Menu

Carlsberg-konsernin pääjohtaja Maailman talousfoorumin ilmastojohtajiin

Carlsberg-konsernin pääjohtaja Cees ’t Hart on liittynyt Maailman talousfoorumin ilmastojohtajien allianssiin. Johtajajoukko etsii tapoja kiihdyttää toimintatapoja ja hankkeita, joilla saataisiin aikaan konkreettisia ilmastonlämpenemistä hidastavia ratkaisuja kaikilla teollisuudenaloilla.

Carlsberg-konsernin pääjohtaja Cees ’t Hart on viimeisin jäsen ilmastojohtajien allianssissa, jossa on 79 johtavassa asemassa olevaa henkilöä. Nämä edustavat yhteensä 2,13 biljoonan liikevaihtoa.  Allianssi uskoo, että yksityisellä sektorilla on vastuu aktiivisesti ajaa globaaleja hankkeita, että kasvihuonepäästöt saadaan kuriin ja maailma siirtyy vähemmän hiiltä käyttävään, ilmastolle ystävälliseen talouteen. Ilmastojohtajien allianssi etsii myös tapoja, miten voidaan kiihdyttää jo olemassaolevia toimenpiteitä kaikilla teollisuudenaloilla, käytännöissä, projekteissa ja toimintatavoissa.

“Tämä on minulle suuri kunnia, on todella hienoa päästä mukaan tähän samanmielisten henkilöiden joukkoon, joka ajaa Pariisin sopimuksen toteutusta yhdessä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa. Me kaikki tiedämme, että kun ilmastonmuutoksen eteen tehdään töitä, työtä pitää johtaa ja kumppanuudet ovat avainasemassa. Tämä allianssi, Maailman talousfoorumin tuella, on yksi parhaimmista", Cees ’t Hart sanoo.

Kesäkuussa Carlsberg-konserni julkisti kunnianhimoisen Together Towards ZERO -kestävän kehityksen ohjelmansa. Together Towards ZERO on vastaus kestävän kehityksen tuotteiden lisääntyvään kysyntään aikana, kun ilmastonmuutos, kuivuus ja vesipula sekä alkoholin väärinkäytöstä aiheutuvat terveysvaarat ovat haasteitamme. Ohjelma on osa Carlsberg-konsernin Sail’22-strategiaa ja siinä on neljä päätavoitetta: NOLLA hiilidioksijalanjälkeä, NOLLA vesihukkaa, NOLLA kohtuutonta juomista ja NOLLA työtapaturmaa.

Samalla viikolla Carlsberg-konserni ilmoitti Davosin maailman talousfoorumissa 22.1.2018 lanseeraavansa Nuorten Tutkijoiden Yhteisön (Young Scientists Community). Sen tavoitteena on löytää ratkaisuja globaaleihin ympäristöhaasteisiin, ilmastonmuutokseen ja vesipulaan. Yhteisöön haetaan tutkijoita työpaikkailmoituksella ”The best job for the world. Probably”.

Sinebrychoff Suomessa, osana Carlsberg-konsernia, toteuttaa konsernin kestävän kehityksen tavoitteita paikallisesti.