Menu

Vuoden 2017 lahjoituksemme

Yhteiskuntavastuumme on kumppanuutta ja yhteistyötä eri alojen toimijoiden kanssa.

Yhteiskuntavastuumme on kumppanuutta ja yhteistyötä eri alojen toimijoiden kanssa.

Tuemme Sinebrychoffin taidemuseota

Sinebrychoffin taidemuseon kokoelmissa ovat maamme arvokkaimmat ja kansainvälisesti merkittävimmät vanhojen mestareiden maalaukset. Museon kokoelmat ovat syntyneet pääasiassa lahjoituskokoelmista. Museon ytimen muodostaa Paul ja Fanny Sinebrychoffin ainutlaatuinen kotimiljöö, joka on pysyvästi esillä museon toisessa kerroksessa.

Lahjoitimme museolle 45 000 euroa käytettäväksi museon tutuksi tekemiseen suurelle yleisölle. Lahjoituksemme tullaan käyttämään mm. näihin hankkeisiin

  • Hiihtolomaviikkojen aikana toteutettaviin nuorten tube-tapahtumiin
  • Miniatyyrejä koskevan iPad-projektin loppuun saattamiseen ja sen lanseeraukseen.
  • Kymmenen tarinaa kotimuseosta -filmien toteuttamiseen. Filmit tulevat olemaan 2 - 5 minuutin pituisia youtube-videoita.
  • Kotimuseon ääniopastuksen hankintaan
  • Annan päivän 9.12. juhlintaan
  • Paul ja Fanny Sinebrychoffin joulu -näyttelyn toteuttamiseen

Parhaillaan taidemuseolla on esillä 1600-luvulla Hollannissa eläneen taiteilija Caesar van Everdingenin maalauksia. Poikkea katsomassa ennen näyttelyn päättymistä 14.5.

Tuemme Aseman Lapset ry:n Walkers-toimintaa

Tuemme Aseman Lapset ry:n arvokasta työtä lasten ja nuorten parissa. Lahjoitimme Walkers-toiminnalle 45 000 euroa, joka tullaan käyttämään Walkers-talon toimintaan ja nuorten kohtaamiseen niin Walkers-kahviloissa kuin kaduillakin. Yhteisenä tavoitteenamme on mahdollistaa yli 80 000 hyvää ja turvallista kohtaamista niin nuorten ja aikuisten välillä kuin Suomessa syntyneiden ja tänne muualta muuttaneidenkin nuorten välillä.

Niiden nuorten, jotka eivät ole muun avoimen nuorisotoimen asiakkaita, tavoittamiseen ja eteenpäin ohjaamiseen kulloinkin kyseeseen tulevien palveluiden ja avun piiriin. Vuonna 2016 apua Walkerseilta sai 436 nuorta. Osa lahjoituksesta tullaan käyttämään Walkers-auton eli Wauton toiminta-alueen laajentamiseen yhdeksälle uudelle paikkakunnalle mm. Nokialle, Kuopioon ja Orivedelle. 

Osallistumme myös vapaaehtoisrekrytoinnin vahvistamiseen sosiaalisessa mediassa Nuoruuden Veteraanit -teemalla toteutettavassa viestintäkampanjassa sekä viestintäkoulutuksen tarjoamiseen Walkers-ammattilaisille.

Lisäksi toimitamme Walkers-kahviloihin eri puolille Suomea 20 000 eurolla valmistamiamme juomia.

Harrastestipendejä keravalaisille nuorille jo vuodesta 2010

Tammikuussa jaoimme stipendejä 7 - 17-vuotiaille keravalaisille nuorille musiikki-, taide- tai liikuntaharrastukseen. Tukisumma nousi yli 34 000 euroon. Hakijoita määräaikaan mennessä tuli yhteensä 157, joista 125:lle myönnettiin stipendi. Keskimääräinen tukisumma oli 273 euroa.

Stipendien saajat valittiin Keravan kaupungin esityksestä. Valintaperusteina olivat mm. lapsen ja perheen elämäntilanne ja taloudelliset resurssit. Stipendi myönnetään vain osallistumis- tai lukukausimaksuun, ei välinehankintoihin.

Yhteistyössä Itämeren hyväksi - Sinebrychoff BSAG Elävä Itämeri -säätiön kumppanina 

Sinebrychoff on sitoutunut Itämeren hyvinvointiin ja allekirjoittanut Elävä Itämeri -säätiön BSAG:n kanssa Itämeri-sitoumuksen jo vuonna 2014. Yhteistyö jatkuu vuoden 2019 loppuun asti. Lisäksi vuosittainen rahallinen tukemme säätiölle on 15 000 euroa.

Yhteistyö sisältää toimintamme kehittämistä ja taloudellista tukea mm. vedenkäytön tehokkuuden kehittämistä, oluen valmistuksessa syntyvän hiilidioksidin talteenottoa sekä Itämeri-näkökulman ottamista mukaan tila-auditointeihin, jotka toteuttaa niin ikään Itämeri-sitoumuksen tehnyt mallastoimittajamme Viking Malt. Tila-auditoinneilla varmistetaan ketjun tuoteturvallisuus ja edistetään hyviä viljelykäytäntöjä, joilla voidaan vähentää ympäristökuormitusta ja suojella vesistöjä

Auditointiin kuuluu mm. maaperän tilan parantaminen paremmalla kastelunhallinnalla, vähentämällä hukkalannoittamista ja viljelykierrolla.