Menu
kurpitsa1920.jpg

Kurpitsalohkot ja sinihomejuustovoi

Juomasuositus: Brooklyn Special Effects IPA

Makeaksi paahdetut kurpitsalohkot ja suolainen sinihomejuustovoi on täydellinen yhdistelmä pimeneviin syysiltoihin. Kurpitsa on ikoninen amerikkalainen kasvis, joten juomaksi sopii täydellisesti alkoholiton Brooklyn Special Effects IPA. Sinebrychoff tuo Brooklyn Breweryn valikoimasta parhaat tuotteet suomalaisten kuluttajien saataville. Makuparisiksi valittu olut taittaa kivasti voimakkaan juuston maun. Tässä IPAssa käytetään amerikkalaisia katkerohumalia Cascadea ja Citraa. Annoksen voi tarjoilla jaettavana alkusalaattina osana menukokonaisuutta tai pääruoan lisukkeena. Muista ottaa kurpitsaa lohkoessa sen siemenet talteen, sillä ne käytetään paahdettuina annoksen koristeluun! Voit kokeilla salaattiin rohkeasti erilaisia kurpitsoja!

Kurpitsalohkot ja sinihomejuustovoi

(neljälle)

1 keskikokoinen kurpitsa

1 valkosipulinkynsi

100 g normaalisuolaista voita

3 oksaa tuoretta timjamia (vain lehdet)

125 g sinihomejuustoa

1 dl hasselpähkinöitä

4 rkl lehtipersiljaa (ja lisää koristeluun)

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

Lohko kurpitsa pienehköiksi veneiksi ja ota siemenet talteen. Laita kurpitsalohkot leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja pirskottele päälle runsaasti oliiviöljyä, sekä sopivasti suolaa ja pippuria. Pilko valkosipuli pieneksi ja ripottele se myös kurpitsalohkojen päälle. Lisää viimeiseksi lohkojen päälle timjaminlehdet. Paahda kurpitsoja 220-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja kauniin ruskeita. Lohkoja kannattaa käännellä paistamisen aikana muutaman kerran. Anna lohkojen hieman jäähtyä ennen tarjoilua.

Anna voin pehmetä kulhossa. Lisää kulhoon murustettu sinihomejuusto (säästä hieman juustoa erilleen, tarjoilua varten), pieneksi hakattu lehtipersilja ja hyppysellinen suolaa ja pippuria. Sekoita tasaiseksi ja anna odottaa tarjoilua huoneenlämmössä.

Laita pähkinät ja kurpitsansiemenet leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja pirskottele päälle hieman oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paahda 180-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia, kunnes kauniin ruskeita.

Levitä sinihomejuustovoi tarjoiluvadin pohjalle ja asettele paahdetut kurpitsalohkot sen päälle. Murskaa osa paahdetuista hasselpähköinoistä ja lisää pähkinämurska - sekä kokoinaiset pähkinät ja kurpitsansiemenet - lohkojen päälle. Murustele joukkoon vielä loppu sinihomejuusto ja koristele annos lehtipersiljalla.