Menu
Karhu Speltti IPA

Karhu Speltti IPA

Olut- tai juomatyyppi:
India Pale Ale (IPA)
Alkoholi-%:
5,3%
Brändin alkuperä:
Suomi
Vuodesta:
2018
Karhu Speltti IPA

Karhu Speltti IPA on suodattamaton India Pale Ale, jonka valmistuksessa on käytetty suomalaista spelttiä. Se on opaalimainen, kullanvärinen, ja suodattamattomuudesta johtuen olut on luonnollisen sameaa. Karhu Speltti IPAn kehittämisestä ovat vastanneet Sinebrychoffin panimomestari Heikki Vuokko ja tuotekehittäjä Antti Vilpponen.

Luonteeltaan speltti sopii erinomaisesti Karhu IPA olueen. Se on kasvuolosuhteiltaan vaatimaton ja sopii erityisen hyvin luonnonmukaiseen viljelyyn mukautuen luonnon omaan ekologiseen kiertoon. Kovakuorinen speltti menestyy ilman lannoitusta karuillakin maaperillä, ja sen viljely on hyväksi luonnolle. Speltinviljelijät ovat Suomessa joko luomu- tai biodynaamisia viljelijöitä.

Karhu Speltti IPAn pakkauksissa esiintyvän karhun on suunnitellut lappilainen taidemaalari Helena Junttila, joka on tullut tunnetuksi tussipiirroksista ja maalauksista, joissa hän kuvaa ihmistä eläinten, kasvien, myyttisten hahmojen ja luonnonvoimien kanssa. Eläimistä etenkin karhu toistuu usein teoksissa. Useasti palkitun Helenan taidetta on ollut esillä eri puolilla maailmaa ja hänen teoksiaan kuuluu Rovaniemen taidemuseon kokoelmiin.

Johtuen humaloinnin tuomasta katkeruudesta, IPA oluet sopivat erinomaisesti rasvaisten ja suolaisten ruokien kanssa. Speltti IPA maistuu erityisesti kana- ja kalaruokien sekä juustojen kanssa. Karhu Speltti IPA sopii mainiosti myös mausteisten ruokien kyytipojaksi.

Karhun suosio perustuu maun lisäksi tasaiseen parhaaseen laatuun. Kuten muutkin Sinebrychoffin valmistamat oluet, Karhu Speltti IPA on tehty suomalaisista raaka-aineista. Karhu-oluet valmistetaan Sinebrychoffin panimolla Keravalla.

Kaikissa Sinebrychoffin myymissä alkoholituotteissa on linkki kohtuullisesta alkoholinkäytöstä kertovaan sivustoon kohtuullisesti.fi. Lisäksi juomissa on varoitusmerkintä, jossa muistutetaan, että autoilu ja alkoholi eivät sovi yhteen.

Sinebrychoff valmistaa juomansa hiilineutraalisti.

Tuotetiedot
Pakkaus: 50 cl tölkki
Humalat: Citra, Mosaic
Oluttyyppi: India Pale Ale (IPA)
Ainesosat: vesi, ohramallas, ohra, speltti, humala, hiiva.
Alkoholi: 5,3 % Vol.
Kantavierre: 12,1 %Plato
Väri: 18 EBC
Katkerot: 47 EBU

Ravintosisältö: 100 ml sisältää
energia: 189 kJ / 45 kcal
rasva 0 g
- josta tyydyttynyttä 0 g
hiilihydraatit 3,0 g
- josta sokereita 0 g
proteiini <0,5 g
suola 0 g

kohtuullisesti.fi