Menu

Coca-Colan virvoitusjuomauutuudet: Keveyttä, luomua ja uusia makuja

Sinebrychoff ja Coca-Cola Finland tuovat kevään juomavalikoimaan tukun uusia ja uudistuneita makuja. Coca-Cola Zero Sugarin lisäksi uusia juomia tulee Fantan, Honest-luomujuoman, Spriten ja Poweraden valikoimiin.

What The Fanta yllättää

#WhatTheFanta on puolen vuoden mysteerimakukampanja, jonka aikana lanseerataan tuntematon määrä vaihtuvia Fanta-makuja – kaikki saman näköisessä pakkauksessa. Kuluttajille ei jää muuta mahdollisuutta kuin maistaa ja arvata, miltä Fanta maistuu. Kuluttajat pääsevät siten maistelemaan ja arvailemaan hedelmäisiä makuja, jotka kaikki ovat uusia Suomessa. Tällaista yllätysmakukonseptia ei ole Suomessa aikaisemmin toteutettu.  Kaikki What The Fanta -maut on pakattu 0,5 litran kierrätysmuovipulloon, joiden materiaalista 50 % on kierrätysmuovia.

Kausimaku Coca-Cola Zero Sugar Persikka

Coca-Colan uutuusmaut herättävät aina suurta kiinnostusta ja käynnistävät vilkkaan uutuuskokeilun ja maistelun. Tämän kevään uudessa Coca-Colassa maistuu hienostunut persikka. Raikkaassa uutuudessa plussaa on sokerittomuus, minkä ansiosta persikka-Coca-Cola maistuu myös kevyemmistä juomista pitäville. Maailmalla Coca-Colan maku yhdistettynä persikkaan on pidetty makuyhdistelmä erityisesti lämpiminä kesäkausina.

Sinebrychoff tuo Coca-Cola Zero Sugar Persikan nyt ensimmäistä kertaa suomalaisten maisteltavaksi. Coca-Cola sokerilla tai ilman on sekä Suomen että koko maailman suosituin kolatuotemerkki. Coca-Cola ilman sokeria ja sen makuvariantit ovat löytäneet paikkansa suomalaisten jääkaapeissa. Suomessa sokerittomat kolajuomat nousivatkin ensimäistä kertaa ohi sokerillisten vuonna 2018*. Coca-Cola Zero Sugar Persikka on pakattu 0,5 ja 1,5 litran KMP-pulloihin, joiden materiaalista 25 – 50 % on kierrätysmuovia. Kevään uutuus on saatavilla vain rajoitetun ajan elokuun 2020 loppuun asti.

Honest-luomujuomat kasvavat kahdella virvoitusjuomalla

Honest on luomujuomien edelläkävijä, jonka uusissa kevyesti kuplivissa ja kevyesti makeutetuissa virvoitusjuomissa maistuvat kesä ja herkulliset tarkkaan valitut luomuhedelmät. Honest Kupliva Lemonade Sitruuna ja Honest Kupliva Lemonade Appelsiini Sitruuna täydentävät viime kesänä lanseerattujen hiilihapottomien luomuteejuomien ja luomulemonadien valikoimaa. Kaikilla juomilla on luomusertifikaatti. Luomutuotteiden kysyntä on kasvussa ja jo yli miljoona suomalaista ostaa luomutuotteita viikottain.** Tölkkeihin pakatut Honest-virvoitusjuomat ovat mielenkiintoinen ja maistuva uutuus myös niille, jotka eivät tavallisesti pidä luomua juoman valintakriteerinään. Honest-tuotemerkin ovat perustaneet yhdysvaltalaiset Seth Goldman ja Barry Nalebuff vuonna 1998.

