Menu
pitsa1920-2.jpg

Suppilovahveropitsa

Juomasuositus: Karhu Jouluolut 

Tämä kasvispitsa on helppo ja nopea valmistaa, koska pohjaa ei tarvitse erikseen leipoa: pohjana käytetään ohutleipää. Pitsakastikkeena on ranskankermapohjainen valkoinen kastike, johon parmesaani tuo mukavaa suolaisuutta - ja sitruuna raikasta hapokkuutta. Voimakkaat maut janoavat jykevää juomaa ja sitä löytyy Karhun Jouluoluesta. Kuparinruskea kaunis lager ei ole kuitenkaan liian tuhti ja pitsan täytteet pääsevät oikeuksiinsa. Yksi täytteistä on loppusyksyn sesonkisieni eli suppilovahvero, mutta toki sen tilalla voi käyttää muitakin metsäsieniä! Jos tarjoilet pitsan pääruokana, kannattaa niitä tarjoilla ainakin yksi per ruokailija - mutta alkupaloina tarjoiltuna tästä reseptistä riittää ainakin kahdeksalle. Jos pitsaa jää yli, niin maistuu se herkulliselta myös kylmänä seuraavana päivänä.

Suppilovahveropitsa

(neljälle pääruoaksi tai kahdeksalle alkupaloiksi)

4 kpl Liba-ohutleipää

4 pientä kourallista suppilovahveroita

1 keskikokoinen punasipuli

4 rkl omenaviinietikkaa

1 tl sokeria

3 lehteä lehtikaalta

125 g kuivaa ja tiivistä mozzarellaa

1 dl varrellisia kapriksia

300 g ranskankermaa

2 dl raastettua parmesaania

1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

suolaa ja pippuria

oliiviöljyä

 

Laita uunin ylälämpö päälle, 250-asteeseen.

Sekoita ranskankerma, raastettu parmesaani, sitruunan kuori ja mehu keskenään kulhossa. Mausta hyppysellisellä suolaa ja pippuria.

Viipaloi kuorittu punasipuli. Lisää viipaloitu sipuli pieneen kulhoon omenaviinietikan ja  sokerin kanssa, sekä hieman suolaa ja pippuria. Sekoita ja anna maustua 15 minuuttia.

Laita suppilovahverot ja lehtikaali omiin kulhoihinsa ja sekoita molempien joukkoon 2 rkl oliiviöljyä. Sekoita hyvin jotta sekä sienet, että lehtikaali peittyvät öljystä.

Laita yksi Liba-leipä leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja levitä leivän päälle ¼ valkoisesta kastikkeesta. Asettele päälle suppilovahveroita, punasipulia, kapriksia ja mozzarellapaloja. Revi päälle myös pieniä paloja lehtikaalta. Paahda pitsaa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes täytteet saavat hieman väriä. Annan valmiin pitsan levätä hetki ennen tarjoilua.