Menu

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton uudeksi toimitusjohtajaksi pääministerin EU-neuvonantaja ja entinen europarlamentaarikko Riikka Pakarinen

Riikka Pakarinen siirtyy pääministerin EU-asioiden neuvonantajan tehtävästä Panimoliiton toimitusjohtajaksi. Yhdeksi päätavoitteistaan uusi toimitusjohtaja mainitsee oluen verotuksen saattamisen lähemmäksi eurooppalaista keskitasoa.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen kauppatieteiden ja yhteiskuntatieteiden maisteri Riikka Pakarisen. Keskustan entinen varapuheenjohtaja ja europarlamentaarikko on työskennellyt viimeiset kaksi vuotta pääministeri Juha Sipilän EU-asioiden neuvonantajana. Edunvalvontatyöstä Pakarinen on kerryttänyt kokemusta Metsäteollisuuden edunvalvontapäällikkönä ja johtoryhmän jäsenenä.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitossa Pakarinen pääsee hyödyntämään yhteiskunnallista ja liiketalouden osaamistaan kotimaisen talouden, työllisyyden, maatalouden ja ympäristön hyväksi.

”Panimoala on paitsi merkittävä suomalainen työllistäjä, myös monella tapaa edelläkävijä vastuullisten käytäntöjen kehittämisessä. Minua kiehtoo myös alan piirissä tapahtunut kehitys muun muassa tuotteiden ja pientuotannon osalta. On tärkeää varmistaa, että panimoala säilyy jatkossakin elinvoimaisena – jollei verotusta saada vietyä lähemmäksi eurooppalaista keskitasoa, on vaarana, että työt ja verotulot pakenevat kohtuullisempien kulujen perässä muualle Eurooppaan”, Pakarinen pohtii.

Panimoteollisuus työllistää suoraan noin 1700 henkilöä ja koko arvoketjussa työntekijöitä on noin 26 000. Kotimaisella oluella on tärkeä työllistävä vaikutus aina alkutuotannosta kauppaan ja ravintoloihin. Kokonaisuudessaan panimo- ja virvoitusjuomateollisuus kerryttää valtion kassaan vuosittain yli 2 miljardia euroa.

Panimoliitolle on ollut tärkeää löytää toimitusjohtajan tehtävään henkilö, jolla on tuoreita näkemyksiä ja kapasiteettia rakentaa kestävää yhteistyötä yhteiskunnan eri toimijoiden kanssa.

”Pohdin pitkään asettumista ehdolle tulevan kevään eduskunta- tai eurovaaleissa. Politiikka ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen ovat aina olleet minulle sydämenasioita. Kun otin vastaan Panimoliiton toimitusjohtajan tehtävän, päätin samalla, että en asetu ehdolle vuoden 2019 vaaleissa. Haluan sitoutua täysin Panimoliiton johtamiseen ja sen toiminnan kehittämiseen”, Riikka Pakarinen sanoo.

”Nykyinen työni on ollut äärettömän mielenkiintoista ja palkitsevaa - joskus on kuitenkin uskallettava tarttua myös itselle uusiin ja yllättäviinkin mahdollisuuksiin. Panimoliiton toimitusjohtajuus on sellainen. Odotan työtä suurella mielenkiinnolla ja uskon, että uutena alalla pystyn kehittämään panimoteollisuutta ennakkoluulottomalla otteella, perinteitä kunnioittaen”, Pakarinen jatkaa.

Panimoalalla riittää haasteita ratkaistavaksi myös tulevaisuudessa, ja pitkäjänteinen yhteiskunnallinen vaikuttaminen vaatii liiton toimitusjohtajalta aktiivista osallistumista ja kehitystyötä.

”Rekrytointiprosessi on ollut pitkä – halusimme varmistua siitä, että tehtävään saadaan tarvittavaa osaamista ja uudistumiskykyä. Riikka Pakarisella on vahvat näytöt yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja edunvalvonnasta ja olemme hyvin iloisia saadessamme hänet Panimoliiton toimitusjohtajaksi”, Panimoliiton hallituksen puheenjohtaja Lasse Aho toteaa. Riikka Pakarinen aloittaa tehtävässä 1.1.2019.

Riikka Pakarinen, Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja p. 040 580 083

Lasse Aho, Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton hallituksen puheenjohtaja, p. 0400 203 600

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry on olutta, siideriä ja long drink -juomia sekä virvoitusjuomia ja kivennäisvesiä valmistavan kotimaisen elinkeinon edunvalvoja. Sen jäsenyritykset ovat Oy Hartwall Ab, Momentin Group Oy, Olvi Oyj, Red Bull Finland Oy, Saimaa Brewing Company ja Oy Sinebrychoff Ab. Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto on Elintarviketeollisuusliitto ry:n toimialayhdistys.