Ensimmäinen sokeriton Powerade

Uusi herkullinen sitruunanmakuinen Powerade Lemon Zero on Suomen ensimmäinen täysin sokeriton Powerade. Hyvänmakuinen, raikas juoma sopii kaloritonta virkistystä janoavalle vaikka urheilusuorituksen jälkeen. Urheilujuomakategoria on kasvussa*** ja niin myös Powerade, joka on kasvattanut suosiotaan tasaisesti vuosien varrella. Tänä keväänä Powerade-pullo saa myös uuden, urheilullisemman ilmeen. Powerade Lemon Zero on pakattu 0,5 litran kierrätysmuovipulloon.

Spriteen makua mehusta ja uusi vastuullisempi muovipullo

Legendaarinen Sprite kehitettiin vuonna 1960 Yhdysvalloissa ja vain viisi vuotta myöhemmin se esiteltiin suomalaisille, ensimmäisenä maana USA:n ulkopuolella. Tänä keväänä maailman kolmanneksi myydyimmän klassikkojuoman resepti päivittyy tähän päivään. Sitruuna- ja limettimehu (1 %) sekä luontaiset aromit antavat Spritelle aiempaa raikkaamman maun. Juoman makeuttamiseen ei ole käytetty kevytmakeuttajia vaan sokeria, jota on lisätty hieman vähemmän. Maun mukana raikastuu myös Spriten ilme, jonka ansiosta Sprite tulee varmasti olemaan kevään virkistävin pullo juomakaapeissa.

Tänä keväänä kirkas on uusi vihreä! Sprite luopuu ikonisesta vihreästä pullosta ja muuttaa kirkkaisiin pulloihin. Tämä sen vuoksi, että Sprite haluaa edistää pullojen kierrätystä ja kirkkaat pullot voidaan  kierrättää uusien pullojen materiaaliksi, värillisiä pulloja ei. Spriten vastuullinen teko pitää kerran valmistetun muovin kierrossa, vähentää tarvetta valmistaa uutta muovia pulloja varten ja pienentää pulloihin käytettävän muovin hiilidioksidipäästöjä.  Sprite on myynnissä 0,5 ja 1,5 litran KMP-pulloissa, joiden materiaalista 25 - 50% on vastuullisesti kierrätysmuovia, sekä 0,25 litran kierrätyslasipullossa.

Kaikkien juomien jakelu alkaa 23.3. kautta maan. Kaikki juomat soveltuvat vegaaneille.

Sinebrychoff on sitoutunut Carlsberg-konsernin Together Towards ZERO -kestävän kehityksen kampanjaan, jonka yksi osa-alue on vesihukan vähentäminen puoleen vuoden 2017 keskiarvosta. Jokainen juomalitra valmistetaan mahdollisimman vähällä vedellä, vuoteen 2030 mennessä yksi valmis juomalitra syntyy keskimäärin 1,7 litralla vettä (2017: 2,4 litraa). Yhden virvoitusjuomalitran valmistukseen käytettiin 2019 1,47 litraa vettä.

 

Tuotetiedot:

  1. What The Fanta

Virvoitusjuoma. Sisältää makeutusaineita

Ainesosat: Vesi, hiilidioksidi, omenamehu tiivisteestä (3,3%), happamuudensäätöaineet (sitruunahappo, natriumsitraatti), saflori- ja sitruunatiiviste, makeutusaineet (natriumsyklamaatti, asesulfaami K, sukraloosi), säilöntäaine (kaliumsorbaatti), luontaiset aromit, väri (E133). 

Ravintosisältö: 100 ml sisältää

energia 15 kJ/4 kcal

rasva 0 g

- josta tyydyttynyttä 0 g

hiilihydraatit 0,4 g

- josta sokereita 0,4 g

proteiini 0 g

suola 0,2 g

  1. Coca-Cola Zero Sugar Persikka

Persikan makuinen kasvisuutejuoma. Sisältää makeutusaineita.
Ainesosat: Vesi, hiilidioksidi, väri (E150d), happamuudensäätöaineet (E338, E331), luontaiset aromit (mm. kofeiini), makeutusaineet (aspartaami, asesulfaami K), kasvisuutteet. Sisältää fenyylialaniinin lähteen.

