Menu

Sinebrychoffin vetovastuu vaihtuu

Vuodesta 2008 Sinebrychoffin toimitusjohtajana toiminut Pekka Tiainen siirtyy yhtiön hallitukseen, ja uusi toimitusjohtaja Anders Frydenlund aloittaa 1.8.2017.

Vuodesta 2008 Sinebrychoffin toimitusjohtajana toiminut Pekka Tiainen siirtyy yhtiön hallitukseen, ja uusi toimitusjohtaja Anders Frydenlund aloittaa 1.8.2017.

Sinebrychoff on Suomen johtava panimo. Pekka Tiaisen astuessa vetovastuuseen vuonna 2008 Suomen juomamarkkinat elivät suurinta markkinamurrostaan. Tällöin käynnistyi pakkausuudistusaalto, ja kuluttajat siirtyivät tölkkien ja KMP-pakkausten käyttäjiksi. Koko 2010-luvun Suomen kansantalous on kuitenkin ollut haasteissa, mutta Sinebrychoff on pystynyt säilyttämään vahvan asemansa. Tätä on edesauttanut viime vuosien kaupallisen agendan uudistaminen. Onnistuminen siinä on mahdollistanut sekä Sinebrychoffin että sen asiakkaiden kaupallisen menestyksen.

”Tätä positiivista kehitystä nopeuttaaksemme haluamme huolehtia Sinebrychoffin tulevaisuuden mahdollisuuksista nimittämällä Anders Frydenlundin (41) yhtiön toimitusjohtajaksi 1.8.2017 alkaen. Anders tulee Norjasta, Ringnesiltä, joka on osa Carlsberg-konsernia. Siellä hän on toiminut vuodesta 2005, vuodesta 2013 alkaen Ringnesin päivittäistavarakaupasta vastaava kanavajohtaja. Frydenlundilla on vahva kokemus asiakkaista ja kuluttaja-aktivoinneista sekä vahvat näytöt liiketoiminnan kannattavasta kehittämisestä. Toimitusjohtajan vaihdosta tukee Pekka Tiaisen siirtyminen Sinebrychoffin hallituksen jäseneksi, jolloin hänen osaamisensa Suomen markkinasta yhdistyy Frydenlundin tuomaan uuteen ajatteluun”, sanoo Michiel Herkemij, Carlsberg Groupin Western-Europe EVP.

”Olen innoissani, kun pääsen Sinebrychoffille, joka on Suomen juomamarkkinoiden ehdoton edelläkävijä. Yhdessä osaavan sinebrychoffilaisen henkilöstön ja vahvojen brändien kanssa pystymme nopeuttamaan kannattavan kasvun saavuttamista yhdessä asiakkaidemme kanssa”, sanoo Anders Frydenlund.

”Haluan kiittää kaikkia sinebrychoffilaisia, Sinebrychoffin asiakkaita sekä kaikkia tärkeitä sidosryhmiämme näistä paristakymmenestä vuodesta, jolloin olen toiminut Sinebrychoffilla operatiivisissa johtotehtävissä. Ilman saumatonta yhteistyötä meille tärkeiden tahojen kanssa ei Sinebrychoff olisi onnistunut saavuttamaan sitä vahvaa asemaa, mikä sillä tänä päivänä on. Tulen hallitustyöskentelyssäni antamaan oman Suomen juomamarkkinoita koskevan osaamiseni Sinebrychoffin ja Carlsberg Groupin käyttöön”, sanoo Pekka Tiainen. 

Lisätietoja:

Kasper Elbjørn, johtaja, kansainväliset ja Tanskan mediasuhteet, Carlsberg-konserni
Mob +45 4179 1216
[email protected]

197-vuotias Sinebrychoff on Suomen johtava oluiden, siidereiden sekä virvoitus- ja energiajuomien valmistaja, joka tarjoaa myös kattavan valikoiman kansainvälisiä oluita ja yhteistyökumppaniensa kautta laajan valikoiman muita alkoholijuomia. Sinebrychoff aloitti panimotoiminnan 1819 ja on tänään Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys. Sinebrychoff valmistaa Coca-Colan juomat Suomessa. Sinebrychoff on osa kansainvälistä Carlsberg-konsernia. sinebrychoff.fifacebook.com/Sinebrychoff1819 — Twitter: @Sinebrychoff — YouTube: Sinebrychoff1819 — www.kohtuullisesti.fi

Anders Frydenlund

Pekka Tiainen