Menu
keskijalkkari_1920.jpg

Suklainen keksitaikinajälkkäri

Juomasuositus: Karhu Laku Porter 5,5 %

Kukapa ei lapsena tykännyt raa’an keksitaikinan mausta! Tämä jälkiruoka on tuon lapsuuden muiston inspiroima höystettynä vadelmilla. Erona on se, että sitä saa syödä ihan luvan kanssa! Jälkiruoan seurana tarjoillaan Karhu Laku Porteria, jonka maku on paahteinen ja sisältää aitoa lakritsia. Porter sopii parhaiten nautittavaksi sellaisenaan tai digestiivinä, mutta maistuu erinomaisesti myös suklaisten jälkiruokien kanssa. Siksipä suklaata löytyy tästäkin jälkiruoasta. Raikkautta annokseen tuovat jäiset vadelmat, jotka ovat täydellinen yhdistelmä Karhu Laku Porterin tummien laku- ja suklaa-aromien seurana.

Keksitaikinajälkkäri

(4-6 henkilölle)

125 g normaalisuolaista voita

85 g fariinisokeria

1 kpl vapaan kanan muna (huoneenlämpöinen)

150 g jauhoja

½ ruokasoodaa

1 rkl aniksen siemeniä

1 tl vaniljatahnaa

200 g tummasuklaahippuja

vaniljajäätelö

jäisiä vadelmia

Laita uuni lämpiämään 180-asteeseen ja ota valmiiksi 4-6 pientä uuninkestävä astiaa (noin 8 cm halkaisijaltaan).

Murskaa aniksen siemenet hieman pienemmiksi (veitsellä tai morttelissa) ja sekoita jauhojen ja ruokasoodan kanssa sekaisin.

Kuutioi voi kulhoon ja annan lämmetä huoneenlämpöiseksi. Lisää kulhoon fariinisokeri ja vatkaa voi ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot, ruokasooda, aniksen siemenet ja vaniljatahna. Sekoita tasaiseksi. Ota 6 tl suklaahipuista erilleen, mutta sekoita loput taikinan joukkoon.

Jaa taikina annoskulhoihin ja tasoita pinta. Lisää loput suklaahiput jokaisen kulhon päälle. Paista keksikulhoja uunissa noin 13-15 minuuttia, kunnes reunat alkavat juuri ja juuri saamaan väriä. Anna valmiiden jälkiruokien levätä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Tarjoile lämpimän jälkiruoan seurana vaniljajäätelöä ja jäisiä vadelmia.