Menu

KOFF Jouluolut tänä vuonna Euran NiittyFarmin tilalta

Suomen vanhimman Jouluoluen ohramaltaan voi jo 10. kerran jäljittää nimikkotilalle. Vuoden 2017 KOFF Jouluoluen ohra tulee Heikki ja Pauliina Puputin NiittyFarmin tilalta Eurasta. Tänä vuonna Jouluolut on saanut myös uuden ilmeen, mutta maku on tuttu.

Aikaisemmin Sinebrychoffin Jouluoluena tunnettu olut on nyt KOFF Jouluolut, ja olut on saanut samalla uudet pakkaukset. KOFF Jouluolut on saatavilla ensimmäistä kertaa pitkäkaulaisessa kierrätyslasipullossa ja tölkki-sixpackissä.

Jouluolut tuotiin ensimmäisen kerran markkinoille vuonna 1987. KOFF Jouluolut – kuten sen edeltäjätkin - on kullanruskea, pehmeä ja täyteläinen wieniläistyylinen lager. Tummaksi paahdettu ohramallas ja Saazer-humala takaavat oikean jouluisen aromin. Jouluoluen viljelijä valittiin mallastaja Viking Maltin auditoimista mallasohran sopimusviljelijöistä. Mallasohran matkan voi näin jäljittää pellosta pöytään. Euralaisten Puputtien NiittyFarmin tilan ohra täytti kaikki Sinebrychoffin yhdessä BSAG:n (Baltic Sea Action Group) ja Viking Maltin kanssa asettamat vaatimukset.

”Oli hienoa, kun Viking Maltilta soitettiin vuodenvaihteessa, että meidät valittiin viljelijöiden joukosta Jouluoluen ohran toimittajaksi, itsekin kun olen oluen ystävä. Suomalaiset arvostavat sitä, että tietävät, mistä ruoka ja juoma tulevat”, Heikki Puputti sanoo.

Sinebrychoffin oluen tuotanto on riippuvainen luonnosta saatavista raaka-aineista: puhtaasta vedestä ja suomalaisesta ohramaltaasta. Vuodesta 2014 Sinebrychoff on tehnyt yhteistyötä Elävä Itämeri -säätiön eli Baltic Sea Action Groupin (BSAG) kanssa ja sitoutunut edistämään Itämeren hyvinvointia.  BSAG:n hyväksymänä tuotteena KOFF Jouluolut on Itämeri-ystävällinen lähiolut.

”Sitoumuksemme koskee vedenkäytön tehokkuuden kehittämistä, oluen valmistuksessa syntyvän hiilidioksidin talteenottoa sekä Itämeri-näkökulman ottamista mukaan tila-auditointeihin, jotka toteuttaa niin ikään Itämeri-sitoumuksen tehnyt mallastoimittajamme Viking Malt” kertoo Sinebrychoffin pääpanimomestari Tapio Kangas-Heiska.


KOFF Jouluolut

Olut

Ainesosat: vesi, ohramallas, ohra, humala.
Oluttyyppi: Wieniläistyylinen lager
Alkoholi: 4,5 til-%
Kantavierre: 12,2 %Plato
Väri: 40 EBC
Katkerot: 20 EBU
Ravintosisältö per 100 ml
Energia: 194 kJ / 46 kcal
Rasva: 0 g
-josta tyydyttynyttä: 0 g
Hiilihydraatit: 4,4 g
-josta sokereita: 0 g
Proteiini: <0,5 g
Suola: 0 g

Lisätietoja, kuvat ja haastattelupyynnöt: viestintäpäällikkö Timo Mikkola, Sinebrychoff,

puh: 040 8307176, email: [email protected]

197-vuotias Sinebrychoff on Suomen johtava oluiden, siidereiden sekä virvoitus- ja energiajuomien valmistaja, joka tarjoaa myös kattavan valikoiman kansainvälisiä oluita ja yhteistyökumppaniensa kautta laajan valikoiman muita alkoholijuomia. Sinebrychoff aloitti panimotoiminnan 1819 ja on tänään Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys. Sinebrychoff on osa kansainvälistä Carlsberg-konsernia. www.sinebrychoff.fi — www.facebook.com/Sinebrychoff1819 — Twitter: @Sinebrychoff — YouTube: Sinebrychoff1819 — www.facebook.com/olutjaruoka — www.kohtuullisesti.fi