Menu
Karhu Laku Portteri

Karhu Laku Portteri

Olut- tai juomatyyppi:
Portteri
Alkoholi-%:
5,5%
Brändin alkuperä:
Suomi
Vuodesta:
2020
Karhu Laku Portteri

Karhu Laku Portteri on erittäin tumma, runsasvaahtoinen ja täyteläinen portteriolut. Se on oluttyylilleen uskollisesti hyvin paahteinen ja maltainen olut, johon lakritsiuute tuo makeutta.

Portteri tai porter on tumma pintahiivaoluttyyppi, joka on tehty paahdetuista maltaista. Karhu Laku Portterissa on käytetty Pilsner-, Münchener-, väri- ja ruskeamallasta. Olut on maustettu lakritsiuutteella, joka on veteen uutettua puhdasta lakritsia. Täysmallasolut Karhu Laku Portteri on oluttyylilleen uskollisesti hyvin tumma, lähes musta. EBC-arvo on jopa 250.

Karhu Laku Portterin karhun on suunnitellut suomalainen muusikko, graafikko ja radiotoimittaja Mikko Viljakainen, taiteilijanimeltään Vilunki 3000. Tämä persoonallinen moniosaaja on soittanut useissa eri yhtyeissä kuten Larry and the Lefthanded, The Flaming Sideburns ja Op:l Bastards sekä norjalaisten Annien ja Erlend Øyen sooloyhtyeissä. Grafia ry valitsi Viljakaisen vuoden 2017 graafikoksi.

Portterit sopivat parhaiten nautittavaksi sellaisenaan tai digestiivinä, mutta maistuvat erinomaisesti myös suklaisten jälkiruokien kanssa. Jos yhdistelmä tuntuu liian raskaalta, voi Karhu Laku Portterista tehdä vaikka ”jäätelöfloatin” lisäämällä olutta annokseen vanhanajan vaniljajäätelöä. Kokeilunhaluiset voivat nauttia Karhu Laku Portteria riista- ja pataruokien kanssa, ja käyttää sitä myös näiden ruokien valmistuksessa lorauttamalla olutta pataan juuri ennen hauduttamisvaihetta.

Karhu Laku Portteri on kausituote. Se on saatavilla vain talven 2020 - 2021 ajan. Jakelu alkaa 24.8., ja se on myynnissä niin kauan kuin tuotetta riittää. Olut on pakattu 0,5 litran tölkkiin.

Sinebrychoff on sitoutunut Carlsberg-konsernin Together Towards ZERO -kestävän kehityksen kampanjaan, jonka yksi osa-alue on vastuuttoman alkoholikulttuurin vähentäminen. Tähän liittyen Sinebrychoff tarjoaa aina myös alkoholittomia vaihtoehtoja panimojuomissaan. Myös Karhun valikoimassa on Karhu 0,0 % -olut.

Tuotetiedot:

Karhu Laku Portteri
olut
Oluttyyppi: portteri
Ainesosat: vesi, OHRAMALLAS, lakritsiuute, humala, hiiva.
Alkoholi: 5,5 % Vol.
Kantavierre: 13,7 %Plato
Väri: 250 EBC
Katkerot: 31 EBU

Ravintosisältö: 100 ml sisältää
Energia 216 kJ/52 kcal
Rasvaa 0 g
-josta tyydyttynyttä 0 g
Hiilihydraatit 4,2 g
-josta sokereita 0 g
Proteiinia < 0,5 g
Suola 0 g

kohtuullisesti.fi