Menu
liha1920.jpg

Possupata juureksilla

Juomasuositus: KOFF Jouluolut 4,5 %

Tässä padassa on mukana niin runsaasti juureksia, ettei se kaipaa lisukkeeksi mitään muuta! Possu murenee pitkän haudutuksen myötä suussa sulavaksi ja samalla juurekset muuttuvan herkullisen makeiksi ja mukavan pehmeiksi. Possu kuuluu suomalaiseen jouluruokaan yhtä tukevasti kuin perinteinen KOFF jouluolut. Jo vuodesta 1987 valmistettu ajaton klassikko on riippuvainen suomalaisista raaka-aineista. BSAG:n hyväksymänä tuotteena KOFF Jouluolut on Itämeri-ystävällinen lähiolut. Padan kanssa tarjoiltavaa olutta käytetään myös haudutusliemessä. Annos kannattaa tarjoilla syvältä lautaselta, koska liemi on kriittinen osa nautintoa. Jos pöydässä on leipää, kannattaa sillä varmistaa ettei yksikään liemipisara mene hukaan!

Possupata juureksilla
(neljälle)

800 g porsaan kassleria

5 pientä perunaa

1 keskikokoinen palsternakka

½ lanttu

3 pientä kaskinaurista

2 keskikokoista porkkanaa

5 pientä, pyöreää salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

1 plo KOFF Jouluolutta

1 l lihalientä

2 oksaa rosmariinia

3 laakerinlehteä

5 kokonaista maustepippuria

suolaa ja pippuria

voita ja oliiviöljyä

Lohko pestyt juurekset suupalan kokoisiksi paloiksi ja laita ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Kuori salottisipulit ja laita ne juuresten joukkoon. Ripottele päälle runsaasti oliiviöljyä ja hieman suolaa ja pippuria. Paahda juureksia 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.

Paista possun pinta kauniin ruskeaksi paksupohjaisessa padassa. Käytä paistamiseen sekä oliiviöljyä, että voita. Mausta paistopinta suolalla ja pippurilla. Laita paahdetut juurekset possu seuraksi pataan.

Lisää pataan olut, lihaliemi, laakerinlehdet, maustepippurit, rosmariini ja murskatut valkosipulinkynnet. Hauduta kannella peitettynä 180-asteisessa uunissa 2-3 tuntia, kunnes liha on mureaa.

Tarjoile annos syvältä lautaselta, jotta saat juuresten ja possuviipaleiden seuraksi runsaasti aromaattista haudutuslientä.