Menu

Klassikon jatko-osa - Brooklyn Local 2 Sinebrychoffin syysvalikoimassa

Brooklynin syksyn lanseeraus Local 2 yhdistää eurooppalaisen maltaan ja humalan, belgialaisen tumman sokerin ja New Yorkin perhetilalta kerätyn villikukkahunajan. Oluessa on aistittavissa myös mausteisuutta, hedelmäisyyttä ja karamellin ja suklaan makua.

Brooklynin syksyn lanseeraus Local 2 yhdistää eurooppalaisen maltaan ja humalan, belgialaisen tumman sokerin ja New Yorkin perhetilalta kerätyn villikukkahunajan. Oluessa on aistittavissa myös mausteisuutta, hedelmäisyyttä ja karamellin ja suklaan makua.

Vuonna 2016 valikoimaan palasi Brooklyn Local 1 seitsemän vuoden tauon jälkeen ja sama toistuu nyt newyorkilaispanimon Local 2 –erikoisoluen kanssa. Local 2 oli nautittavissa Suomessa viimeksi 2010.

Local 2 on edeltäjänsä tavoin pullotettu 75 cl profiililasipulloon ja suljettu samppanjakorkilla. Käymistekniikka on nykyään vähemmän käytetty; oluen toinen käyminen tapahtuu pullossa.

Brooklyn Local 2 on belgialaisten ale-oluiden inspiroima, tumma pintahiivaolut, joka yhdistää eurooppalaisen maltaan ja humalan yhdysvaltalaiseen olutperinteeseen. Valmistuksessa on käytetty saksalaista pilsner-mallasta ja englantilaista suklaamallasta. Humalointi on tehty kolmella eri humala-lajikkeella, Perlellä, Auroralla ja East Kent Goldingilla, jotka antavat oluelle hienostunutta katkeruutta. Villikukkahunaja ja tumma sokeri tuovat olueen hienovaraisen makeaa aromia.

Kauniisti vaahtoava Brooklyn Local 2 on tasapainoinen olut, joka sopii niin hyvään seuraan kuin ruokapöytäänkin. Parhaimmillaan 7-12-asteisena. Belgialaistyylisen tumman Abbey Ale -oluen mausteinen ja tumman hedelmäinen maku soveltuu erityisen hyvin porsaan, ankan, kypsytettyjen juustojen, grillattujen kasvisten ja sieniruokien kyytipojaksi.

”Suomessakin on vihdoin yleistynyt jaettavan ruoan ja juoman kulttuuri ravintoloissa. Pöytään tuodaan annoksia jotka jaetaan seuralaisten kesken ja näin ravintolakokemus voidaan jakaa ja keskustella siitä. Elämyksestä saadaan monipuolisempi kun päästään maistamaan useampia makuja. Ja hyvä juoma on aina osa hyvää ravintolakokemusta. Brooklynin Local 2 tukee tätä ajattelutapaa ja se toimii mielestäni parhaiten jaettuna sosiaalisessa hetkessä ystävien ja hyvän ruoan kanssa. Parhaiten Local 2:n makumaailma toimii kun on kevyt illanvietto hyvien ystävien kanssa viilenevässä loppukesän illassa, pöydällä lajitelma tummaa suklaata, juustoja ja leikkeleitä”, vinkkaa Suomen Brooklyn Ambassador Ramses Showlah.

Pelkistetyn etiketin takana on mies nimeltä Milton Glaser — graafikko, jonka käsialaa on myös klassinen I Love NY -logo. Glaser on suunnitellut ja suunnittelee edelleen kaikki Brooklyn-panimon etiketit.

Brooklyn Local 2 tulee Alkon valikoimaan 14.9. ja löytynee kymmenistä myymälöistä kuluttajakysynnän ja suosion mukaan. Olutta on saatavilla myös ravintoloista, ravintolajakelu alkaa 28.8.

Brooklyn Brewery on jo yli vuosikymmenen rikastuttanut suomalaista oluttarjontaa tutuilla klassikoilla ja innovatiivisilla uutuustuotteilla. Brooklynin oluet tulivat Sinebrychoffin valikoimaan 2006. Tällä hetkellä valikoimassa on kahdeksan erilaista Brooklyn-olutta.

Brooklyn Local 2

Olut

Ainesosat: vesi, ohramallas, humala, hiiva, villikukkahunaja, tumma kandisokeri, appelsiininkuori.

Oluttyyppi                        tumma belgialaisvaikutteinen Abbey Ale
Alkoholi                            9,0 til-%
Kantavierre                       18,1 %Plato
Väri                                    60 EBC
Katkerot                            27 EBU

100 ml sisältää

Energia                              66 kcal/275 kJ
Proteiini                            0,57 g
Hiilihydraatit                    3,77 g
Rasva                                 0 g

Lisätietoja, kuvat ja haastattelupyynnöt: viestintäpäällikkö Timo Mikkola, Sinebrychoff,
puh: 040 8307176, email: [email protected]


197-vuotias Sinebrychoff on Suomen johtava oluiden, siidereiden sekä virvoitus- ja energiajuomien valmistaja, joka tarjoaa myös kattavan valikoiman kansainvälisiä oluita ja yhteistyökumppaniensa kautta laajan valikoiman muita alkoholijuomia. Sinebrychoff aloitti panimotoiminnan 1819 ja on tänään Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys. Sinebrychoff on osa kansainvälistä Carlsberg-konsernia. www.sinebrychoff.fi — www.facebook.com/Sinebrychoff1819 — Twitter: @Sinebrychoff — YouTube: Sinebrychoff1819 — www.facebook.com/olutjaruoka — www.kohtuullisesti.fi