Menu

Harrastestipendit keravalaisille lapsille ja nuorille jaettu

Sinebrychoff on vuodesta 2009 tukenut kotikaupunkinsa Keravan nuorten mahdollisuuksia harrastaa osana kestävän kehityksen ohjelmaansa. Tämän kevään harrastestipendit jaettiin 125 nuorelle, yhteensä 34 000 euroa.

Sinebrychoff on vuodesta 2009 tukenut kotikaupunkinsa Keravan nuorten mahdollisuuksia harrastaa osana kestävän kehityksen ohjelmaansa. Tämän kevään harrastestipendit jaettiin 125 nuorelle, yhteensä 34 000 euroa.

Tämä on jo kahdeksas vuosi, jolloin Sinebrychoff jakaa stipendejä. Tänä vuonna hakijoita oli 149, joista 125:lle myönnettiin stipendi. Keskimääräinen tukisumma oli 273 euroa ja kaikkiaan tukea jaettiin yli 34 000 euroa. Stipendien saajat valittiin yhteistyössä Keravan kaupungin kanssa, joka tekee hakijoista Sinebrychoffille esityksen. Valintaperusteina olivat mm. lapsen ja perheen elämäntilanne ja taloudelliset resurssit.

Harrastestipendit on tarkoitettu 7 - 17-vuotiaille keravalaisille nuorille esimerkiksi musiikki-, taide- tai liikuntaharrastukseen. Stipendi on tarkoitettu ohjattuun harrastetoimintaan urheiluseurassa, kansalaisopistossa tai taiteen perusopetusta antavassa oppilaitoksessa, esimerkiksi musiikkiopistossa, sana- tai kuvataiteen oppilaitoksessa tai tanssiopistossa. Stipendi myönnetään vain osallistumis- tai lukukausimaksuun, ei välinehankintoihin.

”Haluamme osaltamme ehkäistä nuorten syrjäytymistä ja luoda edellytyksiä, että nuorista tulee terveitä aikuisia. Uskomme, että ryhmätoiminta ja harrastukset auttavat tässä. Myönteiset oppimiskokemukset, onnistuminen ja osallisuuden tunne ovat innostavia tekijöitä nuoren elämässä. Pidämme tärkeänä, että jokaisella heistä olisi mahdollisuus kehittää itseään jonkin harrastuksen parissa”, sanoo viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Marja-Liisa Weckström.

”Yritysten yhteiskuntavastuuta tarvitaan ja Sinebrychoff on hyvä esimerkki paikallisesta yhteistyöstä. Työttömyys, sairastuminen, yksinhuoltajuus tai erilaiset velkajärjestelyt ovat saattaneet heikentää perheen toimeentuloa. Stipendien avulla monen lapsen ja nuoren on mahdollista jatkaa harrastustaan”, kertoo Keravan liikuntapalvelujohtaja Päivi Valtonen.

Harrastestipendien lisäksi Sinebrychoff tukee vuosittain Aseman Lapset ry:n etsivää valtakunnallista nuorisotyötä eli Walkers-toimintaa noin 50 000 eurolla.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Marja-Liisa Weckström, p. 040 727 6730, Sinebrychoff

Liikuntapalvelujohtaja Päivi Valtonen, p. 040 318 2246, Keravan kaupunki

Tänä syksynä 198 vuotta täyttävä Sinebrychoff on Suomen johtava oluiden, siidereiden sekä virvoitus- ja energiajuomien valmistaja, joka tarjoaa asiakkailleen myös kattavan valikoiman kansainvälisiä oluita ja laajan valikoiman muita alkoholijuomia.
Sinebrychoff aloitti panimotoiminnan 1819 ja on tänään Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys. Sinebrychoff valmistaa ja myy Coca-Colan tuotteet Suomessa ja on osa kansainvälistä Carlsberg-konsernia.
www.sinebrychoff.fiwww.facebook.com/Sinebrychoff1819 — Twitter: @Sinebrychoff — YouTube: Sinebrychoff1819 — www.facebook.com/olutjaruokawww.kohtuullisesti.fi- www.ajankohtainenkolmonen.fi