Menu

Karhu Speltti IPA – suuren panimon tasaisen parasta laatua

Suuren suosion saavuttanut Karhu Ruis IPA saa rinnalleen toisen India Pale Alen, jossa on käytetty suomalaista spelttiä. Speltti tuo oman herkullisen lisän Karhu IPA -olueen, pehmentää sen katkeruutta ja raikastaa makua.

Karhu Speltti IPA on suodattamaton India Pale Ale, jonka valmistuksessa on käytetty spelttiä. Se on opaalimainen, kullanvärinen, ja suodattamattomuudesta johtuen olut on luonnollisen sameaa. Karhu Speltti IPAn kehittämisestä ovat vastanneet Sinebrychoffin panimomestari Heikki Vuokko ja tuotekehittäjä Antti Vilpponen.

Pintahiivaoluiden suosio on Suomessa yhä kasvussa ja IPA:t ovat lagerin jälkeen toiseksi suosituin oluttyyli.

Luonteeltaan speltti sopii erinomaisesti Karhu IPA olueen. Se on kasvuolosuhteiltaan vaatimaton ja sopii erityisen hyvin luonnonmukaiseen viljelyyn mukautuen luonnon omaan ekologiseen kiertoon. Kovakuorinen speltti menestyy ilman lannoitusta karuillakin maaperillä, ja sen viljely on hyväksi luonnolle. Speltinviljelijät ovat Suomessa joko luomu- tai biodynaamisia viljelijöitä.

”Keväällä lanseerasimme Karhun ensimmäisen pintahiivaoluen, Karhu Ruis IPAn. Se on ollut suuri menestys – myynti on ollut kaksinkertainen ennakko-odotuksiimme verrattuna, eivätkä nekään pienet olleet”, kertoo Karhu-oluen tuotepäällikkö Nella Lämsä Sinebrychoffilta.

Karhu Speltti IPAn pakkauksissa esiintyvän karhun on suunnitellut lappilainen taidemaalari Helena Junttila, joka on tullut tunnetuksi tussipiirroksista ja maalauksista, joissa hän kuvaa ihmistä eläinten, kasvien, myyttisten hahmojen ja luonnonvoimien kanssa. Eläimistä etenkin karhu toistuu usein teoksissa. Useasti palkitun Helenan taidetta on ollut esillä eri puolilla maailmaa ja hänen teoksiaan kuuluu Rovaniemen taidemuseon kokoelmiin.

Johtuen humaloinnin tuomasta katkeruudesta, IPA oluet sopivat erinomaisesti rasvaisten ja suolaisten ruokien kanssa. Speltti IPA maistuu erityisesti kana- ja kalaruokien sekä juustojen kanssa. Karhu Speltti IPA sopii mainiosti myös mausteisten ruokien kyytipojaksi.

Karhun suosio perustuu maun lisäksi tasaiseen parhaaseen laatuun. Kuten muutkin Sinebrychoffin valmistamat oluet, Karhu Speltti IPA on tehty suomalaisista raaka-aineista. Karhu-oluet valmistetaan Sinebrychoffin panimolla Keravalla.

”Karhun mainonta on yhtä suoraviivaista kuin olutkin ja halusimme näyttelijöiden sijaan käyttää omaa tuotantojohtajaamme, panimomestari Bo Rantaa mainoksissa. Ruis IPA:n yhteydessä alkanut tv-mainoskampanja jatkaa myös Speltin tullessa myyntiin”, kertoo Nella.

Sinebrychoff valmistaa juomansa mahdollisimman vähällä määrällä vettä. Vuonna 2017 käyttämämme vesimäärä per valmis juomalitra oli vain 2,3 litraa – yksi maailman tehokkaimpia. Carlsberg-konsernin asettamien Together Towards ZERO –kestävän kehityksen strategian tavoitteiden mukaan koko panimokonserni puolittaa vedenkäyttönsä vuoteen 2030 mennessä.

Kaikissa Sinebrychoffin myymissä alkoholituotteissa on linkki kohtuullisesta alkoholinkäytöstä kertovaan sivustoon kohtuullisesti.fi. Lisäksi juomissa on varoitusmerkintä, jossa muistutetaan, että autoilu ja alkoholi eivät sovi yhteen.

Tuotetiedot
Pakkaus: 50 cl tölkki
Humalat: Citra, Mosaic
Oluttyyppi: India Pale Ale (IPA)
Ainesosat: vesi, ohramallas, ohra, speltti, humala, hiiva.
Alkoholi: 5,3 % Vol.
Kantavierre: 12,1 %Plato
Väri: 18 EBC
Katkerot: 47 EBU
100 ml sisältää: 189 kJ / 45 kcal

Jakelu alkaa 20.8.

Karhun valikoimassa on syksyllä 2018 Karhu Speltti IPA:n lisäksi Ruis IPA, Karhu 4,6 %, Karhu 5,3 %, Karhu 8,0 %, Karhu Raaka, Karhu Tumma ja Karhu Tumma I.

kohtuullisesti.fi

Lisätietoja, kuvat ja haastattelupyynnöt: viestintäpäällikkö Timo Mikkola, Sinebrychoff,
puh: 040 8307176, email: [email protected]

198-vuotias Sinebrychoff on Suomen johtava oluiden, siidereiden sekä virvoitus- ja energiajuomien valmistaja, joka tarjoaa myös kattavan valikoiman kansainvälisiä oluita ja yhteistyökumppaniensa kautta laajan valikoiman muita alkoholijuomia. Sinebrychoff aloitti panimotoiminnan 1819 ja on tänään Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys. Sinebrychoff on osa kansainvälistä Carlsberg-konsernia.
www.sinebrychoff.fi — www.facebook.com/Sinebrychoff1819 — Twitter: @Sinebrychoff — www.kohtuullisesti.fi