Menu

Hyvää kohtuullisen oluen päivää!

Sinebrychoffilla korostamme, että panimojuomat voivat kohtuullisesti ja vastuullisesti nautittuina kuulua aikuisten hyvään arkeen ja juhlaan. Viettämällä vuotuista kohtuullisen oluen päivää haluamme nostaa esille monimuotoista, vastuullista olutkulttuuria. Vastuullisen juomisen edistäminen on myös osa Carlsbergin kestävän kehityksen ohjelmaa Yhdessä kohti NOLLAa.

Kansainvälistä kohtuullisen oluen päivää vietetään 2018 jo neljännen kerran. Kohtuullisen oluen päivä on panimojen ja olutyhteisöjen kansainvälinen kampanja oluen ja muiden panimojuomien vastuullisen kulutuksen puolesta. Tänä vuonna päivä osuu perjantaille 14.9.

Carlsberg-konserni pyrkii omalta osaltaan vahvistamaan vastuullista juomakulttuuria ja vaikuttamaan siihen, että alkoholin väärinkäyttö vähentyisi WHO:n hyvinvointitavoitteiden mukaisesti. Vastuullisen juomisen edistäminen on myös Carlsbergin kestävän kehityksen ohjelman yksi neljästä painopisteestä. Tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä alkoholiton olut löytyy aina vaihtoehtona vahvemmille oluille kaikilla konsernin markkinoilla.

Sinebrychoffilla olemme iloisia, että suomalaiset ovat löytäneet oluen rikkaan maailman. Maku on prosentteja tärkeämpää, ja olut maistuu yhä useammalle myös alkoholittomana. Alkoholittoman oluen suosio on Suomen lisäksi kasvussa muuallakin Euroopassa, ja kaupoissa sekä ravintoloissa sen saatavuus on parantunut ja valikoimat monipuolistuneet. Myös uuden alkoholilain myötä kauppoihin tulleet enintään 5,5 % oluet ovat rikastuttaneet suomalaista olutkulttuuria.

Kohtuullisuutta on pohtinut myös bloggaaja, yrittäjä ja oluen ystävä Natalia "Nata" Salmela. Katso hänen videonsa aiheesta kuvalinkistä!

https://www.youtube.com/watch?v=9y4aLnHv54M

kohtuullisesti.fi