Menu

Suomen Olutmestarin Schwarz-Weizen – mestarin käsialaa

Vuoden 2017 Suomen Olutmestarin Miika Korpelan Sinebrychoffin kanssa suunnittelema tumma vehnäolut on kunnianosoitus saksalaiselle oluenvalmistusperinteelle ja schwarz-weizen-oluttyylille. Kyseessä oli viides kerta, kun Suomen Olutmestariksi valittu ravintola-ammattilainen sai suunnitella oman oluen.

Vuoden 2017 Suomen Olutmestarin Miika Korpelan Sinebrychoffin kanssa suunnittelema tumma vehnäolut on kunnianosoitus saksalaiselle oluenvalmistusperinteelle ja schwarz-weizen-oluttyylille. Kyseessä oli viides kerta, kun Suomen Olutmestariksi valittu ravintola-ammattilainen sai suunnitella oman oluen.

Suomen Olutmestarin Schwarz-Weizen on suodattamaton, paahteinen tumma vehnäolut, jossa on aistittavissa muun muassa banaania. Maukas, tumma vehnäolut sopii erityisen hyvin mausteisten ruokien, makkaran ja porsaankyljyksen kanssa – ja hyvässä seurassa tietysti myös sellaisenaan.

”Olen suuri vehnäoluiden ystävä, eikä saatavilla ole montaa tummaa vehnää. Syksyyn sopivat muutenkin vähän erilaiset olutmaut kuin keväällä ja kesällä. Toivon, että olut maistuu mahdollisimman monelle ja puhuttelee kaikkia oluen ystäviä”, sanoo Miika Korpela, joka toimii Ravintola Teerenpelin ravintolapäällikkönä Helsingin Kampissa.

Suomen Olutmestarin Schwarz-Weizen saa arominsa Hallertau–humalalajikkeesta. Maltaina on käytetty Pilsner-, vehnä-, Caramel- ja Dark ale -mallasta.

”Erikoisoluiden kysyntä jatkaa kasvuaan. Vehnäolut on yleisin oluttyyppi heti lagereiden ja IPA –oluiden jälkeen.* Halusimme saada Suomen Olutmestarin oluen kaikkien huulille, joten tänä vuonna olut on ensimmäistä kertaa kierrätyslasipullossa ja saatavilla myös yli tuhannessa päivittäistavarakaupassa”, sanoo erikoisoluiden Group Brand Manager Juhani Jalkanen Sinebrychoffilta.

Sinebrychoffin järjestämässä Suomen suurimmassa ravintola-ammattilaisten olutkilpailussa on valittu Suomen Olutmestari jo vuodesta 2008. Kaksivaiheisen nettikisan jälkeen karsitusta kymmenestä baarimestarista ja tarjoilijasta valitaan yleisön edessä paras finaalissa, jossa oluttieto, -taito ja –tarjoilutyyli ratkaisevat. Miika Korpela on yhdeksäs Suomen Olutmestari. Hän kehitti oluen yhdessä Sinebrychoffin panimomestarin Heikki Vuokon kanssa.

Edelliset Suomen Olutmestarin oluet, Mirva Kylmäkorven IPA777, Juha Sorsan Suomen Olutmestarin Vehnä, Jani Suomalaisen Olutmestarin Bärliineri ja Antti Peltosen Olutmestarin Export Pils maistuivat hyvin kuluttajille ja menestyivät myös olutasiantuntijoidenkin arvioissa.

Rajoitetun ajan valikoimassa olevan Suomen Olutmestarin Schwarz-Weizenin jakelu alkaa 28.8. päivittäistavarakauppoihin ja ravintoloihin.

*TNS Tracking 06/2017

Tuotetiedot:

Suomen Olutmestarin Schwarz-Weizen

Olut

Ainesosat: vesi, ohramallas, vehnämallas, humala, hiiva

Oluttyyppi                        tumma vehnäolut, schwarz-weizen
Alkoholi                            4,7 til-%
Kantavierre                       11 %Plato
Väri                                    70 EBC
Katkerot                            16 EBU

100 ml sisältää

Energia                              40 kcal/170 kJ
Proteiini                            < 0,5 g
Hiilihydraatit                    2,8 g
Rasva                                 0 g

Pakkaus: 0,33 l kierrätyslasipullo

Lisätietoja, kuvat ja haastattelupyynnöt: viestintäpäällikkö Timo Mikkola, Sinebrychoff,
puh: 040 8307176, email: [email protected]


197-vuotias Sinebrychoff on Suomen johtava oluiden, siidereiden sekä virvoitus- ja energiajuomien valmistaja, joka tarjoaa myös kattavan valikoiman kansainvälisiä oluita ja yhteistyökumppaniensa kautta laajan valikoiman muita alkoholijuomia. Sinebrychoff aloitti panimotoiminnan 1819 ja on tänään Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys. Sinebrychoff on osa kansainvälistä Carlsberg-konsernia. www.sinebrychoff.fi — www.facebook.com/Sinebrychoff1819 — Twitter: @Sinebrychoff — YouTube: Sinebrychoff1819 — www.facebook.com/olutjaruoka — www.kohtuullisesti.fi