Menu
Karhu Ruis IPA 5.3%

Karhu Ruis IPA 5.3%

Olut- tai juomatyyppi:
India Pale Ale (IPA)
Alkoholi-%:
5,3%
Brändin alkuperä:
Suomi
Vuodesta:
2018
Karhu Ruis IPA 5.3%

Suomen suosituin* olutmerkki Karhu tuo markkinoille Suomen toiseksi suosituimman oluttyypin*, India Pale Alen eli IPA:n. Lagerin jälkeen IPA on Suomessakin tunnetuin, suosituin ja tunnetuin oluttyyppi. Karhu Ruis IPA tulee markkinoille 5,3 % vahvuisena.

Karhu Ruis IPA on suodattamaton India Pale Ale, jonka valmistuksessa on käytetty suomalaista ruista. Tässä tummahkossa IPA:ssa maistuu maltaan makeus ja rukiin tuoma mausteisuus. Kokonaisuuden täydentää raikas amerikkalaistyylinen humalointi. Karhu Ruis IPAn kehittämisestä on vastannut Sinebrychoffin panimomestari Heikki Vuokko.

Karhu Ruis IPA on Karhun yli satavuotisessa historiassa täysin uusi avaus – kyseessä on Karhun ensimmäinen pintahiivaolut. Pintahiivaoluiden suosio on Suomessa noussut jopa kolmanneksella (Valvira 2017).

Tölkin ja etiketin design on Karhu Ruis IPA:ssa nyt valkoinen, vastakohta jo vuosien ajan vallinneelle mustalle värille. Tölkkiä ja etikettiä koristaa taiteilija Jani Tolinin karhuteos. Kansainvälisestikin mainetta niittänyt Tolin määrittelee taidesuuntansa urbaaniksi katutaiteeksi. Karhu-lagerien logo ja väritys säilyy ennallaan.

”Erikoisoluiden valikoima tällä hetkellä Suomessa on valtava ja olutta etsivän on jo vaikeaa tehdä valinta. Kun tunnettu ja luotettava olutmerkki lanseeraa IPA:n, se on vahva vaihtoehto. Karhu Ruis IPA puhuttelee niin uusia erikoisoluiden ystäviä kuin jo tottuneempiakin olutharrastajia. IPA sopii erinomaisesti ruoan kanssa nautittavaksi. Niin sanotut lifestyle-kuluttajat ovat kiinnostuneita juoman ja ruoan laadusta ja niiden kanssa syntyvistä nautinnollisista tilanteista”, kertoo Sinebrychoffin oluiden Group Brand Manager Jonathan Heino.

Karhun suosio perustuu maun lisäksi tasaiseen parhaaseen laatuun. Kuten muutkin Sinebrychoffin valmistamat oluet, Karhu Ruis IPA on tehty suomalaisista raaka-aineista. Karhu-oluet valmistetaan Sinebrychoffin panimolla Keravalla.

Sinebrychoff valmistaa juomansa mahdollisimman vähällä määrällä vettä. Vuonna 2017 käyttämämme vesimäärä per valmis juomalitra oli vain 2,1 litraa – yksi maailman tehokkaimpia. Carlsberg-konsernin asettamien Together Towards ZERO –kestävän kehityksen strategian tavoitteiden mukaan koko panimokonserni puolittaa vedenkäyttönsä vuoteen 2030 mennessä.

Kaikissa Sinebrychoffin myymissä alkoholituotteissa on linkki kohtuullisesta alkoholinkäytöstä kertovaan sivustoon kohtuullisesti.fi. Lisäksi juomissa on varoitusmerkintä, jossa muistutetaan, että autoilu ja alkoholi eivät sovi yhteen.

Oluttyyppi: India Pale Ale (IPA)

Ainesosat: vesi, ohramallas, ruis, humala, hiiva.

Alkoholi: 5,3 %

Pakkaus: Kierrätyslasipullo 0,33 l ja tölkki 0,5 l

Ruokasuositus: Grillattu liha, pienriista, savustettu kala, karjalanpaisti, suolaiset piiraat.

Ravintosisältö: 100 ml sisältää
Energia: 189 kJ/45 kcal
Rasva: 0 g
- josta tyydyttynyttä: 0 g
Hiilihydraatit: 3,0 g
 - josta sokereita: 0 g
Proteiini: <0,5 g
Suola: 0 g

*TNS Brand Tracker 2017

kohtuullisesti.fi