso talo aidosti hyvää porukkaa pullollaan. Hyvä mixi pitkistä perinteistä, uusista innovaatioista ja kansainvälisyydestä. Asiakaskäynneillä on hienoa havaita, että Sinebrychoff on arvostettu, hyvä yhteistyökumppani. Mukava työskennellä täällä.

On myös hyvä olla osa kansainvälistä konsernia. Saamme käyttöömme uusimmat innovaatiot mm. DraughtMasterin ja Snap-Packin sekä parhaat käytännöt juoma-alalla nopeasti ja tehokkaasti.

Pattan mietteitä paremmasta huomisesta

Kestävän kehityksen -strategia - Together Towards Zero -  luo uskoa tulevaisuuteen -
ympäristöystävälliset pakkaukset, vedenkäytön vähentäminen ja työturvallisuudesta huolehtiminen ovat mahtijuttu. Omalta osaltani olen tullut vuosien mittaa yhä ympäristötietoisemmaksi. Rakensimme vaimoni kanssa neljä vuotta sitten ekopuutalon, jossa mineraalivilla- ja muovirakenteet on korvattu ekovillalla ja paperilla. Ympäristöteko tämäkin!