Menu
vegenachot-1920.jpg

Vegenachot sitrussalsalla

Neljälle hengelle

200 g tortillasipsejä
1 prk mustapapuja
1 prk tacokastiketta (230 g)
avokadoa viipaloituna
chiliä hienonnettuna
korianteria hienonnettuna

Sitrussalsa:
1 appelsiini
1 lime
2 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 chili hienonnettuna
1-2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
suolaa

Vegejuustokastike:
2 dl kaurakermaa
150 g vegaanista juustoraastetta
¼ tl kurkumaa
ripaus cayennepippuria

Levitä tortillasipsit tarjoiluvadille. Sekoita keskenään valutetut mustapavut sekä tacokastike ja kuumenna seos kattilassa. Lusikoi papuseos tortillasipsien päälle ja levitä päälle vegejuustokastike ja sitrussalsa.

Viimeistele annos avokadolla, chilillä ja korianterilla.

Sitrussalsa:
Kuori appelsiini ja lime veitsellä ja leikkaa sitrukset pieniksi kuutioiksi. Valuta niistä ylimääräiset nesteet pois. Sekoita joukkoon sitruunamehu, valkosipuli, chili ja korianteri. Mausta suolalla.

Vegejuustokastike:
Kuumenna kaurakerma kattilassa ja sekoita joukkoon juustoraaste. Kun juusto on sulanut, mausta kastike kurkumalla ja cayennella. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Suositusjuoma: 1664 Blanc Alcohol Free