Ravintosisältö: 100 ml sisältää

energia 1,7 kJ/0,4 kcal

rasva 0 g

- josta tyydyttynyttä 0 g

hiilihydraatit 0 g

- josta sokereita 0 g

proteiini 0 g

suola 0 g

 

  1. Honest kupliva lemonade sitruuna

Hiilihapollinen sitruuna-hedelmäjuoma

Ainesosat: Vesi, sitruunamehu tiivisteestä* (10 %), inverttisokerisiirappi*, hiilidioksidi, luontainen sitruuna-limettiaromi, hapettumisenestoaine (askorbiinihappo). *Luomuraaka-aineet

Ravintosisältö: 100 ml sisältää

energia 80 kJ/20 kcal

rasva 0 g

- josta tyydyttynyttä 0 g

hiilihydraatit 4,5 g

- josta sokereita 4,5 g

proteiini 0 g

suola 0 g

 

  1. Honest kupliva lemonade appelsiini sitruuna

Hiilihapollinen appelsiini & sitruunahedelmäjuoma.

Ainesosat: Vesi, mehua tiivisteestä* 12% (appelsiini 10 %, sitruuna 2 %), inverttisokerisiirappi*, konsentraatti (omena* ja värisaflori), hiilidioksidi, luontainen appelsiiniaromi, hunajauute, hapettumisenestoaine (askorbiinihappo). *Luomuraaka-aineet.

Ravintosisältö: 100 ml sisältää

energia 80 kJ/20 kcal

rasva 0 g

- josta tyydyttynyttä 0 g

hiilihydraatit 4,8 g

- josta sokereita 4,8 g

proteiini 0 g

suola 0 g

 

  1. Powerade Lemon Zero

Sitruunanmakuinen juoma. Sisältää makeutusaineita.

Ainesosat: Vesi, happamuudensäätöaine (sitruunahappo, natriumglukonaatti, kaliumfosfaatti, kalsiumfosfaatti), suola, makeutusaineet (asesulfaami K, sukraloosi, aspartaami), stabilointiaineet (E414, E445), aromit. Sisältää fenyylialaniinin lähteen

Ravintosisältö: 100 ml sisältää

energia 4 kJ/1 kcal

rasva 0 g

- josta tyydyttynyttä 0 g

hiilihydraatit 0 g

- josta sokereita 0 g

proteiini 0 g

suola 0,06 g

 

  1. Sprite

Sitruuna-limetin makuinen virvoitusjuoma.

Ainesosat: Vesi, sokeri, hiilidioksidi, happamuudensäätöaineet (E330, E331), mehu tiivisteestä 1.1% (sitruuna 1%, limetti 0.1%), luontaiset sitruunalimettiaromit.

Ravintosisältö: 100 ml sisältää

energia 141 kJ/33 kcal

rasva 0 g

- josta tyydyttynyttä 0 g

hiilihydraatit 8 g

- josta sokereita 8 g

proteiini 0 g

suola 0 g

 

Lähteet:
* ETL 2018
** Pro Luomu 2018
** Coca-Cola Compass

Lisätietoja, kuvat ja haastattelupyynnöt: viestintäpäällikkö Timo Mikkola, Sinebrychoff,
puh: 040 830 7176, email: [email protected]

 

200-vuotias Sinebrychoff on Suomen johtava oluiden, siidereiden sekä virvoitus- ja energiajuomien valmistaja, joka tarjoaa myös kattavan valikoiman kansainvälisiä oluita ja yhteistyökumppaniensa kautta laajan valikoiman muita alkoholijuomia. Sinebrychoff aloitti panimotoiminnan 1819 ja on tänään Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys. Sinebrychoff valmistaa Coca-Colan juomat Suomessa. Sinebrychoff on osa kansainvälistä Carlsberg-konsernia.
www.sinebrychoff.fifacebook.com/Sinebrychoff1819 — Twitter: @Sinebrychoff — Instagram: Sinebrychoff1819 — YouTube: Sinebrychoff1819 — kohtuullisesti.fi