Menu
Brooklyn Fonio Rising Double Pilsner

Brooklyn Fonio Rising Double Pilsner

Olut- tai juomatyyppi:
Pils
Alkoholi-%:
6,4%
Brändin alkuperä:
USA
Vuodesta:
2023
Brooklyn Fonio Rising Double Pilsner

Brooklyn Breweryn yhteistyössä länsiafrikkalaisen Yolélé -yhtiön kanssa luoma Brooklyn Fonio Double Pilsner on hedelmäinen pohjahiivaolut, joka Suomessa on saatavilla Sinebrychoffin asiakasravintoloiden kausihanavalikoimassa.

Brooklyn Brewery ja Yolélé lanseeraavat Fonio-oluen yhteistyössä maailmanlaajuisesti 2023. Julkaisulla halutaan kiinnittää huomiota kestävään viljelyyn ja tukea Afrikan pienviljelijöitä. Yolélé pyrkii tuomaan muualla maailmassa vähemmän tunnettuja afrikkalaisia raaka-aineita - kuten foniota - laajempaan käyttöön ja tietoisuuteen.

Brooklyn Fonio Double Pilsner (6,4 %) on raikas kullankeltainen lager, jonka vahvaa makuprofiilia keventävät trooppiset, hedelmäiset maut. 

Brooklyn Breweryn panimomestari Garrett Oliver todistaa nyt, että fonio soveltuu myös oluen raaka-aineeksi ohran ohella. Oliver innostui vuonna 2019 näkemästään senegalilaisen keittiömestarin Pierre Thiamin esityksestä ja kiinnostui fonion potentiaalista. Oliverin tavoitteena oli luoda olut, joka kunnioittaa muinaisen viljakasvin perintöä ja tukee samalla Länsi-Afrikan pienviljelijöitä.

Brooklyn Fonio Double Pilsnerin jakelu ravintoloiden hanavalikoimaan alkaa 28.8. kautta maan. Olut soveltuu myös vegaaneille. Huom! Vaikka fonion siemenet ovat gluteenittomia, Brooklyn Fonio Double Pilsner ei ole gluteeniton, koska siinä on ohramallasta.

Tuotetiedot:

Brooklyn Fonio Double Pilsner
Olut

Ainesosat: Vesi, OHRAMALLAS, mallastetut fonio (Digitaria Exilis) -kasvin kuoritut siemenet, humala

Energiasisältö:
Energia per 100 ml: 241 kJ / 57 kcal
Proteiini g/100 ml: 0,6
Hiilihydraatit g/100 ml: 5
Sokeri g/100 ml: 0,1
Rasvaa g/100 ml: 0
Suolaa g/100 ml: 0,01

Alkoholiprosentti: 6,4 til-%:

 

 

kohtuullisesti.fi